Portfolio
4
5
1
2015. február 24. | 08:07
#1

Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?  

ugrás a cikkhez
A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
kedd, 17:20
előzmény: #15275  pierreboulle
#15276
Milyen forrásból tudod?
Érdekes, mivel a részvénykönyvben  a tulahdonos be van jegyezve. Ha eltűntek ezek a részvények a felszámolás megkezdése után, az nem a BC sara. A felszámoló 2015-16 évekre még jóváírta az osztalékokat az ügyfelek számláin. A szabálykovetőbb be is fizették az osztalékadót. Ezek után azt mondani,h a BC eltüntette, hát mindenesetre minimum érdekes volna.
kedd, 15:25
előzmény: #15273  Balage74
#15275
Nagyon nem lehet örülni a KBC-nél lévő részvények kiadásának, mert megalázóan alacsony részarányban adják ki őket. Az amerikai részvényeket pl.: 4 %--tól --21% mértékben akarják kiadni. Hova tűnt el a többi 80%--95% ?
Nem CFD-ről van szó, hanem valódi vállalati részvényekről, amit online rendszerben saját nevünkre vásároltunk meg a Buda-Cash rendszerén keresztül, amiről a brókercégek úgy beszélnek: " a világcégek, nagyvállalatok részvényei rendkívül biztonságos befektetésnek számítanak, csak akkor okoznak katasztrofális veszteséget, ha a részvényt kibocsájtó vállalat tönkre megy" ???  Magyarországon ezt az állítást is meglehetett változtatni, ez azért nem semmi. 
hétfő, 12:44
előzmény: #15272  Almappl
#15274
Elvileg van lehetőség rá.
hétfő, 12:21
előzmény: #15267  Balage74
#15273
Tisztelt Ügyfelünk. 
A Saxo Bank ellen indított, a Fővárosi Törvényszék előtt folyó peres eljárásban 2018. február 16-án született – a hitelezők számára kedvező, nagyobb részben a felszámoló pernyertességét megállapító - ítélettel szemben fellebbezés került benyújtásra, emiatt a peres eljárás másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla előtt folytatódik. 
A felszámoló a peres eljárás jogerős befejezéséig az ítélet felszámolást érintő hatásával kapcsolatosan nem tud nyilatkozni. A BUDA-CASH felszámolója ugyanakkor hangsúlyozza, hogy továbbra is maradéktalanul képviseli a hitelezők érdekeit a külföldi letétkezelők ügyét érintő eljárásokban, így a Saxo Bankot érintő eljárásában is. 
A felszámoló a jogorvoslat során határozottan kitart az elsőfokú, nagyobb részbeni pernyertességet megalapozó álláspontja mellett, bízva ezáltal a további sikeres pervitelben. Amennyiben a felszámoló mindezekkel, vagy a BUDA-CASH felszámolási eljárásával összefüggésben további információval tud szolgálni, úgy azt mind honlapján (http://www.psfn.hu), mind a http://www.budacash.hu weboldalon keresztül közlemény formájában közzé fogja tenni.
Ezen túlmenően tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a KBC Securities külföldi letéti helyen elérhető ügyféleszközök tekintetében folytatódik a vagyonkiadás. A érintett ügyfelek megbízásainak gyorsabb és hatékonyabb ügyintézése érdekében a BUDA-CASH az NHB Bank szolgáltatóval kiadási célú együttműködési megállapodást kötött. 
A napokban postai úton értesítést kapnak az érintett ügyfelek a részükre kiadható pénzügyi eszközök fajtájáról és a kiadható mennyiségről. A felszámoló kiemeli, hogy a kiadási folyamat során az érintett pénzügyi eszközök után járó osztalék és kamat is kiadásra kerül. Az ügyintézés az ügyfél választása szerinti, lakóhelyéhez legközelebb eső NHB Bank fiókban történik. Az NHB Bank fiókhálózatának elérhetőségeiről a következő linken tájékozódhatnak: https://www.nhbbank.hu/bankunkrol/fiokhalozat. Az NHB Bankban leadott értékpapír transzferálási és átutalási megbízásokat a BUDA-CASH teljesíti a hatályos díjjegyzéke alapján.
csütörtök, 23:48
#15272
Vajon arra van-e lehetőség, hogy kikerüljön azok névsora, akik óriásit buktak a CHF-el? Magánszemélyek, virtuális személyek, cégek...
