Én FOMC-re kérdeztem rá, és 1 órával utána való EKB elnök beszédre (tehát rövid időn belül). Te meg FED elnök beszédre. - De elméletileg nem függ össze a mostani felszólalás az FOMC-vel.
Én is megkérdeztem chat gpt-t: “Igen, többször is előfordult, hogy Christine Lagarde (EKB-elnök) nem sokkal a Fed elnökének (Jerome Powellnek)a beszéde után szólalt fel — és ez általában figyelemre méltó piaci esemény volt.Példák az elmúlt években:
2023 augusztus – Jackson Hole Symposium: Powell pénteken délelőtt (amerikai idő szerint) tartotta a beszédét, majd Lagarde néhány órával később szólalt fel.
A piacok ekkor különösen figyelték, hogy az EKB és a Fed mennyire hasonlóan értékelik az infláció elleni harcot.
Lagarde akkor kemény hangvételű üzenetet adott („nem nyilváníthatjuk győztesnek magunkat az infláció felett”), ami erősítette az eurót.
2022 szeptember – Kamatdöntések utáni kommunikáció: Powell beszéde után pár órával Lagarde is megszólalt egy európai konferencián.
A piac ekkor „összevetette” a két üzenetet: Powell szigorú hangja után Lagarde mérsékeltebben szólt, ami miatt az EUR/USD gyengült.
2021 november – Inflációs várakozások kezelése: Lagarde beszéde alig egy nappal a Fed ülése után jött, és a piacok akkor is összevetették a jegybankok kommunikációját, hogy ki mennyire siet a kamatemeléssel.”
This day in 1929 became known as "Black Tuesday." The Dow Jones Industrial Average plunged more than 30 points to 230.07, an 11.7% collapse. At one point during the day the Dow was down 18.5%.
AI: Volt-e olyan eset, hogy az EKB elnöke előre bejelentett beszédet tartott az FOMC bejelentése után pontosan 1 órával? A rendelkezésre álló történelmi és aktuális adatok (ECB naptárak, Fed meeting ütemezések, sajtóhírek és elemzések) alapján nem találtam ilyen esetet egyetlen EKB elnök (sem Lagarde, sem korábbi vezetők) esetében sem. . Christine Lagarde eseménye: Az ECB Governing Council külső ülése a Banca d'Italia által Firenzében (Olaszország), 2025. október 29–30-án (első nap: október 29.). Lagarde jelen van, és egy előre bejelentett vacsora/beszéd keretében vesz részt 20:30 CET-kor – ez a meeting első napjának része, általános gazdaságpolitikai témában (pl. digitális euró előkészületek említve a sajtóban).
"Az elérhető " nekem sajnos kevés. Tegnapi kereskedést vissza nézve brutál forgalom és esés vagy egyhelyben toporgás. Nem igazán értem az ilyen részvényeket
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.