SP500, az OBV alapján két lehetőséget látok. 1. vagy a nagyok szépen, óvatosan szállnak ki, 2. Itt még hatalmas emelkedés lesz, igazi elolvadás. https://www.tradingview.com/x/uRc7v0lp/
A kitermelesi terv a fontos szerintem, nem a tartalek. Az antimon mellektermek az arany kiterlmelese kozben. En kb 90-10%-os megoszlast szamoltam, ha beindul a termeles. Az akkori spot arakkal szamolva. Ugye ezt nehez pontosan meghatarozni egy olyan termek eseten, mint az antimon.
Ezzel küzdök én is 😃 Még fentebbi bővítésekkel (utoljára 7-en) 4 USD átlagárral tartom az összeset. Úgy, h közben a vagyonom jelentősebb részarányát kezdi képezni (már 60 % fölött), hála a 10 % napoknak is.
Én ezt máshogy látom, ha pontosak az értesüléseim: A Stibnite projekt esetén a legfrissebb adatok szerint:
Az antimon‐tartalék kb. 148 millió font (≈ 67 ezer tonna)
A tervek szerint 35%-át fedezheti az USA antimon‐igényének az első hat évben, miután működésbe lép
A teljes antimon termelés becsült mennyisége a 15 éves élettartam alatt kb. 100‑110 millió font lehet
A Stibnite projekt ezzel több mint 5 évre elegendő antimon-mennyiséget tudna biztosítani, teljes USA szükségletet nézve, vagyis stratégiai ellátásbiztonságot jelentene. Emiatt hiszek PPTA-ban. Felépítettem egy nagy kitettséget.
En kicsit skeptikus vagyok a rovidtavu mozgast illetoen, megpedig a kulonbozo truesocial bejegyzesek miatt. 😀 Valahol a kozeljovoben egy reszet mindenkeppen lezarom, mert nem szeretnek pofara esni azzal, hogy mar keszpenznek vesszuk a 11-12 kozotti arfolyamot is. Az a bajom, hogy tul gyors ez a mozgas, es felo hogy a fordulat is ilyen gyors es varatlan lesz. Probalok higgadt maradni, de nem egyszeru 10%os napok utan 😂
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.