Vagy ebben az esetben a névSOROS LISTA alkotmányellenes, személyiségi jogokba ütköző, egyéb kacifántos okok miatt nem hozható nyilvánosságra?
április 16. | 09:10
előzmény: #15269  turmix
#15270
POLITIKAI ÉS TITKOSSZOLGÁLATI KAPCSOLATOK
.
Noha a közvélemény és a sajtó csak kisebb szeletét ismerte meg a bűnügynek, az mindenesetre nehezen képzelhető el, hogy az évtizedekig tartó visszaélések háboríthatatlanul folyhattak volna a politika és a bűnüldöző szervek tudta nélkül.  Utóbbira ugyan nincs közvetlen bizonyíték, de az tény, hogy a 90-es években a Buda-Cash egyik vezetőjének cége, a FIK Rt. környékén felbukkant több, akkoriban aktív politikus, valamint egykori titkosszolgálati tiszt is. A jó politikai kapcsolatokra az is bizonyíték, hogy 1996 és 1998 között a FIK Rt. szponzorálta a parlament labdarúgócsapatát, évente hárommillió forinttal, valamint mezgarnitúrákkal és labdákkal segítve a honatyák sportolását. A Privát Kopó bűnügyi magazin szerint a FIK-et irányító egyik Buda-Cash-vezér egy alkalommal a futballpálya szélén álló korlátra támaszkodva ezt mondta az ingatlanközvetítő társaság egyik igazgatósági tagjának: „Látod, az én mezemben fociznak, az én csapatomban játszanak, itt cincog az összes a zsebemben – mindenki tehet egy szívességet nekem…”
április 16. | 09:05
#15269
Milliárdos csalás, sikkasztás és pénzmosás – Felfüggesztették a Buda-Cash Brókerház elleni eljárást..
Felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház ügyében milliárdos csalás, sikkasztás és pénzmosás miatt folytatott elkülönített eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – tudta meg a PestiSrácok.hu. Értesüléseink szerint a nyomozás magyarországi szálát már befejezték, ám az eljárás azért akadt meg, mert a rendőrség jogsegélykérelemmel fordult egy külföldi hatósághoz, akiktől bizonyító erejű adatokat várnak a magyar szervek. A kérdés persze az, mikor érkezik meg a várt információ, hiszen a külföldi jogsegély rosszabb esetben akár évekkel is elnyújthatja a büntetőeljárásokat. Még márciusban felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház ügyében milliárdos sikkasztás, csalás és pénzmosás miatt folytatott elkülönített nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, hozzátéve, hogy az ügyben emellett jogsegélykérelemmel fordultak egy külföldi hatóság felé. Értesüléseink szerint az eljárást azért függesztették fel, mert a nyomozás magyarországi szálát már befejezték, így már csak a külföldi szervektől vár bizonyító erejű adatokat a magyar rendőrség. Ahogy több hasonló ügyben, a kérdés itt is az, mikor érkeznek meg a várt információk, hiszen a külföldi jogsegély rosszabb esetben akár évekkel is elnyújthatja a büntetőeljárásokat. Nem tudni, van-e összefüggés, de a Buda-Cash-hez köthető, külföldi pénzmosásos ügyletre portálunk is rábukkant. Erről bővebben itt olvashatnak.


https://pestisracok.hu/milliardos-csalas-sikkasztas-es-penzmosas-felfuggesztettek-a-buda-cash-brokerhaz-elleni-eljarast/


április 12. | 12:27
#15268
No egy bróker ügy,de ez Civis Globalos. Az Állam helyt áll?
https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/bunosnek-mondtak-ki-a-milliardokat-e
április 03. | 13:39
előzmény: #15266  NagyBarnaMacika
#15267
Továbbra sincs semmi hír a SAXO-s perről, fellebbezett-e a SAXO?
március 18. | 14:15
előzmény: #15263  horemheb
#15265
ne legyen igazad! a 3 brokercsod es botrany kozul itt jartak legrosszabbul a karosultak. ha a bc honlapra mar a nem elerheto leteti helyen levo papirok fel sincsenek toltve, annak tenyleg nincs jo uzenete. a saxo perben tortent e fellebbezes? ha esetleg volt akkor is vege lesz egyszer max 1 even belul...vissza kell kapniuk a bc krosultaknak a kulfoldi rv eket.a 79 % pernyertesseg nem tudom mit fog jelenteni.
március 16. | 11:46
előzmény: #15263  horemheb
#15264
Ez így van. -A Buda-Cash  tulajdonosa a 100 leggazdagabb magyar közt van, ebből a vagyonból ami a befektetők pénzéből lett,  mindenkit kártalaníthatnának!
