“ Másrészt a 10 éves német államkötvény hozama 3,25 százalékról (múlt héten) 2,95 százalékra esett, és a trend (további közel-keleti zavarok hiányában) egyértelműen csökkenő. A Brent nyersolaj ára is a 115 dolláros csúcsról 93 dollárra esett. Érdekes módon a Vonovia részvényei jelentősen magasabbak voltak azokban az időszakokban, amikor a kamatlábak és az olajárak magasabbak voltak. Úgy tűnik, az olaj és a kamatlábak közötti összefüggés nem egészen pontos. Amit az árcsökkenés okaként emlegetnek, annak a feszültségek enyhülése esetén áremelkedéshez is kellene vezetnie. Ez azonban itt nem történt meg. Személy szerint úgy gondolom, hogy továbbra is erős shortolási aktivitást látunk. Ez a Federal Gazette-ben is nyilvánvaló, különösen a TAG és a LEG esetében. Sok nagy pozíció szerepel ott. Az egyetlen magyarázat, amivel fel tudok jönni arra, hogy miért nem ez a helyzet a Vonovia esetében, az az, hogy valószínűleg több short pozíció is a 0,5 százalékos küszöb alatt működik. Továbbá érdekes hírek Ukrajnából: Zelenszkij láthatóan reálisan arra számít, hogy a háború még tél előtt véget ér. Még mindig várnak az amerikai tárgyaló delegációra, amely jelenleg is Iránnal tárgyal. Reálisan nézve a közel-keleti háború végére és a hiteles tárgyalások megkezdésére Ukrajnában a következő hetekben lehet számítani. A Rheinmetall részvényárfolyama már azt jelzi, hogy sok piaci szereplő hihetőnek tartja a béke "kockázatát". Összességében középtávon a kamatlábak, az energia- és a nyersanyagárak jelentős csökkenésére lehet számítani. Jelenleg a helyzet továbbra is sötét, és félelmem és előrejelzésem szerint a nyári szelet és az alacsony kereskedési volumeneket kihasználhatják különféle ármozgásokhoz. Mindenesetre az osztalékfizetés előtt jelentősen megnöveltem a Vonovia put opcióimat a meglévő részvényállományom mellett, mivel számítottam valami ilyesmire. Szerencsémre az eredmény az, hogy az eladási opciókból realizált nyereségnek (a részvénypozícióim értékének 20 százaléka) köszönhetően az összpozícióm pozitív tartományban van. Az eladási opciókból származó nyereség figyelembevételével a belépési árat valamivel 21 euró alá tudtam csökkenteni. Következésképpen továbbra is több részvényt fogok vásárolni, ha az ár tovább csökken. Sajnos az az előrejelzésem, hogy rövid távú shortolási támadásokra kerülhet sor, különösen alacsony kereskedési volumen esetén. Középtávon azonban fennáll annak a veszélye, hogy a csökkenő kamatlábak és energiaárak jelentős áremelkedéshez vezethetnek, ami jelentős rövid távú árfolyamnyereséget eredményezhet. Különösen akkor, ha az életbiztosító társaságok ismét növelik a részesedésüket, vagy más befektetők nagyobb pozíciókat építenek fel. Jelenleg egy kis hullámban tapasztaljuk, hogy amerikai vállalatok vagy magántőke-társaságok felvásárolják a német és európai vállalatokat. Ez érthető. A dollár viszonylag magas értéket képvisel, és az összes eszközosztály ára az Egyesült Államokban most jelentősen magasabb, mint itt (szintén az infláció miatt). Például egy középkategóriás családi ház Kalifornia számos részén könnyen 2-3 millió dollárba kerülhet, ami az állapothoz és a korhoz igazítva háromszor, négyszer vagy akár hatszorosa egy berlini, frankfurti vagy stuttgarti ház árának. Hasonlóképpen, ezek a vállalatok természetesen sok pénzzel rendelkeznek, és látják, hogy bizonyos eszközosztályok árai Európában jelenleg jelentősen csökkennek. Továbbá egy amerikai versenytárs bármely szektorban könnyen kínálhat háromszoros, négyszeres vagy ötszörös piaci kapitalizációt ugyanazon üzleti volumen mellett. Ha két vállalat nagyjából azonos méretű, de az egyik értékét sokszorosan meghaladja a másiké, az utóbbi gyorsan előteremtheti a szükséges likviditást egy felvásárláshoz egy mérsékelt, mondjuk 20 százalékos tőkeemeléssel. A tranzakciók volumene már most is növekszik, és előrejelzésem szerint még jelentősen fog növekedni. Elemzésem szerint ez egyértelműen magában hordozza annak a kockázatát, hogy egyre több európai vállalatot vagy eszközt vásárolnak meg amerikai vállalatok lényegében értéktelen dollárok felhasználásával.”
