Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 01. 22. 09:05
Előzmény: #58218  Zedisdead
#58220
Bocs, hogy ilyen nyers vagyok: de nem tűnt fel tényleg, hogy az elmúlt fél évben mi történt? A jegybankok és a kormányok kiiktatták a személyes költségvetési korlátokat a családokban, és a vásárlóerő rázúdult a termékpiacokra (a szolgáltatásokban meg visszaesés volt). Ez pedig berobbantotta az inflációs, sőt több tucat területen hiányt okozott, ami meg megakasztotta a termelést.
Nem a covid okozta az ellátási láncok zavarát... Hanem a túlkereslet. Hány üzem volt a világon bezárva covid miatt az elmúlt fél évben?
.
PC-n megfogalmazva: ha kiiktatod az egyik korlátod, egy másikba ütközöl bele a gazdaságban. És a gazdaságot aligha csak a FED irányítja. Ha jön egy hitelválság, a FED-ben akár krumpliorrot is lehet Powellre akasztani, és meztelenül táncikálhat az asztal tetején, az sem számít.
.
Nem PC-n megfogalmazva:
Mit gondolsz, szereti a nagytőkés, ha megrendeli a 200.000 EUR értékű luxusmercijét, és a chiphiány miatt fixre szerelt ülés van benne, mert egyszerűen nem tudta máshogy a gyártó leszállítani? Mit gondolsz tűrni fogja ezt, hogy a proli fogyasszon, őneki meg ne jusson? Aligha. És máris felbomlott a FED mögött álló erő. Merthogy nem FED támasztotta meg covid alatt a piacot, hanem a nagytőkések... Mint mindig. A fed csak tett egy ígéretet, és besegített.
fed 2022. 01. 22. 08:54
Előzmény: #58214  kajli_man
#58219
Csak óvatosan, mert bejelzett a legmegbízhatóbb indikátor: Handrás is elkezdett tőzsdézni, úgyhogy valószínű fájdalmasan sokáig fog esni a piac.
https://www.youtube.com/watch?v=6twJwuvjJcg
Zedisdead 2022. 01. 22. 08:52
Előzmény: #58211  Törölt felhasználó
#58218
egy csomó légitársaság, olajcég, hotel, étterem, kiskereskedelmi egység csődbe ment 2020-21ben. sok beruházásra lesz szükség.
továbbra sem látom miért lenne szükségszerű a deleveraging, egyszerűen látszik, hogy mindenhol a világon a foglalkoztatottságot az infláció fölé priorizálják, gondolom részben abból következően, amit irtál, hogy a megtakaritások egyenlőtlenül vannak elosztva, a választójog viszont egyenlően.
Törölt felhasználó 2022. 01. 22. 08:51
Előzmény: #58213  kajli_man
#58217
Jól látod.
A gond ott van, hogy a crypto nem pénz, és nem is lehet az. Mert nem képes megfelelni a közgazdasági pénz definíciójának. (Másrészt érdeket sért, tehát ha megfelelne annak, akkor sem a mai cryptok lennének a pénzrendszer alapjai )
Üzletileg pedig a modellje életképtelen (mint pénz).
Tehát egy szélhámosság mai formájában (bár a blockchainben van potenciál), és ponzi szisztéma szerint működik.
kukker 2022. 01. 22. 08:43
#58216

Adjon Isten Szép Napot!
Most nem vádolok senkit, meg nem tartok senkit rossz embernek.
Kinek mennyi pénz elég meg mennyi pénzt akar üldözni az életében egyébként?
Meg úgy ki mennyi időt tölt a pénz utáni rohangálásában olyan dolgokkal szemben, mint hogy közben mondjuk a feleségével/férjével van inkább, vagy a gyerekeivel/unokáival törődne/játszana - már gondolok itt fizikai interakcióra - meg ilyen régi hülye dolgok... :)
Tudjátok mi a legjobb módja annak, hogy meg tudd, tényleg odafigyelsz a másikra?
Hogy megkéred, hogy te szeretnéd a legnagyobb őszinteséget tőle hallani, mert neki szeretnéd tenni a jót, és nem tudod, ő mit szeretne, és ezért megkérded: szerinted sokat foglalkozom a pénzzel és a pénzszerzéssel vagy inkább azt gondolod, hogy tegyek mást, mint a gép előtt a tőzsdét meg a pénzt figyelem és próbaálom keresni?
Mint gondolsz, én érted teszem ezt, mert azt gondolom, te ezt szeretnéd, de lehet tévedek: te mit szeretnél, hogy törődjek veled és szeresselek és cselekedjek most és úgy mindennapokban kedves feleségem/férjem, gyerekem/unokám, stb-stb.....
Ezt megteszitek-e, vagy azt gondoljátok, hogy úgy jó az irány, mait ti gondoltok, amit tesztek az a jó?
Te tudod-e jobban, hogy az a szeretet amit adsz, az a jó annak, akinek adod, vagy az mást érezne annak inkább?
Nem hibáztatok, nem vádolok és nem tartok itt rossznak senkit sem, jó srácok vannak itt. (meg talán csajok, tőletek bocsi, ha nem jól láttam és éreztem ki a hozzászólásokban...... bár humanoidban néha megingok... :D .... :)
Na de visszakanyarodva.
Én javasolnám ezt mindenkinek, aki ilyen megfontolásból van a nagy pénzkeresésben.
Hogy tegye ezt meg a hozzátartozóival, ha ez a motiváció. De ha meg egyedül van: önmagának tegye fel a kérdést, hogy a boldogságához vajon tényleg az kell-e, amit a pénz utáni loholás, a gazdagság, a vagyon utáni loholás ad?
Na ennyi jött így szombat reggeli bölcsességnek, meg okoskodásnak, bánom én, hogy miket gondoltok rólam, de azt hiszem, hogy ez a dolog elfelejtődött, mert azt hisszük, hogy mi tudjuk azt, hogy mi a jó, miközben lehet, hogy boldogtalanság van emiatt vagy legalább csalódottság és szomorúság a környezetünkben.
Szerintem semmiből nem áll ezen elfilózni és egy ilyen kérdést feltenni a szeretteinknek illetve magunknak is. Ha a szeretteinkért csináljuk ők mondják meg az igazat, ha magunkért, akkor meg mi.
Boldog vagy-e. boldog vagyok-e, ezt akarod, hogy csináljam tényleg, vagy másnak örülnél jobban, ezt akarom csinálni tényleg, vagy másnak örülnék jobban?
Azt hiszem, ez az igazi kérdés és az erre jövő válasz az, ami a valódi irány a boldogabb élethez, amit keresünk.
Aztán további szép napot mindenkinek.
(virágokat meg az öltözőbe! )...:)
Üdv.
Törölt felhasználó 2022. 01. 22. 08:33
Előzmény: #58179  Törölt felhasználó
#58215
Igenám, amennyiben viszont nem egyezik a fellógatandó politikusok listája a másokéval, akkor már ti mentek egymásnak nekije.
kajli_man
kajli_man 2022. 01. 22. 08:29
Előzmény: #58213  kajli_man
#58214
De hogy pozitív is legyek, a tegnapi nap jó volt. Még 1-2 ilyen nap és növelem a részvény kitettségem 5-6%-al 😉
kajli_man
kajli_man 2022. 01. 22. 08:27
Előzmény: #58072  Törölt felhasználó
#58213
Igen, mert nem értem a dolgot. Ugye létezik a FIAT pénzrendszer, amelynek élén ott a FED. Ezzel párhuzamosan léteznek a cryptok, amelyek elvileg a FIAT kiváltására/lecserélésére jöttek létre. Ha a FED kamatot emel (a FIAT világban), akkor annak miért van bármilyen hatása a cryptora? Vagy az infláció miatt esnek? De az is FIAT-beli probléma, nem? Nekem ez nem világos, mert elvileg zéró korreláció kellene legyen a két "világ" között. Az ilyen napokon, mint a tegnapi mintha borulna a bull tézis és a felszínre kerülne, hogy annyira hisznek a crypto hívők a kis cryptojukban, hogy egyből rohannak a sz*r FIAT-ra váltani a profitot. Nem áll össze a történet valahogy... 
szieszta 2022. 01. 22. 08:25
#58212

"Az orosz jegybank friss memója arról tájékoztatta a kormányzati szerveket, hogy ajánlatos lenne teljes egészében betiltani a bitcoint és más kriptopénzeket, beleértve a bányászatot és a kriptotőzsdéket is, valamint az OTC piacokat.
Az indoklás szerint a kriptopénzek veszélyt jelentenek az ország pénzügyi szuverenitására, segítik kivonni a pénzt a nemzetgazdaságból és az emberek számára is túl kockázatos befektetések.
A bányászatot illetően pedig arra jutottak, hogy nem produktív módon használja fel az elektromos energiát, valamint aláássa a környezetvédelemre tett erőfeszítéseket."
-amerikaiak erre sohasem fognak rájönni :-)
Lassan musk is nullán lesz a bitcoinjaival, ha ez így folytatódik.
Törölt felhasználó 2022. 01. 22. 08:02
Előzmény: #58208  Zedisdead
#58211
Ne viccelj már.
A deleveraging gazdasági szükségszerű. Amerika világhatalmi státuszát úgy próbálja megőrizni, hogy kiiktatja bármi áron a deleveraging-et (az elmúlt 40 évben). 90-es évek szövetkezeti válsága-->dotcom lufit ráfújták-->dotcom kipukkad-->ingatlanlufit fújtak rá--> ingatlanlufi kipukkadt-->ráfújtak egy monetáris lufit. Erre mit fújnak rá?
