Tobb érv is szólhat mellette. 1. Egy évnel rövidebb a táv 2. Nem tudod,lesz e szukseged a penzre par hónapon belul 3.Vársz egy jobb kondicioju papirra ,kiszallo bunti nélkül 4.A kiszálló 1% marad örökké?
Újabb érv: bocsánat, mi a francért vennék rövidre DKJ-t? ha a BMÁP jóval többet "zsákol"? Valaki írta, mert a DKJ leköveti a kamatváltozásokat... akkor eszerint mégsem, míg a BMÁP leköveti. Ha csökken a kamat, a BMÁP akkor is adja a +1,25%-öt (vagy +1,5%-ot, időarányosan) Akkor is ott az előnye.
Levezették már többször, hogy ez az adózás a kifejezetten jól kereső, 3 vagy annál több gyerekes szülőknek jó és nekik is van kitalálva. Ugyanazok akik a 10M csókot, az autóvásárlási támogatást , stb igénybe tudták venni. Ez a fidesz szavazótábora a megmaradt nyugdíjasokon meg a cigányokon kívül, ezért kell őket mindenáron folyamatosan pénzelni.
A diszkriminatív fórma amít ő alkalmaz a gyermekkel rendelkező,és nem rendelkező családokkal szemben, gyomorforgató.Nem mellesleg a születés számok,meg csak egyre csökkenő tendenciát mutatnak,főleg a rabló pandúr kormányzati időszakai alatt.
Nem sírom vissza. A bruttóm 51%-a volt a nettóm, a bérköltségem (bruttó+járulékok) 38,25%-a volt a nettóm. Megvannak a bérjegyzékek. Na ehhez képest akkor is sz@rul működött az állam.
a gondolatmeneted a kiindulási adatoknál csúszik el. Tegnap volt kincstárjegy aukció, az átlaghozam 6,34% lett. Ezen aukciók átlagára jön rá a prémium (1,25%). Eközben, ha most veszel egy kincstárjegyet, akkor azt 5,61%, és 5, 89%-os hozamon tudod megtenni. és ez mindig cirka 0,4-0,5% százalékkal kisebb, mint az aukció eredménye. Ennyit adnak belőle az egyszerű usereknek. Tehát nem 1,25% a különbség, hanem ennél jóval több. További különbség, hogy ha most DKJ-t veszel, akkor lefixálod a hozamod, míg a BMÁP leköveti az emelkedést, tehát a különbség tovább nőhet. Persze csökkenés esetén ez fordítva is igaz.
Nyilván semmi. Csak levezettem, mire gondolt a kolléga. Én alapvetően a DKJ és a BMÁP közötti különbséget, előnyt-hátrányt próbáltam megérteni. Erre írtam, hogy logikailag minek vennék 3 havonta 3hó dkj-t, ha a BMÁP-nak ott a kamatprémiuma, ami ugyanúgy fizeti a 3 hó dkj kamatot + prémiumot IS. És eme gondolat mentén írtam, hogy 10hó után a BMÁP kamatprémiuma (+1,25%) kitermeli a kiszállóját (az 1%-ot), ha bármi miatt tiplizni kellene valami jobb papírba. (én nem számítok jobbra), a nép zsákolja a +6,5%-ost is. Inkább butítás, csökkentés jön, mint magasabb kamat/prémium.
Akkoriban még nem diszkriminálták adóilag ilyen mértékben a dolgozó magyarokat,gyermek nélküli embereket mint ebben a jelenlegi orbán rabló diktatúrájában.
A levezetést nyilván ertem, de annak mi értelme,hogy beteszem bmapba es 7 hét után nullan vagyok. A kamatot,amit ezalatt termelt, az elmegy a visszavaltasra es 7 hét utan ott vagyok,ahol elindultam.
BMÁP 3 hónap alatt fizet 7,04/4 = 1,75%-ot = 3 HÓ ~ 12 hét. Stimm. 1,75 %/ 12 (HÉT) * 7 (HÉT) = 1,02% A kolléga azt írta, hogy 7 HÉT alatt kitermeli... vagyis 0-ban kiszállhatsz 7 hét után A BMÁP-ból. Értöm? az én példám. 1,25% PRÉMIUM 1 HÓRA 0,1%. tehát itt 10HÓNAP után van meg a DKJ "feletti" kamat, mivel akkor megvan a +1% előny, HA akkor visszaváltod, +1 -1% = 0 VÁGESZ?
Ez ugyanaz a primitív szintű butítás, mint ami megy a hirdetésekben a rádióban , hogy az orvosok már x milliót keresnek, a minimálbér x -re nőtt már, csak azt felejtik el hozzátenni, hogy ezek BRUTTÓ összegek, és a 40%-a megy vissza nekik egyik zsebből a másikba. De hát megtehetik, mivel az átlag szavazójuknak 10-ből 9-nek fogalmuk sincs - bruttó és a nettó közötti különbségről.
Magyar Állampapír tulajok