Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2025. 12. 01. 11:42
Előzmény: #76999  Dehogynincs
Szerintem meg biztos. Eu-Ukrajna itt nem rúg labda, azt nem mondom, hogy nem hallgatják meg őket a patrtvonalun túlról. Az EU-s elit Trump ellensége, gyakorlatilag. 
Egyébként megpróbáltam meghallgatni a tagot, odáig jutottam hogy 'oroszpárti AFD'. Ez egy feketeöves propagandista. Elemzőként használhatatlan, belesúgja a füledbe, amit te pölö hallani akarsz, de ez nem a valóság. Az egészet akkor fogjuk megérteni, ha mondjuk kijön az, hogy a telexet külföldről hogyan finanszírozzák. Sajnos ilyen világ van, természetesen van a másik oldalt is propaganda, de ez fájdalmasabb, szvsz. Mert itt, ezen fórumokon az orosz propagandát harsogták reggeltől estig, a legnagyobb nyugalommal legyintettek a usaides ügyre, ami azért egy világot behálózó propaganda és titkosszolgálati gépezet van/volt. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 12. 01. 11:23
Előzmény: #76998  Murdoch
Nem biztos, hogy orosz-usa megállapodás lesz és az sem biztos, ha lesz megállapodás, akkor az mindenképpen ukrán-(európai) kaptuláció lesz.
Ha az (orosz) erő nyelve jön be, azt bizony kapitulációnak hívják.Abban egyetértünk, hogy az lényegtelen, hogy Buda mit zagyvál össze, de az is, hogy én mit zagyválok vagy te mit zagyválsz össze.
Ám nem is a lényegtelenség a kérdés, hanem az, hogy igaz-e vagy nem, amit Buda mond. Amit idéztem a cikkből, azt igaznak vélem és azt is, amit nem idéztem.
Murdoch 2025. 12. 01. 10:55
Előzmény: #76995  Dehogynincs
Totál lényegtelen hogy Buda mit zagyvál össze, itt orosz-usa megállapodás lesz. Ha kapituláció, akkor az, abszolút nincs jelentősége OV-nak a dologban. Az, hogy ezekből a dumákból a szakértő tag valami hasznot akar húzni jövőre, az egy dolog. Jó reggelt a valóságban, ha az erő nyelve nem jön be, azt úgy hívják kapituláció. 
keeper 2025. 12. 01. 10:42
Előzmény: #76983  Argordon

Szerintem először érdemes megismerekedni a kapitulácó szó jelentésével: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kapitul%C3%A1ci%C3%B3
"Teljes fegyverletétel és a vesztes fél feltételeket nem támaszthat." 
Hát szerintem elég sok a feltétel abban a béketervezetben.
És azért jó az USA-nak ez, amit korábban is írtam, mert ez a tervezet már magában hordoz egy későbbi sokkal nagyobb konfliktust a két állam (orosz-ukrán) között. Az oroszok ezt ilyen formában sohasem fogják aláírni, sem egyezkedni róla szvsz.
keeper 2025. 12. 01. 10:25
Előzmény: #76980  Argordon

Nem értek egyet.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 12. 01. 10:20
Buda Péter: Az Orbán Viktor által támogatott béketerv valójában orosz háborús terv
https://telex.hu/belfold/2025/12/01/buda-peter-az-orbanek-altal-tamogatott-beketerv-valojaban-orosz-haborus-terv
...
 Minden hozzáértő szakember és politikus tisztában van ugyanis azzal, hogy ez valójában nem béketerv, hanem gyakorlati értelemben egy kapitulációs terv, csak éppen nem pusztán Ukrajnáé, hanem Európáé.
...
Orbán Viktor azonnal az említett 28 pontos békejavaslat feltétel nélküli elfogadását követelte Európától, noha arról nem sokkal utána még Trump elnök is azt mondta, hogy nem a végleges verzió, miközben a napokban egyértelműen kiderült az is, hogy lényegi pontjai egyenesen Moszkvában készültek. A jelenlegi helyzetben tehát annak érdekében volt szükség egyeztetésre Moszkva és Budapest között, hogy a magyar kormányfő optimalizálhassa eddig folytatott diplomáciai tevékenységének hatékonyságát ebben a megváltozott dinamikájú környezetben.
