Lehet az olaj rothadó iparág, de mi a jó isten lesz helyette a következő 10-15 évben? Sansz nincs lecserélni semmire! Az autók fele EV talán. Irgalmatlan pénz befektetéssel. De az nagyon kis szelet a teljes felhasználáshoz képes. Tehát a kérdés továbbra is az mi lesz helyette???
En vettem 2 éve OTP 130/30 származtatott részvény alapot jelentem enyhe mínuszban ülök benne. Nyilván benne vannak Solarban ők is és nem nagy szám eddig. Nem kell temetni az olajipart egy olyan világban ahol minden szinte arra épül.
Solar: felfutó (növekvő iparág) nem is akármilyen mértékben, csak nézd meg a revenue sorokat 10 éves távlatban. Olaj: rothadó iparág, ami hamarosan peakelni fog, s onnantól a profitok vaskos veszteséggé válnak. Lesz egy pont, ahonnét konkrétan a kutyának sem kell olajos cég (már most sem sokaknak füllik hozzá a foguk). Semennyiért sem. Semmit nem fog érni az ásványvagyonuk, a gépeik, stb. Nem jó rothadó iparágban tulajdonosnak lenni.
"mint a többi solarost." -- Jopofa dolog a napelems dolog, de hogy ezek a cegek penzt, rendes (olajos szemmel erzekelheto mennyisegu) penzt hogy fognak szerezni, el nem tudom kepzelni...
Véleményem szerint akkor fog innen nagyot szakadni, ha bejelentenek egy osztalékvágást. Én pont az oszti miatt vettem bele lábujjal (22,07), amennyiben 20 alá esne sávosan elkezdek bővíteni.
Rövid távon azt várom, hogy forduljon végre. Minden időtávon RSI divergencia van, s a hullámszerkezet is kész, vagy majdnem kész. Hosszú távon szó szerint a végtelenbe ezt is, mint a többi solarost.
Valami egészen elképesztő, hogy hetes charton a múlt hetet 23 alatti értéken zárta. Romokba van verve. Nekem ez már olyan szélsőérték, ahol megér egy vételt még annak ellenére is, hogy benne van a pakliban a további esés lehetősége (ami egyébként minden másban szintén benne van..).
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.