Tragédia, gyakorlatilag a elb@szás művészetét adja elő, és ehhez döntően “csak” egy akvizíció kellett, lassan 10 éve, ragad hozzájuk az egész levakarhatatlanul. Issza is a levét aki igazi longtime shareholder. Nem feltétlen összehasonlítható de J&J szépen leszerelte az azbesztes (baba) hintőpor ügyet, szóval felmerülhet a kérdés az ügyben, hogy a Bayer-nél profin csinálják e az ügy kezelését.
Leirtam . Ha betolti az osztalék gapet. Jelenleg 3 gap van. Lassan én is ezredes vagyok, de még nem látom jelét a komoly vásárlásnak nálam. Ha a hónapos 22,09 felett zár, akkor lehet, hogy indulhat a nagyobb gáz adás. Addig csak kis pakkot. Szintén jól esne ha augusztus 5 én azt tudnák mondani, hogy a berbeadasi lábon kívül az építés, használt ingatlan értékesítés is hozzá tud járulni az idei évhez . Az infrastruktúraban (nap elem) bízom. A másik kettő nehezebb ügy. 1,21 re teszik a jövő évi osztalékot Jelenleg. Én inkább 1,3 át várok. Két dologra van szükség osztalék emelés és delevereging. Ehhez kell az erős cash flow. Lássuk. A piac egyelőre nem hiszi. Bár mindenki alul értékeltnek tartja. Ha bármi okból megindul akkor szerintem menni fog, mint a mérgezett egér. A hónapos gap ott van, mint minimum cél ár. Addig én biztos nem adom el. Ilyen EURHUF árfolyam mellett ez a részvény szerintem is kezd a valuek között ajándék lenni. Nem vételi ajánlat, MÉG. Szerintem ez a hónapos nagyon figyelős.
Ha betölti az osztalék gapet, akkor szerintem screaming buy. 50 hónapos ha nem tudja tovább nyomni lefelé, akkor nagyon éles fordulat jöhet. Kezd hasonlítani a 2023as rá a helyzet.
https://www.kapitalmarktexperten.de/vonovia-aktie-goldman-erhoeht-kursziel-auf-3430-euro/ “ A Goldman Sachs egyértelmű jelzést küld a Vonovia gyenge részvényárfolyam-teljesítménye ellen. Az amerikai bank megemelte célárfolyamát, nemcsak a lakóingatlanokra, hanem az AI adatközpontok és logisztika területén kínálkozó új lehetőségekre is hivatkozva. Ez azért figyelemre méltó, mert a részvény továbbra is az éves mélypont közelében kereskedik. A piac potenciális negatívumokat áraz be. A Goldman azonban több lényeges dolgot lát, mint amit a jelenlegi részvényár tükröz. A Goldman többet lát, mint a lakóingatlanok Jonathan Kownator elemző 31,80 euróról 34,30 euróra emelte a Vonovia célárfolyamát. A minősítés továbbra is "Vétel". Az elemzés szerint ez több mint 60 százalékos potenciális emelkedést jelent. Az ok nem kizárólag a hagyományos bérbeadási üzletágban rejlik. A Kownator rámutat a AI adatközpontok és logisztika pozitív trendjeire. Ez teszi a Vonovia-t a Goldman egyik előnyben részesített részvényévé az európai ingatlanszektorban. Az alapvető indoklás: A nagy ingatlanportfóliók többet tudnak termelni, mint pusztán bérleti bevételt a lakásokból. A földterület, az infrastruktúra és az energiaellátás egyre fontosabbá válik. Az adatközpontoknak különösen fontos a megfelelő helyszín, az áram és a biztonságos tervezés.”
Én meg nem. Vonovia ha árat tud emelni sokkal jobb vétel. Ha jól emlékszem a portfólió 50% piaci árazás alatt forog. Törvényileg emelhetnek, de nagyobbakat mint az infláció. A delevering a fontos. Meglatjuk. Különben az osztrák 100 éves sem rossz ötlet.
mind emellett az SAP egy igen erős fundamentummal rendelkező "pénzgyár" ami az elmúl időszak túlhúzását korrigálta vissza. A saját rv vásárlások szilárd támaszt adnak, és bizalmat sugallnak, amit előbb utóbb a piac is észrevesz. A visszvett rv-k EPS javulást okoznak, a reményeim szerint javuló felhő bevétel pedig szintén árfelhajtó hatású lesz, amire az új, szoftveres részt támogató AI integráció is rátesz. Ehhez jön a szoftveresek pozitív korrekciója.
Eurós részvények vitasarok