Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2025. 10. 25. 16:50
Előzmény: #259754  izommanvagyok
nekem nem mondtál újat.
Töméntelen buta megvezetett ember van Magyarországon.
izommanvagyok 2025. 10. 25. 16:50
Előzmény: #259757  HZsooolt

Nagyon csodálkoznék , ha a népsanyargató Poloska Pétert megszavaznák és nem azt aki jelenleg is támogatja őket ( SZJA mentesség fiataloknak anyáknak 13 havi nyugdíj otthonteremtő hitel babaváró munkás hitel önerőre csok - rezsi csökkentés családi adókedvezméyn fegyverpénz stb stb..) Az embereknek óriási veszteni valójuk van és ezt sokan érzik a bőrükön, hogy nem babra megya játék a bűrükre megy a játék.
Logikusan csak arra tudok következtetni hangos kissebbség az aki várja a progresszív adókulcsokat  a rezsicsökkentés megszüntetését  , mert mindegy mi lesz csak Orbán takarodjon ( írígy ) ..stb stb..
A legtöbb embernek csak az alapvető állati ösztön az írígység kevés a meggyőzésére mi a magyar gyerekeket akarjuk támogatni és nem a migrancsot ... Ennyi.. sok embernek helyén van az esze még mindig attól, hogy nem írogatunk ide.
Az ellenzéknél viszont rengeteg a fusztrált ember látom nap mint nap ebben a fórumban is..! De ez csak a hangos kissebbség!
berlini
berlini 2025. 10. 25. 16:46
Előzmény: #259745  slash
Nem, én ezt használtam fogköztisztitásra évtizeden át, de ez mondott csődöt és helyette ajánlom azt a vékony pálcikát, aminek az egyik végén kis kefeszerű vég van, a másik vége pedig egy rugalmas redőzött felületű vékony hegy. 
Sajnos azt nem találtam meg, pedig a Rosmann oldalán kerestem most (és szerintem ott vettem egy 150db-os dobozzal)
De hasonló (mindkét végén kefés kivitel):
https://www.dm.hu/dontodent-fogkoztisztito-palcikak-p4058172172212.html
HZsooolt 2025. 10. 25. 16:45
Előzmény: #259756  izommanvagyok
de ez kamu, miért gondolod hogy igaz?
izommanvagyok 2025. 10. 25. 16:43
cellainformációk :
Hivatalos adatok: Közel dupla annyian voltak a Békemeneten – a Tisza Párt is beismerte a vereséget
https://metropol.hu/aktualis/2025/10/hivatalos-adatok-bekemenet-letszam-tisza-part
Ebből nagyon úgy néz ki 2/3 lesz megint..!
Andy01 2025. 10. 25. 16:40
Előzmény: #259740  slash
Nem kell atjelentkezned, tartozkodasi hely lakcimbejelentese.Allando lakhelyed marad!  Mehetsz az allando lakhelyed szerint is, es igenybeveheted a Semmelweis Klinikat a 8.keruleti tartozkodasi helyed lakcimbejelentese alapjan. Ugyanazon a lakcimkartyan szerepel a lakhely es a tartozkodasi hely is. Nekem kitunoen mukodik (allando lakhelyem a 12.ker.).  A Semmelweis Klinika  teljeskoru ellatast nyujt, amint mondtam, nemcsak a szajhigenies kezeles, hanem ott es azonnal a panorama rontgen. Utanna vissza a szajhigenies O. -ra, ahova athivjak a fogorvost a masik osztalyrol (azonos emeleten) konzultalni. Probald ki,  meg fogsz lepodni. Mintha nem M.o.-on lennel, olyan...Minel hamarabb probalj idopontot szereznI, akar meg mielott a lakcim bejelentest elintezted.
Egyebkent a Semmelweisen  kituno a 2.Belgyogyaszat, gasztoenterologia is. Nem vagy idos,   de abban a korban vagy, amikor ezekre is figyelni szukseges (gyomor, belrendszer), tovabba a radiologiai vizsgalatok is.
izommanvagyok 2025. 10. 25. 16:38
Előzmény: #259752  DaGi

