Ha tényleg egy DZZ megy fel egy nagy diagonálon belül, akkor időfaktor szempontjából Y=W november 16. lenne emlékeim szerint. Összkép alapján ez már nem lesz jó. Mert innen vagy egy nagyobb korrekció indul (szerint csak 4. hullám a nagy diagonálon belül), vagy időben sokkal hosszabb lesz Y hullám a W hullámnál. Ezt mind most csak idő szempontjából nézve.
Azsia nagyot esett, a lejtmenetet Hangseng vezeti, -2.5%, Shanghai -2%. . Europa nagyot esett, a lejtmenetet DAX vezeti, -2.0% . A mediak a Dimon fele "cockroach" kijelentest okoljak, https://www.cnn.com/2025/10/16/business/jamie-dimon-us-economy-cockroaches l ami szerint "a regionalis bankok tele vannak rossz hitelekkel", erre az osszes amerikai bank zuhant 2-6% mertekben. A brokerek is.Egyelore a bank szektor vezeti az esest, ami kulonosen veszelyesse teszi. . Arra szamitok, hogy a FED azonnal, mar ma csendben likviditast pumpal be a bankokba., vilagos uzenettel, hogy a futures piacon ezzel a penzzel tessek azonnal mindent felvasarolni. Talan mar nyitasra ez mind megtortenik, es mindenhova jon a hir: "Goldman VASAROL !" Lehet, hogy ez eleg lesz megallitani a csuszast. , Aztan par nap mulva, ha az ijedtseg nem csitul, rendkivuli 05% kamatot vag, vagy meg nagyobbat.
"De azt neked se hiszem el, hogy egy réses bukó -30% rövid távon okos befektetéssel kimozogható. Kizárólag hasonló speki szarokkal lehet korrigálni. " Ebben egyetertunk. De egy ilyen buko nem okos befektetes, szoval gondolom a pozicio meretezes is ennek megfelelo, tehat a teljes portfoliora nezve nem lesz akkora a kar.
Múltkori rajz. Minta szerint nézne ki így a roadmap nálam. https://imgur.com/a/wuHrmnL - Szerintem a váltakozás (kék 2 flat volt szvsz), és a volatilis mozgások miatt ZZ lehet a valószínűbb minta a kék 4-esre. Aztán meglátjuk, hogy mi lesz ebből. - Az tény és való, hogy a 3 hullám tipikus végpontja 1.618 szokott lenni, ami kb. már meg volt. Belső hullámok alapján tolnám el egy dinamikusabb várakozás felé a számozást, és ideálisan 12-13 közötti végpontot várnék 3. hullámban. Ha innen fordulna tényleg, akkor tipikus 5 hullám célárszámítás (4 hullám *1.382-1.618) is ide mutatna. Kéne egy újabb bázisépítés ehhez. Meglátjuk.
Amiket adsz tanácsokat azok a trédereknek szólnak. Kötve hiszem, hogy WB használt volna stoppokat és remegve figyelte volna őket. Szerintem egy kezdő ne trédeljen hanem fundás megfontolások alapján fektessen be. Az, hogy kezdetben pirosba megy a részvényed természetes mivel nem fogod elkapni az alját soha.
En ezzel nem teljesen ertek egyett, a problema nekem az hogy bar en tradelek, hogy 2-3% max egy reszvenyben annyi fele papirod lesz hogy lehetetlen kovetni napi szinten. En szektorokat tradelek inkabb etf-eken keresztul, emelle nehany reszveny.
Inkább rád hallgasson, mint rám, te jobb tanácsot adsz. Az én válaszom a saját buborékom alakulásának konklúziója. Rgti, achr, rr, ionq, abat, arbe, nbis, pdyn, rcat, umac, avav, smci, pltr, crox, aeo. Sokszor szálltam ki túl kis nyerővel, vagy bukóval. De idáig mind magasabbra ment, mint ahol a stop működött. Mind. Hyzn, htoo, grts a csődös kivételek, ezeknek nincs visszaút. Tehát valóban, ha a elég kicsi a pozíció, inkább várok. De azt neked se hiszem el, hogy egy réses bukó -30% rövid távon okos befektetéssel kimozogható. Kizárólag hasonló speki szarokkal lehet korrigálni.
Teljesen egyet ertek. A pozicio meretezes a legfontosabb. De nem csak egyedi reszvenyeknel, hanem szektoralis szinten is. Bar nem vagyok benne biztos, hogy mi a legjobb strategia, szerintem az minden pillantban mas, de altalanosan azt gondolom, hogy egy reszvenybol nem szabad 2-3-5%-nal tobb toket tenni. Lehet ez kevesnek tunik, de en ezt probalom tartani. Szektoralisan 10-15% korul gondolom helyesnek a maxot. Az elmult egy ev szerintem megmutatta, hogy barmikor barmi tortenhet. Eleg egy bejegyzes a social media-ban es 1000 milliardok egnek el
A jelölt nagy "3" pontod után milyen korrekciót vársz? Gondolom, hogy utána várod az A-B-C korrekciót? Erről is feltehetnél egy chartot. Előre is köszönöm.
még annyi, hogy a csúcsról egyelőre elliott csatijában mozog az árfolyam, egyelőre csak a célszint elérése adhat okot arra, hogy ez jó hely lehet a fordulathoz, de mást még nem látok kisebb tf-en. Még kérdéses az is, hogy megtörtént-e a kimerülés m15 alapján.
Ha innen fordul, akkor is a te a-b-c- elképzelésed valószínűleg egy értelmes retrace szintig közös úton fog haladni. Én így látom naposon. https://imgur.com/a/olh0Zfs
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, tanácsot. Bár valóban kezdő vagyok, de természetesen nem egy lapra tettem fel mindent, elég diverzifikáltak a tőzsdei papírjaim. Ebből adódóan az én meglátásom is az volt, hogy ezt most "ki kell ülnöm", idő van rá, ez az összeg így most beragadt ide.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.