Bianco

Regisztráció: 2021-04-12 21:34:45

Hozzászólások száma: 276

Utolsó hozzászólás: 2023-03-30 12:37


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

40 546
2023. 03. 22. 10:20
23 222
2023. 03. 18. 12:27
88 761
2023. 03. 22. 10:14

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 12:37
Nyilván nem. Mivel hivatalos megkeresés még nem érkezett, csak a hírek, szeretnék képbe kerülni, hogy milyen megoldás létezik. Nem biztos, hogy végig akarok csinálni egy ilyen procedúrát. 
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 11:40
Szerintem van választási lehetőségem.
1. Tájékozódom, nyomozok, küzdök vele, informálódom a ti segítségetekkkel.  Amit köszönök. 
2. Ha végképp nem boldogulok vele és élesre fordul, odaadom egy ügyvédnek. Ezt ha egy mód van rá, szeretném elkerülni. 
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 11:27
Kiváló minőségű aszfaltút van, víz, villany, gáz. 
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 11:21
Köszönöm. Igen, azt tapasztalom, hogy az élesebb kések hiányoznak a fiókból. Megpróbálok egy írásbeli állásfoglalást kérni a jegyzőtől, egyelőre jobb ötletem nincs. 
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 11:12
Nem nyert. Nincsenek mazochista hajlamaim, és nem panasznapot tartok, hanem megoldást keresek.
Az extrém sport hasonlattal egyet is értenék, de itt azért nem áll meg, mert nem önszántamból kezdek sportolni, némi felfokozott adrenalinszükséglet okán, hanem akaratom ellenére kényszerítenek bele. Nagy különbség. 
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 10:37
Az önkormanyzat szerint térítés nélkül át kell adni a megfelelő területet. 
Én is nehezen akarom elhinni, de ezt mondták. 
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 09:53
Itt teljesen más a felállás. Az égvilágon semmi hasznom nem származik az út szélesitéséből, sőt. Jelenleg is van teljesen rendben lévő, aszfaltozott út a telek előtt, ezt akarnák szélesíteni, állítólag azért, hogy a későbbiekben buszkozlekedes re  is alkalmas legyen. Ez a forgalom.,levegőminőseg, zaj, egyértelműen csökkentené az értékét. A leadott 50m2 úgyszintén. Az ezzel összefüggő telken belüli athelyezési munkálatok, autó bealló, vízóra akna, kerítés, kertrendezés, stb. újabb 7 számjegyű kiadás. De mondjak le róla grátisz, cserébe kapok egy rakás költséget a nyakamba és egy kisebb telket. 
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 13:49
Hát ez sajnos nem opció. Az én kedvemért nem fogják módosítani. Egyelőre már az is fél siker lenne, ha világosan látnám, hogy mit mire kellene módosítani. És sajnos az a kategória sem én vagyok, aki az 50m2 es kisajátitásért kapott összegből vesz egy másik ingatlant. Azzal együtt, azt nem akarom elhinni, hogy grátisz le kell mondani a telek egy részéről. 
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 13:00
Nagyon köszönöm a segítségedet. 
Nyomozok tovább. 
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:55
Köszönöm. Próbálok nyomozni, de elég kusza ez nekem egyelőre. Ezért gondoltam, hogy jobban járok, ha megtalalom az ez ügyben illetékes elv társat, akitől világos, egyértelmű választ kapok.
Az normális, elfogadott, hogy ingyen le kell mondanom kb 50m2 telekről? Úgy, hogy még milliós nagyságrendű költségeim is keletkeznek emiatt? 
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:42
Köszi szépen. Első körben olyan kérdésekre szeretnék egyértelmű választ kapni, hogy hány százalékát engedik beepiteni a teleknek. És miután szó van arról állítólag, hogy tervben van, hogy ki akarnak sajátítani a telekbol egy kb. 2meteres részt az utcai kerítés hosszában, az utca szelesitese miatt, állítólag ezt ellenérték nélkül, sőt a kerítést, az ebbe a sávba eső autobeallót, vízóra aknát, stb.  mindenkinek saját költségen kell megoldani. Azt szeretném megtudni, hogy ez valóban így működik, vagy csak városi legenda. 
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 10:53
Tudna abban valaki segíteni, hogyha szeretnék képbe kerülni egy aglos kivett zártkerti ingatlan státuszát illetően, kinek cimezzem a kérdéseimet., akitol korrekt választ kapok. Az önkori jegyző, v ép. osztály, v ki az illetékes ebben.  Tulajdoni lap, hrsz. ismeretében. A HÉSZ en egyszerűen nem tudok eligazodni. 
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 23:52
Külön Bp-re szóló számaid is vannak? Időnként úgy érzem, 99% itt közlekedik. 
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 23:24
Szerintem a reggeli órákban már most sincs olyan hely, ahonnan simán be lehetne jutni a városba. És az általad említett régiókból is csak egyre rosszabb lesz a helyzet. Konkrétan a Tóparknál már az útra való kijutás is idegőrlő, és félelmetes mennyiségű új lakás épitésébe kezdtek. 2millas m2 áron garantált a mindennapos idegbaj. 
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 22:36
Nem én általánositok. Az ingatlanközvetitők szerződései.Vagy mindegyiket ugyanaz az ügyvéd szerkeszti. Én még nem találkoztam olyan szerződéssel, ahol ez nem szerepelt. 
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 22:03
Arra mi a magyarázat, hogy az ingatlanos egy vételi szándék nyilatkozat aláírása esetén, ami meg van támogatva egy viszonylag jelentéktelen összeggel, legalábbis az ingatlan vételárához képest, tehát az első pénzmozgáskor azonnal kéri a jutaléka kifizetését. Oké, hogy hozott egy vevőnek látszó tárgyat, de korántsem biztos, hogy létrejön a tenyleges adásvétel. 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 03. 22. 13:29
Köszi, ezek szerint akkor először a mák kincstár alkalmazásban kell regisztrálni először, ott lehet jelszót kérni? Anélkül nem tudom használni a mobilappot?  Egyik verziót sem használtam eddig. 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 03. 22. 12:43
Eddig nem használtam a mobilappot. Most letoltottem, kell valahogy regisztrálni? Beírtam a felh.nevet, utána jelszót kér. A teendők új jelszó igénylés esetén felulet meg se mozdul. Mit csinálok rosszul? 
Magyar Állampapír tulajok 2023. 03. 20. 22:01
Így van, nekem most este jött az SMS a kincstártól a jóváirt kamatösszegről.
Nagyon gondolkodom, hogy menjen dkj ill. Pmap30ba, vagy eldorbézoljam, amíg  még ér valamit. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 03. 20. 21:41
Egyre izgalmasabb, szomszédokhoz nem csengettél be? Lehet, hogy már mindent tudnánk. 

friss hírek További hírek