...
A magyar kormányfő már régóta nemzetközi nagypályán akar játszani, mondhatni a hazai politikai siker csak annyiban fontos neki, hogy az ehhez szükséges politikai státuszt biztosítsa. Vagyis a belpolitika van alárendelve az említett nagystratégiának, és nem fordítva. Más kérdés persze, hogy ennek a dramaturgiának a kalibrálása közben könnyen el lehet csúszni, azonban eddig a hazai közvélemény egy bizonyos részének szemében Orbán Viktor sikeresen játszotta el a békepárti politikus szerepét.
...
minden olyan békemegállapodás, amely Oroszország háborús céljait szolgálja – márpedig az Orbán Viktor által szorgalmazott, a Moszkvában fogant 28 pont ilyen –, egy sokkal brutálisabb konfliktusnak ágyaz meg a jövőben Európában. És azt már nem biztos, hogy ki lehet mozogni csupán egy újabb kommunikációs trükkel.
...
meghatározó jelentősége van annak a szürkezónás üzletelésnek is, amellyel egyfelől megvesztegetni, másfelől pedig ennek révén zsarolhatóvá lehet tenni a nyugati döntéshozókat. 
...
Murdoch 2025. 12. 01. 09:22
Előzmény: #76993  Shortelek
Nem hinném, a kedves barátaid még a honvédésre szánt pénz jó részét is ellopták. + Az ukrán veszteségek alighanem jóval nagyobbak, mint az oroszoké, csak amig háborúpárti szégyenteljes drukkolás megy a kontinensen, erről nem lesz adat.
Shortelek 2025. 12. 01. 07:53
Előzmény: #76988  Murdoch
"Felörlő háborúról van szó"
Igen muszkát felõrlô háború, fûbe harapnak az orkok.
FeherTibi 2025. 11. 30. 22:41
Phylaxa 2025. 11. 30. 21:06
Előzmény: #76986  gazmber
A Pokrovszki katlanban sokan meghalnak. Minél lassabban foglalják el, annál többen. Ha engedik odatolni az utánpótlást, akkor még hónapokig tart és közben máshol simán haladnak. Ugye?
Murdoch 2025. 11. 30. 21:03
Előzmény: #76989  Argordon
Pont arról szól most minden, hogy az usa hegemón szerepe megszűnőben van. Nincs ekkora hatalma, megteheti, de rosszul is elsülhet. Kína egyértelműen beállt az oroszok mögé, ez óriási kudarc, gyanítom, hogy már a demokrata párton belül is látják. Ukrajna egy relatíve kis történet a világrendváltásban, ha meg túltolja az usa, abból is lehet baj. Oroszország nem valami kis banánköztársaság, hanem szuperhatalom, nukleáris erőt tekintve. És most már az van, hogy halmozza fel a készleteket, aggódva nézi az usa, mert ugye nem az a valóság amit az eu hörgött, miszerint mindenből is kifogytak az oroszok három éve.
Mellesleg tökmindegy mit akar az usa Venezulában, az van, hogy fényévről xarik a szuverenitásra, az ő érdekszférája, pont. Érdekel téged, jajongsz, szankciókat követelsz? Lóxart, még drukkolsz is. Egyébként bocs, ha leírtam vagy 10x, hogy az energiahordozók vannak a háttérben, attól függetlenül, hogy egy kártékony rezsimről van szó. Trump visszatér ahhoz a régi megoldáshoz, hogy nagyjából mindenki a saját szemétdombján kukorékoljon. És azt nem érdemes elfelejteni, hogy ezt akkor tudja megtenni, ha mondjuk az oroszok Venezuelában nem köpnek a levesébe izmosabb fegyverekkel. Az nagyon nem lenne jó a népszerűségi mutatókban, ha súlyos amerikai veszteségek lennének. Tök felesleges moralizálni, itt mindenki másképpen - de valójában egyformán g@ci. A fentieket szerintem mind lezsírozták Alaszkában, a többi színjáték. Persze az eu meg mindenhogy keresztbe fog tenni bármilyen megállapodásnak, békénél nem lehet tolni megfelelően a fegyverlobbit, meg kell az ellenségkép a romhalmazban lévő belügyek elfedésére. Többek közt.
