ja ja és a 1.5 millió minimálbéres vállalkozó országa voltunk. Senki nem minimálbért keresett, tehát adózott. A kollégáimnál 2x többet kerestem mert volt más bevételem és 3x több adót fizettem. Mindenki ügyeskedett nehogy elérje a 2. 3. sávot
Szinte pontosan ott áll az euró, mint 2023 március 20-án. 2 év alatt a holnap fordulók hozták HUF-ban és EUR-ban is 35%-ot. Kamatot is kifizették, visszaváltást még mindig nem korlátozzák. Tudom, hogy ez nekem nem lehet jó, mert idehaza élek és át vagyok verve. Hát ez van, próbálom feldolgozni a traumát.
Van a családi/ismerősi körben 3 ilyen család is, mind fidesz szavazó. Úgy mondanám hogy 20%-ban ideológiai alapon , 80% -ban pedig pénzügyi alapon fideszesek.
Én ennek nem tulajdonítok jelentőséget. Kurali is tiplizett, bár ő ment az MNB-be. Ha úgy nézzük, maradt az -1%-os visszaváltási lehetőség a MÁK-nál. Fizetik a kamatokat. Újra befektethető a pénz vagy kiutalható. Nincs komolyabb korlátozás, mint amire sokan "számítottak".
Szerintem +1% prémiumot kellene adni a fityesz szavazóknak, amit választási igazolással tudnál érvényesíteni ügyfélkapu+ /DAP-on keresztül:D FIDESZ 2/3 esetén +1,5%-ra emelkedne a gratis kamat.:D Nagy Márton szerintem ezt tervezi,csak még hallgat.
1-2 hónapos lejáratnál még igen drasztikus, 5%-os hozamemelkedésnél sem jön össze az 1% bukó. Egyértelműen a befektetési időtávtól függ, melyik stratégia a nyerő. Rövid DKJ görgetés vs BMÁP. Pár hónap (max 8-10) vs éven túli.
Azért ezzel vitatkoznék. Ezek az iskolázott, magasan kvalifikált emberek természetesen élvezik az előnyeit a jelenlegi rendszernek, de szerintem többségük nem Fityisz szavazó. Pont ezeket veszíti el leggyakrabban.
Magyar Állampapír tulajok