A rotterdami kobalt ára egy picit feljebb ment. Igaz ennek az ára folyamatosan, apránként emelkedik egy ideje, legalább is Kínában. Emellett a tungsten és antimon ára is megy napok óta felfelé. A Neodymium ma csökkent 2%-ot és a dysprosium és terbium ára is csökkent -0.5-1%-ot.
Ez egy baromi jó cikk. Egyaltalán nem lennék meglepve, ha igaz lenne az NVDA-t érő könyvelési problémákkal kapcsolatos vád. MInden esetre én átnézem, mert ez ha a fele beigazolódik, akkor csúnya vége lesz a tőzsdén
Én innentől a fibo szinteket nézem. 200 77k, 2,618 70k. Flat maximum értelmezési határa 54-50k zónája, ami egyben fibo 4.236 extension szintje. Még mindig úgy gondolom, hogy macro szinten a BTC leading diagonál mintát csinál a kezdetektől, ami még nincsen kész. Meglátjuk mi lesz. Majd a piac eldönti, hogy ki látja/látta jól :)
Általában a kriptó előbb tetőzik, és előbb esik mint a hagyományos piacok. - Amúgy BTC is még lehet egy flat C a hetes idősíkon. Most érte el az esés a fib ext. 1.618 szintet.
NAPI ELBM Bár lehet nem nagyon mozgat meg senkit, azért írogatok róla napi egyet.🙂 Végül a rést (is) betöltötte 😁 nyilván ebben a környezetben csodát nem lehetett várni. 1 alatt látni továbbra is fájó. Ami viszont POZITÍV továbbra is, azok a gyűjtögetésre utaló jelek. Tegnap a napi forgalom 15%-a az utolsó 1 perces vétel vétel volt(egy ideje minden nap utolsó kereskedési percében bele vesznek) Tegnap a napi forgalom majd 25%-a az első fel órában vétel formájában teljesült. Így összesen 31 perc alatt a teljes napi forgalom 40%át vették meg. Sok idő nincs 1 fölé vinni, innen egy 0.8 alatti dupla alj lehet, ami technikailag ezt megoldhatná, es persze ezen kívül egy komolyabb REE para…
Azért vannak kockázatok, és nem csak technikai kép alapján. De szerintem is, ez valószínűleg egy sima korrekció (vagy 4. hullám, vagy B hullám), ami a shutdown adathiány okozta FED bizonytalanságon alapul. - De ennek ellenére látni kell a medvék szemével is, hogy potenciálisan ez egy nagyon jó medve lehetőség lehet napos, hetes idősíkon. A technikai kép alapján benne van a lefordulás és a struktúra törése, és mindemellett van egy erős bizonytalansági faktor. - Helyén kell kezelni a dolgokat. Ilyenkor is a jó hozzáállás szerintem: one wave at a time.
Van az IT szektor, ezen belül is az AI-hoz köthető adatközpont beruházások, építések és az ehhez köthető, ebben dolgozó pár millió ember. Na ott tényleg boom van, ez tartja a víz felett az USA GDP-t egyelőre. A maradék 150+ millió ember meg recesszió közelén táncol egy ideje. Folyamatos leépítések vannak, létszám stoppok, reálbér csökkenés, stb. Hatalmas rizikónak érzem, hogy ennyire kiegyensúlyozatlan mind a gazdaság, mind a részvénypiac szerkezete, hogy egy valamire (AI) fel lett téve az összes zseton.
Hetek óta követem BTC-t. Nekem teljesen egyértelmű, hogy ez mutatja az irányt. Chart alapján nagy a baj, illetve lassan nyugvópontra érhet! Eddig a csúcstól 35% esés, elég medvés
Most az új módi, hogy inkább a gázolaj árát emelik, hogy úgy tűnjön a számolni képteleneknek, hogy milyen jó a benzin kevésbé emelkedik. Mert a gázolaj emelés biztos nem épül be a szállítási költségeken keresztül az árakba igaz? :-)
tinfoil hat on: Lehet Tiborcznak jóárasítják a Raiffeisen orosz leányvállalatát? Már spórolt ~10%-ot ahhoz képest, mintha 420-on lenne az euró. - Tinfoil hat off: egyszerűen egy B hullám volt a 417-es tető. Ezzel a szcenárióval már tavaly számolni kellett volna annak, akinek fontos a deviza, és ennek a kockázatát is kezelni kellett volna. - +15 év gyengülő tendencia mellett mindenki a gyengülés kockázatát árazza, jókor kell kilépni a csordaszellemből. - Benzin: legutóbb is magasabb adót raktak rá a dilletenánsok, mint amit eu előírt. Ez önmagában +15 forint körüli hatással bír. De a baromok biztos úgy gondolják, hogy a benzinár növekedésének nincsen inflációs várakozásokra....
Nekem tovabbra is erthetetlen, hogy miert erdeke a magyar allamnak, a magyar embereknek az ultra eros forint az euroval szemben: evek ota kulfoldon vasarol, tankol, aki teheti, egy oranyi utra lakik a hatarsavon belul. Ez hatalmas elvesztett AFA, jovedeki ado bevetel. Az erzelmileg tulfutott eurhuf topicban rendszeresen kiszamojak az utazok, hogy mi mennyibe kerul Nemetorszagban, Ausztriaban es mennyinek kene lennie az euro arfolyamnak, hogy a magyar arakkal egyezzen meg: 600 Ft koruli arfolyam jon ki.
Ekozben az import egyre olcsobb, de valahogy mindennek az arat hozzakotottek a 420-as eurohoz ket evvel ezelott es hat veletlenul minden import cucc dragabb, mint az osztrak, szlovak, szloven, horvat uzletekben.
Az uzemanyaghoz az olajat "barati" aron kapja a mol, aztan megis dragabb a benzin, mint Ausztriaban, erre mar se az olaj ara, se az usd arfolyama nem hat, siman marad fent 580-on a benzin mar hosszu ideje. Ausztriaban ma 560 Ft a benzin. Szloveniaban 500 alatt.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.