Argordon 2025. 11. 30. 20:21
Előzmény: #76987  Murdoch
A valosag az hogy az USA-nak a teljes energetikai szektorra kellene kivetnie a belengetett ketparti tamogatottsagu szankciokat, es tamogatnia Ukrajnat, akkor jovore Putler nem fogja tudni tovabb finanszirozni a haborujat. Lehet hogy Venezuelaban is ezert akarnak rezsimvaltast, mert utana annyi olajat onthetnenek a piacra amennyit szeretnenek, vegkepp megfojtva a ruszkikat a beveteltol. Persze elhiheted nekik hogy csak a csunya dealer bacsiktol akarjak megkimelni az allampolgaraikat.
Murdoch 2025. 11. 30. 20:15
Előzmény: #76986  gazmber
Ezt sem értettétek meg. Felörlő háborúról van szó, a két városba érkező erősítést, fegyvereket folyamatosan szétlőtték. Majd azért nézd már meg, hogy milyen ukrán dandárok estek ott el, hát nem a pocakos éjjeliőrös team.
Murdoch 2025. 11. 30. 20:12
Előzmény: #76985  Argordon
Lehet tagadni a valóságot, mostanság nagy divat. Az usa látja, hogy ha nem történik meg valami, akkor hónapokon belül összeomolhat Ukrajna. Ennek már látszik a jele, lásd pölö dezertálási adatok, erre van ukrán forrás is. Zaporizzsja térségében gyakorlatilag gyorsvonatként haladnak az oroszok. Ha kiütik az erődvárosokat, akkor mehetnek előre amíg a szem ellát. És ezt nem engedheti az usa, mert az kínos lenne neki is. Nem hiszem, hogy az lesz kimondva, hogy nyert bárki is, egyszerűen csak az aláírt papiros fogja tükrözni. Az ukránoknak meg belengetik az eu tagságot, újjáépítést, stb. meg hogy derekasan helyt álltak. Ami egyébként igaz is. Bizonyára remekül tájékozódsz a bullshit mainstream médiából, az usa viszont ránéz a műholdas adatokra, hírszerzésre stb. ez kissé meggyőzőbb. 
gazmber 2025. 11. 30. 20:03
Előzmény: #76985  Argordon
Pokrovszkot+Milhnogradot is bekerítették és elfoglalták már ~2hónap alatt ~10x... a muszkák.. ~hullái(?) szvsz
Argordon 2025. 11. 30. 19:57
Előzmény: #76984  Murdoch
USA szakertoi szemmel Kijevnek az elso heten el kellett volna esnie. Azota is folyamatosan mar nyertek az oroszok, persze.
Murdoch 2025. 11. 30. 19:51
Előzmény: #76983  Argordon
Mert az oroszok nyertek. Nem az eus, hanem az usa szakértői szemmel.
Argordon 2025. 11. 30. 19:43
Előzmény: #76979  keeper
Egyebkent ha logikat keresnek abban amit irogattok, akkor nem ertenem; ha szerintetek ez egy proxyhaboru az oroszok es USA kozott, akkor miert is jo az az USA-nak ha rakenyszeriti Ukrajnat egy olyan "bekeszerzodes" alairasara, ami de facto kapitulacioval es az oroszok gyozelmevel egyenlo? 
gazmber 2025. 11. 30. 19:38
Előzmény: #76966  Sehmet
no-ne...pityun sírdogál a nemzetközi szervezeteknél?... pedig most volt ott neki izéegyizé ... lehet kisírhatta volna magát a vállán..?  megyek én is keresek egy zsepit...☺ szvsz  
gazmber 2025. 11. 30. 19:34
Előzmény: #76969  Sehmet

bármikor lehet találni egy (lehet AL generálta?) féleszűt, aki összehord hetet-havat.., hogy a muszkasimogatóknak legyen mit linkelgetni...
a tények azonban az mutatják, hogy a wagneresek és a ~rövid időre rá lepottyan prigozsin nevű volt az aki egyszer már gyakori pelenkacserére ösztökélte a kremlben székelő izéket....'oszt jónapot' szvsz

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek