Jól látod. Az OMV-nek komoly osztalék politikája van. (Ausztria nem Magyarország.) Ha 40-41 € között vesz bárki, biztos nem bukik rajta, ha a forduló nap közelében eladja. Aki hosszabb távban gondolkodik, valószínűleg lesznek fel-le mozgások. Az olaj elég csúszós anyag, a világpolitika gondoskodik a volatilitásról. Az árfolyam volt, lesz a mostaninál kevesebb és több is.
Csupán még1 jóindulatú megjegyzés az OMV-vel kapcsolatban: ne reménykedjetek, abban, hogy oszti fizetésig a jelen árnál olcsóbb lesz! Elindult a vonat... a többit tudjátok! Mindenkinek sok nyerőt kívánok!
Ha már bent vagy, lehet mindegy. De költözésnél jelenleg ott tartok, hogy az összköltségem HUF->EUR váltással együtt vagy legalja 36.000.- Ft vagy teteje. 248.000.- Ft. Szóval így nem mindegy. Főleg, hogy itt nincs állományi díj, ahol jelenleg vagyok meg 0,1%. Éves szinten csak ez 1-2 százezer pénzecske... Inkább a zsebemben hagynám. :)
Nem akarok beleszólni a minél olcsóbb bróker keresésének problematikájába és tiszteletem a tanácsadóknak, de szerintem ezidáig még senki nem ment csődbe amiatt, hogy nem X, hanem Y helyen kereskedett. Magasabb szintű szolgáltatásért általában többet kell fizetni. Személyes tapasztalatom, hogy tőzsdei sikereimet, kudarcaimat nem az határozta meg, hogy pár ezer Ft-tal olcsóbb vagy drágább irodánál vezetik a számlám.
Tényleg röhejes, de inkább siralmas, hogy amely eurósakat tegnap eladtam, azok ma mind tovább emelkedtek. Amiket megtartottam azok pedig esnek - az OMV-t kivéve. Ilyen ez a popszakma!
Jah. Pedig korábban a jövőt árazták, de gondolom most mást mutat a bálnák üveggömbje. Korábban gyengébb Earnings adatokra is jött egy 30%-os konszolidáció, azt gondoltam, már minden be van árazva, hiszen az 5%-os GDP-arányos NATO költés hetek óta ismert. A Müncheni Biztonsági Konferencia hétvégi ülésétől én még várok nagy bejelentéseket és eséseket, de előtte csak fel kellett nyomni :((
Az Intel sajnos úgy viselkedik, ahogy kell neki - 2-3 nap emelkedés a pletykákra, de mivel semmi konkrétum sehol, szépen vissza is ad jó sokat az emelkedésből. Az Intel nem egy rövidtávú sztori továbbra sem.
Eurós részvények vitasarok