De sajnos a tulaj szabadon röhög a markába! Ez egy ilyen ország.
március 16. | 10:59
#15263
Ha a felszámolónak (Rétinek) nem az lenne a legfőbb gondja, hogy a könyveit kiadja, már régen kárpótolni lehetett volna teljes körűen mindenkit! A Buda-Cash  tulajdonosa a 100 leggazdagabb magyar közt van, ebből a vagyonból ami a befektetők pénzéből lett,  mindenkit kártalaníthatnának! Közben pereskedhetnének akivel akarnak, az már nem érdekelne senkit, legfeljebb a tulajt, hogy visszajöjjön valami az összelopott vagyonból! De sajnos nem így van, a haverok visszakapták mindenüket, a tulaj szabadon röhög a markába! Ez egy ilyen ország. Nem számíthatunk semmi jóra, lásd a brókerpert, 15 év múlva ejnye- bejnyével megúszták!
március 16. | 10:16
előzmény: #15260  carcassonne
#15262
Nagyon nem mindegy.hogy reszvenyeiket elmaradt osztalekkal együtt kapják vissza a bc károsultak,vagy a részvények pénzbeli ellenértékét pl 6 hónapos súlyozott összegben. Ez utóbbi persze jobb mint a semmi, de megint a károsultak járnának rosszul.nagyon rosszul.emlekezzunk OTP 4 v 5 e ft on lett kartaalanitva ha jol emlékszem, es most 12 korul van az ara. Pokoli helyzet.mindenesetre ha a letétkezelő nem adja vissza amit kellene akkor a beva is kepbe kerul...
március 16. | 10:15
előzmény: #15256  Balage74
#15261
Én telefonon kértem a BC-től információt, miért nem kaptam adóigazolást és ezt a levelet küldték e-mailben. 
március 16. | 09:26
előzmény: #15255  pierreboulle
#15260
Kulon erdekes a pernyertesseg aranya,ami 79%-os a Bc reszerol es 21% az alperesnel.mi lesz ebből????tud v.ki v.mi biztatot mondani??mikor kapnak vissza v.mit vegre a károsultak???a maradékra esetleg a beva helyt áll???
március 11. | 12:22
előzmény: #15258  turmix
#15259
Ez egy komoly fogyasztóvédelmi hiba,akár csak a Devizahitelezés.
március 11. | 10:37
#15258
FÓKUSZ 2018.03.09
.Éppen három éve, hogy emberek ezrei bukták el mindenüket egy pillanat alatt a Quaestor és a Buda-Cash bedőlésével. Miért nem kapják vissza ennyi idő után a befektetők, ami jár nekik? Van olyan, aki a lábát és a mozgását megmentő műtétre spórolt pénzét bukta el egyik napról a másikra.
.
""A mai napig nem kaptam vissza sem a részvényeket,vagy azok vételkori árát.3 év eltelt már.A felszámoló arra hivatkozik,hogy EZEN RÉSZVÉNYEKET A BUDACASH ÁLLÍTÓLAG NEM NÉVRE SZÓLÓAN vásárolta meg."
http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/hol-tart-most-a-quaestor-ugy
március 09. | 18:31
előzmény: #15256  Balage74
#15257
Van még BC-oldal,3-évvel a bukásuk után?
március 09. | 16:34
előzmény: #15255  pierreboulle
#15256
Én nem találtam ezt a közleményt a BC oldalán, hol található?
március 08. | 19:17
előzmény: #15254  Balage74
#15255
A BudaCash a 2017-es adóigazolással kapcsolatban az alábbi tájékoztatót küldte, ami eléggé meglepő. A SAXO bankos részvények és az osztalékok 2016-ban még láthatók voltak, de most:   
  „nem elérhető letéti helyen található pénzügyi eszközök”-ké    váltak,
 eddig reménykedtem benne, hogy a Saxo a saját jó híre érdekében nem engedi eltüntetni a részvényeinket, most úgy látszik akinek a Saxo-nál van pénze jobban jár ha gyorsan kimenekíti, mert ezek után ott is előfordulhat bármi.
   A tájékoztató szövege:  
 A 2017. évre szóló adóigazolások feltöltésre kerültek minden érintett ügyfél számára a http://www.budacash.hu weboldalon található „My Buda-Cash” ügyfélkapukba. Csak azon ügyfeleink részére állítottunk ki adóigazolást, akik a hatályos adószabályoknak megfelelően 2017. évben rendelkeztek ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemmel, vagy adóköteles osztalékkal, illetve egyéb adóköteles jövedelmekkel.  
 Felhívjuk figyelmét, hogy a magyar osztalékfizető értékpapírok után az adóigazolásokat minden esetben az osztalékfizető állítja ki, például OTP Nyrt. részvények után az OTP Nyrt., MOL Nyrt. részvények után a MOL Nyrt stb. Ennek okán ha nincsen adóigazolása a magyar vonatkozású értékpapírjai után akkor kérjük, keresse fel az osztalékfizetőt.   
 A 2017. évi jövedelemigazolásokban nem szerepelnek azok a külföldi osztalékból, valamint ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelmek, amelyek nem elérhető letéti helyen található pénzügyi eszközök után keletkeztek. Az igazolásokon csak az ügyfél fizetési (BUDA-CASH-nél szabad számlaként nyilvántartott) számláján is jóváírt jövedelmekről került kiállításra igazolás. Azon ügyfelek részére, akiknek volt 2017. évben fizetési számláján jóváírt jövedelme, 2018. január 30-án ügyfélkapujukra feltöltésre kerültek az igazolások. Amennyiben az ügyfél tekintetében postai kiküldés volt meghatározva az ügyfél által a BUDA-CASH rendszere szerint, akkor az igazolások megküldésére így került sor. 
 Ha az ügyfél sem ügyfélkapun, sem postai úton nem kapott igazolást, akkor az ügyfélnek 2017-ben a BUDA-CASH-nél vezetett fizetési (szabad) számláján jóváírt jövedelme nem volt. A külföldi letéti helyeken keletkező jövedelmekről a BUDA-CASH arra az adóévre állít ki igazolást, mely során az ügyfél részére az ügyfél BUDA-CASH-nél vezetett fizetési számláján az jóváírásra kerül.     Bővebb információk:
Weboldalunk: http://www.budacash.hu
Aktuális közlemények:
http://www.budacash.hu/tajekoztatok/kozzetetelek/
Gyakran ismételt kérdések:
https://www.budacash.hu/tajekoztatok/kozzetetelek/gyakran-ismetelt-kerdesek/163
Tisztelettel:
Buda-Cash Brókerház Zrt. „f.a.”
1071 Budapest, Damjanich utca 11-15.
március 08. | 12:27
előzmény: #15252  saxo001
#15254
Sajnos úgy tűnik igen, bár ettől még a SAXO-s vagyon kiadható lenne.
Nekem gyanús, hogy nem töltenek fel adóigazolás papírt a 2017-es évre.
Semmi tájékoztatás, semmi infó
A cél sajnos valószínűleg a veszteség szétkenése és azokkal megfizettetése, akiknek közük nem volt hozzá, de nem ülnek olyan közel a tűzhöz.
március 07. | 13:41
előzmény: #15252  saxo001
#15253
Ebből mikor lesz teljes kárpótlás nem tudom?
március 07. | 12:38
előzmény: #15251  carcassonne
#15252
Ez azt jelenti ,hogy újabb kamuperek következnek több évig ,hogy addig se tudjanak a hitelezők perelni ill. a fellelhetőt még le lehessen nyúlni. Csupán tömören ennyit!
március 06. | 08:39
előzmény: #15250  Balage74
#15251
vajon mit jelent a honlapra kitett felszámolói közlemény? újabb pereket indít, mert a perben bizonyos adatok a tudomására jutottak, valamilyen vagyonvesztés mértékéről beszél. csak a teljes ügyfélvagyon visszaszolgáltatása lehet elfogadható!!!! továbbá döntő részben pernyertességről beszél, tehát nem 100%-os a pernyertesség??!
március 02. | 09:53
előzmény: #15249  Balage74
#15250
Ha minden igaz március 3-án jár le a 15 napos fellebbezési határidő.

Topik gazda

Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE