A tranzakció nyomán létrejövő cég, a KBC Equitas megújuló szolgáltatásairól, termékportfóliójáról 2007. május 3-án, sajtótájékoztató keretében ad részletes információt. Az ügylet a romániai Swiss Capital 2006. december végi megvásárlásával együtt jól tükrözi a KBC Securities azon törekvését, hogy tovább erősítse jelenlétét a közép- és kelet-európai piacokon.
Sziasztok! Olvasgattam visszafelé, de nem találtam rá választ. Ha most nyitok '25-ös TBSZ-t, akkor azon már idén lehet kereskedni? Tegnap elindítottam a nyitást, de egy ponton leírja, hogy 0. év gyűjtőszámla, 1-3 év szabad kereskedés adófizetéssel, 3-5 év szabad kereskedés kedvezményes adózással, 5 év felett lejár, adómentes. Nekem ebből az jön le, hogy a gyűjtőévben még nem lehet rajta kereskedni. Jól gondolom? Ha igen, akkor még nem nyitnék, nem akarok addig számlavezetési díjat fizetni. Köszi a segítséget!
Nem világos a decizaváltás. Elvileg van ilyen menüpont, fel is ugrik az ablak, de az alján ez szerepel: "A Bszt. rendelkezéseivel összhangban Társaságunknál devizaváltás csak befektetési szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan lehetséges, ami a gyakorlatban leggyakrabban azt jelenti, hogy devizaváltási tranzakciónak értékpapír vételi megbízáshoz kell kapcsolódnia." Tehát nem lehet simán devizát váltani, mad utána valamikor megvenni a részvényt?
a portfólió valós képéhez, ha közelebb akartok kerülni akkor azt kereskedési idő alatt kell megnézni, akkor talán az ~aktuális árakon láthatók az instrumentumok... kereskedési időn túl viszont - nem tudni miért - de sok esetben egyes instrumentumok árazása 'hasraütés' szerű értékekre áll...☺ szvsz
A webtraderben ezt irják a fiókom/adóigazolások menüpont alatt: "A tárgyévre vonatkozó adóigazolása a tárgyévet követő év január 31-én lesz elérhető." azaz még várni kell rá, de ez a 2024-es nyereségről fog szólni, ami után az adót fizeted majd.
K&H Értékpapír (KBC Equitas)
link