Nézegettem, hogy az axa/omv/tela hármasból melyiket ütik meg. Ráadásul tegnap a nagy örömködésben MOL pakkból is adtam. Olajos szekció visszaépítése folyamatba lépett. Hosszabb folyamat lesz szerintem. Trump (és a mögöttes lobbi) sokat "segít".
Szembe jött a valóság. Március hónap az álmodozásról szólt. Elhitették , hogy Európában eljött a kánaán és van pénz mindenre is. Pénzt ugyan lehet “nyomtatni” adósságból csak kérdés, hogy kinek fognak eladni a cégek ha fejlesztenek? Egyedül a fegyvergyátóknál és a hozzájuk kapcsolódó cégeknél látom ennek a realitását. Az első negyedéves jelentések lehetnek még jók de a 2. Negyedéves jelentések szerintem katasztrófálisak lesznek. Most, hogy gebasz van a befektetők egyből menekülnek az eddig lesajnált immo cégekbe. A Vonovia Trumptól függetlenül is be fogja szedni a bérleti díjakat, lakni mindig kell valahol és a lakások sem lesznek olcsóbbak. Ráadásul a fejlesztési pénzekből is nagyobb rész juthat az ingatlan fejlesztésekre, korszerűsítésekre ha már sok terület nem fog beruházni a visszaesések miatt.
Én most biztonságból zártam az RHM felét, mert ha jön egy eladási hullám a tengerentúlról, az mindent érinteni fog. A tervek szerint lejjebb visszaveszem.
Félreértések elkerülése végett én nem napi, vagy heti szinten gondolkodom. Több mint három éve van DTE részvényem. Eddig mindig volt oka az emelkedésnek.
Dte nek az alacsony kamatok jók mint a Vonoviának. A vámok miatt eu gazdasági viszzaesést áraznak ez pedig nyomja le a kamatokat. Reggel az Ing elemzője az euro zóna Gdp visszaeséséről írt. Dte ezért megy.
Vonoviabol kileptem. Napos Bollinger tetejére ment. 4 órát vitte, de úgy vélem, hogy a portfólió eladások során súlyosnak felül. Meg szerintem visszanez 25 re.
Eurós részvények vitasarok