A jelenlegi államháztartási hiányról is engednél számunkra némi betekintést? Csak azért, hogy láthassuk pontosan a "hatalmas" aranytartalékunk értékét, te zseni! :D
Újabb zseni is megérkezett. 44 ezer milliárd forinttal emelkedett az államadósság, ez tény. 2018-ban az aranytartalék 3,1 tonna volt, ami mostanra 110 tonna lett. 3,1 tonna arany értéke most 1436, 2 Mrd Ft. A 110 tonna arany értéke 5009,6 Mrd Ft. A különbözet 3573,4 Mrd Ft növekedés, amihez képest a 66 ezer Mrd Ft államadósság (74% ami 2010-ben 82%, ez is csökkent) még európai, sőt világszinten is elfogadható!
Nem gyanús, hogy úgy vannak ezek a számok, hogy jókorát erősödött a forint az elmúlt 1 hónapban! Szakérteled megvan látom, hogy sikerült kikövetkeztetned, hogy egy forintgyengülés után (390 ft/euró) ezek a számok még nagyobbak lennének. Bravó szakértelem, önben egy matekzseni veszett el!)))
Ha begyengítették volna 1000 HUF/EUR-ra az árfolyamot akkor még nagyobb számokkal tudnál dobálózni. Sőt még tovább, hogy százmilliótrilliót lehessen mondani... Ebben milyen befektetési szakértelem van?
Most már látjuk, amit eddig is sejtettünk, hogy nagyon-nagyon rossz állapotban fogjuk átvenni az országot” – fogalmazott Magyar. Kitért Orbán Viktor leltárára, majd erre reflektálva a saját leltárát is felolvasta:
44 ezer milliárd forinttal növelte Orbán az államadósságot ahelyett, hogy hazahozta volna a magyar embereknek járó forrásokat – amelyeket „palotákra” költöttek szivarszobával, kilátóval, milliós fotelekkel;
99 százalék volt a kumulált infláció;
10 ezer korházi ágyat megszüntettek;
háromszorosára nőttek a lakásárak 2010 óta;
több százezer embernek nincs háziorvosa;
nem hoztak haza 8 milliárd forintos uniós forrást;
20 ezer milliárd forintot loptak el a magyar emberektől;
3 millió magyar él mélyszegénységben;
a magyarok fele havi maximum 300 ezerből próbál megélni;
Mészáros Lőrinc 1800 milliárdos vagyonra tett szert;
500 ezerrel kevesebb magyar van;
400 ezer gyermek él mélyszegénységben.
„Azt javaslom, hogy ha valaki leltárt készít, az legyen pontos, mert az a lényege, hogy pontos legyen” – üzente Orbánnak Magyar Péter.Ezután a költségvetési hiányról is beszélt, amely éves hiánycéljának 90 százalékát az Orbán-kormány negyedév alatt elérte. Ehhez is több döntésük kapcsolódik, például arra kérik majd a pénzügyminisztert, hogy állítson le a kormány minden, a rendes gazdálkodás körét meghaladó kötelezettségvállalást, és csak a pénzügyminiszter jóváhagyásával lehet majd teljesíteni a 250 millió feletti kötelezettségvállalásokat és a 100 millió fölötti beruházásokat.
Én úgy januárban ijedtem meg, ott kiszórtam az összeset, OTP-t és MTELEMOT vettem, OTP most +11.92%, MTELEKOM oszti után 24.31%. Szenvedtem vele mondjuk 2 nyertes választási ciklust. De most már igen kilógott a lóláb, így túladtam rajta.
NEW OPUS GLOBAL