Szvsz igen! Én már elkezdtem kicsiben veszegetni a 2032/a-t! Amíg fölfelé megy a hozam, kb 0,5%-onként duplázom a befektetést! Egyszer csak vége lesz.. De csak kicsiben, tehát a teljes állampapír portfolióm 4%-a jelenleg! Kb 20%-ottervezek ebbe, de a tetőt nehéz eltalálni..
Magának a befektési alapnak is van egy kb 1% költsége, aminek az arányos részét naponta vonják a bef. Jegy értékéből. Ez a befektetői tájékoztatóban szerepel.
Nem bújom mindig a kondíciós listákat, de ahogy most én rápillantottam, 330-350 forintos értékpapírszámla díjakat látok havonta és éves 0,12-0,15 % állományi díjakat. Bár kétségtelenül fizetni kell, de azért ez talán kevesebb mint 1%.
Visszaolvasva a fórumban, viszonylag kevés szó esik a fix kamatozású államkötvényekről. Erősen gondolkozok rajta, hogy PMÁP mellé jó lenne majd vásárolni fix kamatozású államkötvényt is, bár nem kimondattan vagyok még otthon a témában... Jelenleg a 10 éves magyar kötvényhozam már 10% felett van, és pár helyen már azt hallani, hogy közeleg a 'jó beszálló' (pl. https://novekedes.hu/elemzesek/a-befektetes-ami-korbe-verheti-meg-a-legjobb-lakossagi-allampapirokat-is)... Ha jól értem, ez akkor volna igazán szép, ha sikerül elcsípni minél magasabb éves kamatot, ahonnan a kamatkörnyezet csökkenése további árfolyamnyereséget is hozhat. Webkincstáron elég sok jegyzést lehet találni. Kérdésem, hogy melyiket érdemes nézni illetve érdemes e már lassan csipegetni belőlük? köszönöm!
Igazad van, de nekem így kényelmes egyéb bankolások miatt szükségem van ker.bankra, prémium ügyfél vagyok, semmi más költségem nincs a TRILL-en kivül. Omg
A befektetési alapok Magyarországon kamatadót fizetnek, pont mint a betétek. Ennek az a hátránya hogy nem lehet összevezetni a rajtuk keletkező veszteséget semmivel, de a nagy előnye hogy semmit sem kell csinálni a bevallásban (nem árfolyamnyereség).
Én nem vittem át a webkincsnárhoz, a bankomnál vettem meg. Mivel árfolyama van, sztem mindegy. annyi költsége van így is mint eddig a MÁP+-ban. vagyis csak az állománydíj. Van még MÁP+-om, arra várok hátha hamarosan kidobnak egy új sorozatú DKJ-t.
pénzpiaci alapok 12-15% között vannak, kényelmes. KH felejtős, saját alapjaikat (szarjaikat) sózzák rá ügyfelekre, minimál mozgástered van privátbanki szintig bezárólag.
Ha adóznom kell a nyereség után akkor be kell adnom adóbevallást vagy a bank befizeti az adót és annyi volt? Semmiképp sem szeretnék adóbevallást készíteni.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.