Pont így vagyok én is, januárig szeretnék 3-4 féle államkötvényt venni, a 231018 lesz az egyik, a többit még nem tudom. Sokkal jobban járok a webkincstárral mint az otpvel? Nincs kedvem még egy számlát nyitni, ha nem nagyon muszáj.
Én megvártam a fordulót, kiszálltam és a 231018 DKJ-ba tettem. Hosszútávon lett volna jobb, de a MÁP+ ból mindenképp ki kellett szállni. Az enyém 2019 vétel volt.
"Pénzpiaci és rövid kötvény alap portfolió vételt javaslok" Kiegészítésnek még annyit, hogy azért ezeket sem vakon érdemes venni, hanem csak azokat amelyeknek a megtartását 6-12 hónapra javasolják, mert van olyan rövid kötvény alap ahol 2 év körüli tartást javasolnak...,na azok még nem biztos, hogy jók.
Pénzpiaci és rövid kötvény alap portfolió vételt javaslok. Ezeken a következő egy év alatt 12-13% körüli hozam várható. A kötvény vételnek még nincs itt az ideje, pláne ha valaki egy fórumon kérdezi, hogy mit vegyen. Ez utolsó mondatom, természetesen nem a tudatos befektetőknek szólnak, de a vakon beleülésnek még nincs itt az ideje.
Biztos 10+%-os hozamot a hosszútávú 10-15 éves állampapíron eltudsz érni, csak ha ki kell szállnod lejárat előtt vagy ha az infláció magas marad akkor bukó van. A prémium az inflációt hozza, de kitudja mennyi lesz az infláció jövőre, pláne 2024-ben.
DKJ hozamhoz van kötve, amit kicsit javuló helyzet esetén le lehet nyomni. Egy év alatt nőtt kö9zel a tízszeresére.https://terminal.portfolio.hu/referenciahozamok
bármivel jobban jársz, mint a máp+-szal. A DKJ-t és az inflációkövető lakosságit is viszonylag kis veszteséggel vissza tudod váltani, ha ez kell. DKJ-nél 30-70 bázispont a marzs, azaz a visszaváltási kötlség, a prémiumnál pedig 1%.
"Amugy eladasi ara szepen jon fel. 98.9felett a brutto eladasa." ez azért van, mert napi 3 század százaléknyi a kamata amúgy, már 2,57% kamat halmozódott fel, már 101% közelében kéne lennie, ha nem vitték volna le közben a nettó árfolyamát... de levitték, úgyhogy mindegy is. megint csak 96,36%, pedig múlt héten volt 96,45% is. Amikor beszálltam, 98,4% volt... nade mindegy. most kéne ralliznia egyet a következő 3 hétben. Meglátjuk, hogy fog-e... kicsit szkeptikus vagyok, végül is most a 2027/B sem rallizott a forduló előtt.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.