Mutatom akkor a drónfelvételt a békemenetről :
https://www.facebook.com/reel/1503934030918433
Nagyon sokan vagyunk! :-P
papafilip 2025. 10. 25. 16:25
Előzmény: #259743  slash
Nekem ínygyulladásoknál a Gingisol vált be, egy csomót szenvedtem ilyesmivel és az egyik gyógyszerész javasolta, öblögetni meg ecsetelni is jó, azóta sokkal hamarabb gyógyul ha van gyulladás és kevesebbet szenvedek ilyenkor, esetleg krédezz rá egy gyógyszertárban.
Meg amit korábban is javasoltak, ha van jó fogorvosod, akkor a rendszeres fogkő leszedés az szintén nagyon sokat javít.
DaGi 2025. 10. 25. 16:04
Előzmény: #259751  izommanvagyok
Már vártuk a nyilvánvaló kamudat a békemenetről. Menetrendszerűen jött is. Bár lacikonyha szerint valószínűleg ütemet tévesztve és ha így gondolja, igaza is lehet.
https://fb.watch/CYABP8TONe/
A fidesz reménytelenségéről a legtöbbet az mondja el, hogy már az anyját is bedobta a kampányba orbi. Ugyan szokták mondani, hogy a politikusok képesek az anyjukat is eladni, de ezt ennyire közvetlen formában még nem láttam.
izommanvagyok 2025. 10. 25. 15:53
Előzmény: #259748  csikano

El kell keserítselek a csendes kissebbség sokkal több mint gondoltam a Béke meneten legalább dupla annyian voltak! Sokan vagyunk ,csak nem szeretünk konfrontálódni... Van remény Poloska Péter pedig sose fog jönni én optimista vagyok a 23 . ai megmozdulás óta :)))
Ti vagytok a nagyon harcos hangos kissebbség!  Meg fogtok lepódni a 2/3 ad szerintem meglesz... Hallgass az eszedre szavazz a Fideszre és milyen igaz..!
HZsooolt 2025. 10. 25. 15:37
Előzmény: #259747  izommanvagyok
"Az a szomorú az öreg a gyerekes lányainak rosszat akar azt akarja kevesebb pénzünk legyen szörnyű egy mentalitás nyugdíjas "
Egyetértek, O1G miatt akkora infláció volt hogy tényleg mindenkinek kevesebb pénze lett
HZsooolt 2025. 10. 25. 15:33
Előzmény: #259746  izommanvagyok
"ha jön a tisza 3-4 száz ezret fog elvenni a többkulcsos adóval legalább"
Ezt miért mantrázod hónapok óta? 
Ilyen alapon azt is mantrázhatnád hogy az Uniós pénzek fognak jönni, és nem Putyin seggét fogja nyalni a nemzeti kormány. Miért nem teszed?
csikano 2025. 10. 25. 15:33
Komolyan néha benézek ide, de siralmas ez az izom.... Ennyire, hogyan lehet szétmosni agyilag egy embert? Valami félelmetesen hihetetlen számomra ez a hazaellenes propaganda felböfögés minden percben. Amennyiben itt nem lesz változás 2026 áprilisban ennek az országnak reszeltek! 10 ével ezelőtt megvetettem majdnem minden liberális gondolkodást, de még az is sokkal jobb lesz, mint a jelenlegi fertő ami a narancs közhangulatban van. Épp ésszel ezt nem lehet nap, mint nap tapasztalni, bírni már egyszerűen!!!!!  Ébredjetek polgárok! Vessünk véget ennek a narancsmosléknak!
izommanvagyok 2025. 10. 25. 15:12
Az a szomorú az öreg a gyerekes lányainak rosszat akar azt akarja kevesebb pénzünk legyen szörnyű egy mentalitás  nyugdíjas (14 havi nyugdíjat is majd lehet fog kapni a Fidesztől ez se érdekli annyira Orbán fóbiás az öreg mikor mondtam neki Fletó a szocik vették el a 13 havi nyugdíjat nekem esett nem igaz jó mondom a Bajnai!  és hogy amúgy is csak felfüggesztették a 13 havi nyugdíjat akkor! :D )  tojik ő már az adórendszerre meg hogy mi lesz majd a Tisza "igazságos világa "alatt a gyerekes családokkal!
izommanvagyok 2025. 10. 25. 15:03
Előzmény: #259742  Freszelés

