https://www.kapitalmarktexperten.de/vonovia-aktie-goldman-erhoeht-kursziel-auf-3430-euro/ “ A Goldman Sachs egyértelmű jelzést küld a Vonovia gyenge részvényárfolyam-teljesítménye ellen. Az amerikai bank megemelte célárfolyamát, nemcsak a lakóingatlanokra, hanem az AI adatközpontok és logisztika területén kínálkozó új lehetőségekre is hivatkozva. Ez azért figyelemre méltó, mert a részvény továbbra is az éves mélypont közelében kereskedik. A piac potenciális negatívumokat áraz be. A Goldman azonban több lényeges dolgot lát, mint amit a jelenlegi részvényár tükröz. A Goldman többet lát, mint a lakóingatlanok Jonathan Kownator elemző 31,80 euróról 34,30 euróra emelte a Vonovia célárfolyamát. A minősítés továbbra is "Vétel". Az elemzés szerint ez több mint 60 százalékos potenciális emelkedést jelent. Az ok nem kizárólag a hagyományos bérbeadási üzletágban rejlik. A Kownator rámutat a AI adatközpontok és logisztika pozitív trendjeire. Ez teszi a Vonovia-t a Goldman egyik előnyben részesített részvényévé az európai ingatlanszektorban. Az alapvető indoklás: A nagy ingatlanportfóliók többet tudnak termelni, mint pusztán bérleti bevételt a lakásokból. A földterület, az infrastruktúra és az energiaellátás egyre fontosabbá válik. Az adatközpontoknak különösen fontos a megfelelő helyszín, az áram és a biztonságos tervezés.”
Én meg nem. Vonovia ha árat tud emelni sokkal jobb vétel. Ha jól emlékszem a portfólió 50% piaci árazás alatt forog. Törvényileg emelhetnek, de nagyobbakat mint az infláció. A delevering a fontos. Meglatjuk. Különben az osztrák 100 éves sem rossz ötlet.
mind emellett az SAP egy igen erős fundamentummal rendelkező "pénzgyár" ami az elmúl időszak túlhúzását korrigálta vissza. A saját rv vásárlások szilárd támaszt adnak, és bizalmat sugallnak, amit előbb utóbb a piac is észrevesz. A visszvett rv-k EPS javulást okoznak, a reményeim szerint javuló felhő bevétel pedig szintén árfelhajtó hatású lesz, amire az új, szoftveres részt támogató AI integráció is rátesz. Ehhez jön a szoftveresek pozitív korrekciója.
USA topikban beszéltünk erről, ott és akkor így gondoltam, ami azóta se változott: " rotálnak a piacon, "ŰR"-ösök most zűrösök lettek, az elnyomottak pedig fellázadtak, mint az éhezők viadalában (szoftveresek éledeznek), a RAMgyártók és perifériás cégeik szintén visszaadtak, a már-már nemnormális lendületbőlnem feltétlenül hosszú távú trendforduló, de 1-2 napnál több szokott lenni...ASTS kitörése TA alapon 90körül van (szerintem) innen az még -15%ha SpaceX hype leül, ezekből az üstökösökből, pár hétre hullócsillagok lesznek .....szerintem" ezt konvertáld eu-s piacra, és talán közelebb visz a megoldáshoz, plusz az a bizonyos korreláció az USA "testvérrel" az sokat dob az SAP-n
Az Európai Központi Bank az M3 aggregátum áprilisi 2,7 százalékos lassabb növekedéséről számolt be, ami csökkenést jelent a márciusi 3,2 százalékhoz képest, és elmarad a 3,1 százalékos várakozásoktól. Az M1 3,8 százalékkal nőtt (a 4,7 százalék után), a háztartásoknak nyújtott hitelek 3,0 százalékkal, a nem pénzügyi vállalatoknak nyújtott hitelek pedig 3,4 százalékkal nőttek.
Az EKB májusi egyéves inflációs várakozása 4,0 százalék volt, ami a 4,1 százalékos előrejelzés alatt van. A hároméves inflációs várakozások 2,9 százalékra csökkentek a 3,0 százalékos előrejelzéshez képest.
Ezt én eléggé aggasztó hírként értelmezem, ugyanis amikor 38 € körüli célárat jelentettek, abból a valóságban 22 € lett! Ha most néggyel kevesebbet tippelnek, akkor jó ha felkészülünk a 18 €-ra!
Vagy: nem mindenki forintban gondolkodik. Én pl. globális vásárlóerőben, így a forint erősödése a forintalapú eszközeim túlsúlya miatt nem is olyan rossz, plusz ad egy opciót a forintos pozícióim jó árfolyamon történő átváltására.
Tavaly, meg előtte 400 Ft körüli €uróval kalkuláltam. Most 353 Ft 1 € . Senki nem ír egy szót sem ez irányú bukójáról - ilyen az ember! A nyerővel dicsekszik, amilye van azt az egekig képes magasztalni, a bukót pedig csendben lenyeli.
https://invst.ly/1hscne Diageo Ennek szerintetek mikor lesz vége? Sajna a legutóbbi upside még belefér... nem törte a lefelé trendet. úgy saccra 1700 nál törné ... gondolom a tankönyv: nagy erővel áttöri majd visszateszt és tovább fel nagy forgalommal. Ekkor valid lenne a kitörés.
Ha 1700 v alatta lefordul...1300 alá mutat rögtön a kövi hullám illetve sávalj. Én amúgy venném.... Régebben gagyogott valamit az AI h nem piálunk trendek miatt nyomás van a piás cuccokon. Heinekent is figyelem! ;)
Hodorkovszkij interjú: “A beszélgetésünk előtti napon itt a Globsecen a lengyel külügyminiszter arról beszélt, hogy orosz részről nem Putyin, hanem valaki más fogja lezárni az ukrajnai háborút, mert a diktátorok nem szokták bevallani, hogy hibáztak. Egyetért ezzel az értékeléssel?Attól függ, a lengyel külügyminiszter mit ért a háború befejezése alatt. Hogy ha tűzszünetről, a konkrét katonai cselekmények felfüggesztéséről beszélünk, szinte teljesen bizonyos vagyok abban, hogy Putyin év végén, vagy jövő év elején ezt megteszi.”
marad EUR eladás után, de nem kell hozzá külön euro-s számla, legalábbis nekem nincs. Simán TBSZ-en forintból real timeban váltják vételnél, eladásnál pedig megjelenik EUR ban, amit hasonló eurós vásárlás esetén azonnal felhasználhatsz, nincs várakozási idő. Ha tőzsdét váltasz pl NASDAQ-on vennél, na az már több nap.
Ez inkább havi. Douglas: Lehet dupla aljról beszélni. De mi van, ha olyan mint a 2024 június/2025 február dupla alj? Az nem tartotta meg, és a következő hónapban 45%-ot ment le az aljról, ez ha megismétlődik, 4.8 alatt kötünk ki. A nagy képet nézve, semmi sem néz ki ilyen rosszul. Minden feljebb van, mint mondjuk a vámpánik, kivéve ezt. Talán a kamatok ezen is segíthetnek, de az egyetlen érv a Douglas mellett jelenleg a contrarian érv, vagyis hogy semmi jó nem látszik se technikailag, se fundamentálisan.
Eurós részvények vitasarok