.
Bernanke menti a saját birodalmát, és saját nagytőkéseit. És igen, a csórók veszítenek. De a nagytőke többet. Ez statisztikailag igazolható. MEg kell nézni vagyoni decilisek jövedelmi és vagyoni görbéit hosszú idősorokban. És rájössz.
De ez szükségszerű. Ideig-óráig kiiktatható, de előbb- utóbb eljön. A repülőgéepk nem csak felszállnak, hanem előbb- utóbb le is. Vagy ha nem, akkor a gravitáció megteszi helyettük.
.
Dehogy történt creative destruction... Viccelsz? A zombi cégek aránya valami 20%. Semmilyen útkeresés nem volt, csak egy buborék tüneteit láttad, hogy soha értéket nem teremtő cégeket 100 milliárdokra fújtak fel. Ellenben olyan cégek, amikre szükség van tényleg, nehéz helyzetbe kerületek (lásd: olajipar...)
nyuszibroker 2022. 01. 22. 06:16
Előzmény: #58187  Törölt felhasználó
#58210
A kubai válságnál azért ez máshogy volt. 
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 2022. 01. 22. 00:19
Előzmény: #58208  Zedisdead
#58209
Erről írj kérlek bővebben 
Zedisdead 2022. 01. 22. 00:08
Előzmény: #58199  Törölt felhasználó
#58208
gondolom itt elsősorban arra gondolsz, amikor 2008ban állami pénzből kitömték a bankokat. ezzel egyetértek, a kitömésért cserébe államositani kellett volna őket. de a deleveraging nem járható út társadalmilag, mert az depresszióhoz vezet, egy csomó ártatlan ember vagyonának elvesztéséhez. ebben Bernankenak igaza volt. 
szerintem az a creative destruction, ami szükség, amire utalsz, az 2020ban 21ben bőven megtörtént. rengeteg szektort lemészároltak, sok csőd volt, óriási útkeresés indult meg. 20ban és 21ben volt a szavazás arról, merre megy a világ 22ben meg a kiértékelés jön :)
poreci 2022. 01. 21. 22:58
Előzmény: #58206  poreci
#58207
Amugy en is eleg regen nyomom a tozsdet, persze 2012-ig csak a hazai belterjes valtozatot, de ilyet meg nem nagyon lattam h nincs igazan menekulo szektor, mindent agyonutnek. Utility, arany, kripto, nyersanyag mindent amit latok szinte.
poreci 2022. 01. 21. 22:57
Előzmény: #58188  pomperj
#58206
Profitja nincs az IPO-s cegeknek?! Nemhogy profitja meg arbeveteluk sincs sokszor. Egy nagy ures fantazmagoriat dollar milliardokra ertekelnek! 
Kicsit sajnalom azt a ceg tulajdonost ahol egy rovid ideig dolgoztam. Van ket gyara. Termel. Oriasi elkepzelesei vannak, de minden hitelbol mukodott. Es a sales is -mivel reszben epitoipar- feketen es a koltsegek is. Ott volt a ceg, ott voltak az eroforrasok. Azt konyveltunk be szinte amit akartunk, mert nem sok valosagalapja volt semminek. De a bankok es lizingcegek reszere torlesztett, az alapanyag szallitoknak ( nem kicsiknek, hanem anno Glencore pl) meg kevesbe, de mindig tudott venni.
Nos ha o nem itt lenne kelet kozep europaban mar reg tokebefektetesekhez jutott volna szazmilliokra (eur) ertekeltek volna a ceget, o meg kuzd mint malac a jegen, h nehany millio eurt kapjon egy komolyabb szazalekert…
Törölt felhasználó 2022. 01. 21. 22:49
Előzmény: #58204  Törölt felhasználó
#58205
Törölt felhasználó 2022. 01. 21. 22:49
Előzmény: #58202  Fagylaltárus
#58204
Kokain is fog kelleni 😎🤣https://youtu.be/EF0Pyc4tb8E
Törölt felhasználó 2022. 01. 21. 22:44
Előzmény: #58202  Fagylaltárus
#58203
Határozottan szimpatikus elképzelés. :)
Fagylaltárus 2022. 01. 21. 22:35
Előzmény: #58199  Törölt felhasználó
#58202
Ahogy ez már van azóta hogy az első idióta kijelentette hogy ez a föld az enyém és kész....
Én leginkább egy hippi-komcsi ősközösségben érezném jól magam ahol egész nap csak kefélünk, időnként egy kis melóval :)))
gaben500 2022. 01. 21. 22:34
Előzmény: #58199  Törölt felhasználó
#58201
A Fed módosít a kamatemelésen,ha még esik a piac?Mit fog lépni?

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók