Ha jol szamolom kb, hogy 2008-ota 700 -> 7000 az SPX bullmarket. Akkor 50% korrekcioval 3850-ig eshet. Hosszabb idotavon nezte valaki, hogyan nezne ji a fo indexek? Ez az eses honapos gyertyan nem is tunik kulonosen nagynak, foleg, ha hozzateszem, hogy milyen korulmenyek kozott. Szerintem a tozsden az igazi panik meg most johet.
ÁÁ így értem köszönöm Mester!! :))) (Alig "várom" h odaérjünk... Cash arányom tartom, mely Jánoséval nagyságrendivel azonos % ban kifejezve sok makro mikro geopol hír jön még addig , így ezektől függően akkor 6000 körül már kis vagy nagy vásárt rendezek...vagy ülök tovább a kezemen (a tévedés és döntés megváltoztatásának jogával) ha a világkép és a csárt mást mutat majd akkorfelé). :)
1)Enegia reszvenyek Ha visszanezed, sok eves atlagban, akkor ertekben az Energia cegek az SPX 10-15% reszet kepeztek. Es nyilvanvalo, hogy klima, robotika es az AI energia-igenye miatt nagyobb Energia reszaranyra lesz szukseg a kovetkezo evtizedben. Mondjuk legyen 15% koruli reszarany a realis. . Ha megnezed most, az Energia szektor egyutt az SPX kb. 4% resze. SP500 total Cap=58Trill$, Energy total Cap=2.4Trill$. Ahhoz, hogy az Energia elerje a sokeves atlagot, abban meg most is 3-4x novekedesi potencial van. . 2)Bigtech es Energia rotacio Kathie Woods ARKK EFT alapja, ami csupa hightech ceg, 92-->64 esett, ez eppen -30%. Az FNGS ETN, ami a 10 nagy Bigtech, 74-->57, ez -24% . Az SPX esese 7002-->6338 esett, ez atlagosan eddig -9%. Az utolso 4 honapban, a novemberi SPY top ota az Energia szektor aremelkedese +40% volt. , Teljesen vilagos, hogy az eses egyelore a Bigtech szektorban koncentralodik, ott a legnagyobb. Az is teljesen vilagos, hogy most az aremelkedes a nagyon levert Energia szektorban koncentralodik. . 3)Kripto A BTC a mult heten, hetes charton melyebben zart, 66k szinten, mint barmikor eddig a lejtmenetben. A Napos szinten mar volt 63k szinten is zaras. A chart egy expanding diagonalban abc-X-abc-X-abc jellegunek nez ki most, nagyjabol 47k koruli target realis projekcioval. , https://imgur.com/a/aDiydBX . Nagyon hasonlo a Strategy MSTR chartja is; de ott mar a beszerzes atlagar ala esessel gyorsulo menekules varhato. . https://imgur.com/a/QirWCoj . Nem lehet lebecsulni a kripto osszeomlas altal okozott likviditasi hianyt sem. A csucson a 20m bitcoin 125k$ arfolyamnon 2.5Trill$ volt, ebbol a mostani fele arnal eltunt 1.25Trill$ likviditas a piacrol. A tobbi kriptoval meg ennek majd a duplaja. Ez azert mar a FED-nek is erezheto es lathato problema. , Kozeptavon? Ma mar teljesen eltunt a bitcoin a kozbeszedbol, es megritkult a penzugyi sajtoban. Meg egy evtized, es ugy emlekezik ra a tortenelem, mint a tulipan mania modern dugitalis parja volt. Akkoriban egy tulipanhagyma egy hazat ert, 2 eve egy bitcoin egy hazat ert.
Szerintem még esik minden. NDX 20k körüli hetes rést betölthetné és addig van még cca. 3k pont, vagyis cca 13 %, S&P talán beéri kevesebbel is, hiszen az olajos/gázos cégek most ellentarthatnak kicsit. Szóval S&P talán még 8-10%-ot eshet, akkor a 6k vagy 6k alatt kicsivel reális lehet.
https://invst.ly/1gerak SP 500 (Aki nem szerertné megnyitni: csak egy vizszintes lécet húztam a Trump vámháború előtti csúcsra s 6145 re mutat) Mester neked innen jön a 6000 fölött picivel célár? (mert szépen kijön így a "picivel 6000 fölött") :) V máshonnan? Ez megpattanási célár? (Eddig szerintem is lejön... csak azt nem tudom hogy ha itt pattanás, utána lentebbre is megyünk -e ?..teljes tudatlanságommal kérdezem) :)
SP 500 SZAVAZÁS https://invst.ly/1ger73 Ha szerinted nem megy le Fibo 0,5 -ig :fel Ha szerinted lejön az SP 500 a 0,5 ös szintig (5920 környéke): le (Jelenlegi tudásunk szerint) és ( Bárki TA mester javítson kommenteljen a charthoz mert nem vok nagy TA mágus simán tévedek...szöveges kifejtés is jöhet a témában.)
De például pont ezert nem kellett kiugralno bárkinek az olaj longbol, és shorttba állnia mondjuk ha Trump bejelenti hogy milyen csodásan tárgyalnak Irannal, ha ezen információkkal rendelkezel, amit például idáig levezettem.... De ha nem kell akkor nem kell. A Pedig ez a fontos a mai világban.... Mar a geopolitikai történések mozgatják a tőzsdet, 3s ujnszabalyok nem mint a régi szép időkben a TA De nem zavarok akkor.....Udv
Miért nem írta alá Izrael?Mert ha aláírná, be kellene engedni az ellenőröketle kellene szerelni a fegyvereket!!!!!! Mi van??? És 60%os urandusitasnal se tart Irán de azért végezzünk vele?? Mrsomm!! kettősmerced már az eget veri!!! Mar elnézést kérek. Én a mainstream birkanyajon kívül gondolkodom, nem indexbol tajekozodom. Mert lexikálisan már régen rendelkezem azon tudással ami segít kicsit segít bepozicionalni a világot és torteneseit. És kurvara nem jó az irány... Nagyon nem.... Túl tolják a biciklit vegleg.
Nem. Index rol tudom, hanem fejből. Én nem a nyugati mainstreamet vofogom vissza se politikai se gazdasági kérdésben Izrael nem írta alá az NPT-t ezért nem kötelezhető ellenőrzésreés nem kell bejelentenie az atomfegyvereket. Ezt hívják úgy, hogy nukleáris kétértelműség Izrael hivatalos álláspontja:„Izrael nem lesz az első, aki atomfegyvert visz a Közel-Keletre.”Ez egy politikai trükk: Nem mondják, hogy van atombomajuk .Nem azt se mondják, hogy nincs.!!!!! De mindenki tudja, hogy van.!!!!! Na itt megy el minden kettosmercevel rendelkező a bús ...a!!!!!
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.