Hazajöttem apóssal megint össze is vesztem... Nekem esett miért szavazok a Fideszre mondom apuka  3 gyerekem van nagycsaládos kiszámoltam ( adókedvezmény megvonás többkulcsos adó ) ha jön a tisza 3-4 száz ezret fog elvenni a többkulcsos adóval legalább  a rezsi 2-3 szoros  díját még ehhez hozzá sem adtam.
Fiatalon Sorházat kaptunka fidesztől  kiragadott minket a panel rengetegből én szemen köpném magam ha ezek után nem a Fideszre szavaznék aki támogatja a családom a magyar gyerekeket és nem a migrancsokat akarja tolni. MÁsik lánya is megmontam neki vett egy panel lakást a panel albéreltet a Fidesz segítségével tudta otthagyni önerő nélkül ( babaváró - csok hitel - csok  )- MOndtam neki most 120 e ft a törlesztőjük 2 gyerekük van a nyomorból az albérletből törtek ki most az a lakás 200 e ft havonta!  a lánya most kap SZJA mentességet januártól és duplázták a családi adókedvezményt havi 100 e ft plusz ő szerinthe kire fog szavazni?  Kire kéne szavaznia? 
Nem értett eggyet velem szerinte a többkulcsos adó jó volt Fletó alatt  mondja ezt egy olyan vidéki melós ember aki világ életében minimálbérre volt bejelentve és borítékba  kapta a fizetését! 
Vér vörös volt a feje még küldött nekem facebookon pár videót aztán én is küldtem neki párat ... Anyós nyugtatta le ne gyülölködjön.. Pedig ő  sem tenne másként helyembe ha családos mindenki arra szavaz aki neki jó kész aztán majd eldől mi lesz. 
slash
slash 2025. 10. 25. 15:02
Előzmény: #259713  berlini
erre gondolsz?
https://www.dm.hu/dontodent-fogkoztisztito-palcika-fogselyemmel-tarolotokkal-p4066447705416.html
Asszonynak van. Fogselymet használok de csak az első fogakhoz amelyik be van gyulladva ott nem tudok selyemmel tisztitani nem tudok benyúlni jobb felső 3-4es fog között van a gyulladás. de megpróbálom. köszi 
Freszelés 2025. 10. 25. 15:00
Előzmény: #259742  Freszelés
és április 12-én (vagy mikor) feltétlenül jelenj meg itt, nehogy elfelejtsek szavazni menni.
kösz.
slash
slash 2025. 10. 25. 14:58
Előzmény: #259710  Phylaxa
Megpróbálom ezt is. Sajnos a Corsodyl  ée egyéb száj fertőtlenítők marják a nyitott fog gyökeret még rosszabb ha használom őket.  kösz
Freszelés 2025. 10. 25. 14:57
Előzmény: #259741  izommanvagyok
te csak egy troll vagy. semmi más.
izommanvagyok 2025. 10. 25. 14:56
Előzmény: #259739  Zanza2

ÉN ilyen helyekre nem megyek ki vidéken vagyok a halottak napját letudtuk..!
Nem vagyok párt tag nem vagyok digitális harcos bármennyire is probáljátok rám ezt húzni.
ÉN mindig csak az igazságot mondom el nektek segítő jelleggel, hogy jobb  ( bőséggel teljes ) életetek legyen ! .. ;-)

Topik gazda

Hathor
Hathor
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek