Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
KOrrigálják majd a cégek a többkulcsos adó veszteséget ? Na ne röhögtess néztem 15-22-33 % os kiszivárgott adósáv ami simán reális lehet azt is rebesgették Bod Péter Ákos találta ki szóval majd 3-4 száz ezerrel fizeték több adót összevont lakás kiadással de 22 % ba esne a bérem is ami csak arra 200 e ft veszteség lenne ( ha nincs családi adókedvezmény ) hol az a cég aki nekem ennyit fog vagy másoknak egyik évről a másikra emelni? Mert a családit a 18,5 % os szociális hozzájárulási adóból is levonják nem csak az SZJA ból igy jön ki a szám. Még ha megvonnák a családikat is és 15 % os egységes SZJA lenne az is durva drasztikus adóemelést a 2-3 gyerekes családoknak 5 év is kell mire ujra eléri azt a nettó béred ami előtte volt 5 év ! de lehet keveset mondtam 10!
Az állam nyugodtan szerezhet kisebbségi tulajdont egy piaci alapon működő ingatlanhasznosító cégben azzal a céllal, hogy a finanszírozásban segítse azt. Nyilván nem célszerű teljes mértékben önkormányzati/állami kézbe adni a programot. A szociális bérlakás egy másik kérdés.
Tudom. Rossz úton járok. Legyek olyan mint te. Sajnos nem megy. Ez vagy te: Önfényezés. Puncimágnes. Az átkosban és a zűrős 90-2000 években való nyomulás , hazugságok, kamu lakáshirdetések, emberek -főleg külföldi vevők százainak súlyos pénzzel átbaszása. Aztán hencegés meg mások fikázása. Ez vagy te, Nembaj. Durvább dolgokat is túléltem már. Indulok is a Blahára meg a Somogyi Bélán a festékboltba, ezer dolgom van. csók!
ÉN sose a Borsodi meg az alföldi bérekről beszélek. de egyébként ezt a pénzt van ismerősöm aki Borsodba is megkeresi BYD is szegeden 2000 eurokat fog fizetni Debrecenben is a BMW gyárban jól fizetnek Győr is ott van. Lehet itthon jól keresni nagyon is.! nem azt mondtam az átlagbérrel utol értük a nyugatot, de már nincs óriási eltérés és ha figyelembe vesszük mennyi mindenki kap adómentességet ne soroljam vagy családi adókedvezményt akkor tisztes megelégedett bérhez jut a magyar. Főleg úgy hogy van rengeteg lakás támogatás is + rezsi minimális a nyugatihoz képest tehát a lakhatási költségek és jobbak mint kint ami összhatás azt eredményezi, hogy nem is rosszabb itthon élni ezrét tér haza évi 20 ezer magyar!
Na ezért nincs a rokonaidnak kint saját lakása... Ezzel el is mondtad, hogy az egyik minimálbéren van és a másik is átlag alatt, esetleg minimálbér +pótlék... Ebből is lehetne kis faluban venni, de ahhoz azt a pénzt JÓL kell beosztani+ prioritások... Innentől nincs is több kérdésem... Vigyázz egy medúza vagy rák meg ne csípjen... ott ahol a legjobban fáj.. a pénztárcádon...
KSH. Atlagber. 2010 2025Nemet/ausztria atlagber 2010 2025 Nezegesd csak a nominalis. De segitek a bruttokban. Ha van idod szamold at nettora😀 (nekem kihulne a team) 2010 vs 2025 atlagber elteres nominal: Ausztria 2600 euro vs 3900 euro 1300 eur elteres Magyaro 720 eur vs 1625 euro 905 eur elteres Ugye a matek azert meg megy? Nem volt regen a kozgazdasz kepzes?
T.képpen az SZJA rendszer egy huszadrangú probléma, mert a fizetések idövel alkalmazkodnak minden változáshoz. 2011-benj az volt a gond, hogy hirtelen bevezették, és pont az alul keresö többség egyik napról a másikra kevesebbet vitt haza. Máig nem értem, hogy 2014-ben hogy nyert a fidesz.Közgazdaságilag viszont önmagában indokolt a több kulcs, ha a méltányos adórendszert akarunk, és még a gazdaságot is fel akarjuk picit pörgetni. A méltányossághoz: nem csak az SZJÀ-t kell nézni, hanem a teljes adóterhelést. Minél többet keres valaki, annál kisebb részét költoi el a jövedelmének, tehát arányaiban annál kevesebb ÁfÁ-t fizet, söt a fogyasztása egyre nagyobb arányát költi külföldön, tehát a belsö adófizetése arányaiban még kisebb. Hab a tortán, hogy Magyarországon vannak adómentes tökejövedelmi formák, tahát a teljes effektív adózása a vagyoinosoknak jóval kisebb, mint az alacsony keresetüeknek. Ezen valahogy változtatni kell.A gazdaság felpörgetéséhez: az alacsony jövedelmi sávokban a fizetés növekedésével egy ideig arányosan nö a fogyasztás, azaz ha náluk több pénz marad, akkor többet fognak fogyasztani.(még egy logikus megjegyzés: gondolom, ha nem értesz egyet azzal, hogy az alacsony keresetüek kevesebbet adózzanak, akkor az anyák adómenteességével végképp nem értesz egyet.) " a vagyonadó kérdése nevetséges az egész milyen jogállamban demikoráciában lehet MÉszárostól bármit is elvenni mikor jogilag megkérdőjelezhetetlen" - a vagyonadó nem arról szól, hogy elveszed, hanem hogy a vagyon egy adónak az alapja. Jelenleg is létezik település, ahol van ingatlanadó, de a gépjármü adó is egy vagyonadó. Gondoltam, szólok. Semmi gond nincs a vagyonadóval. Van egy bizonyos pénz, ami szükséges az állami feladatok ellátásához, az csak egy technikai kérdés, hogy ezt milyen módszerrel osztjuk szét a lakosságon. Egyébként lehet jogállamban szerzödéseket semmissé nyilváníttatni a bírósággal (nem úgy ahogy a fidesz szokta, hogy a törvény erejével). Azok az állami ügyletek, közbeszerzések, ahol felmerül a verseny korlátozása, a hütlen kezelés a hivatali visszaélés, tiltott állami támogatás, szabálytalan felhasználás, stb, mind semmissé tehetö, és követelhetö az eredeti állapot visszaállítása. Ezért kell egy külön korrupciós ügyészség, amely csak ezeket vizsgálja. "KOmmunizmusban lehet ilyet pofára vissza venni elkobozni." - ez bizony a fidesz módszere. A hatalommal visszaélve akár célzottan egy cégre hoznak egy negatív intézkedést, majd nagy kegyesebn olcsón egveszik a céget. Vagy eszerüen csak kizárják a pályázókat a közbeszerzésböl, t-képpen indok nélkül. Lásd pl. KÖZGÈP 2014 után. vagy nem hosszabbítják meg a bérleti szerzödést. Lásd Kishantosi Mintagazdaság. átod, még a saját korább ibajtársaikat is ilyen komcsi módszerekkel teszik tönkre. Értehtetlen, hogy valaki ezt nem látja. Ez egy maffia.
feldobom a "szar" életedet egy kis történettel a kedvenc Blaháddal kapcsolatban .. annak 1920-ig nem volt külön hivatalos neve, de a nép adott neki nem hivatalosat annak a helynek a neve lett az Emke, az 1894-ben nyitott kávézó neve után, amely névhasználat jogáért fizetett a kávéháztulaj 1920-ban kapta az azóta is érvényes hivatalosat, akkor lett Blaha . de ahogy lenni szokott a népszokás a nyelvében is él, és lassan változik én is gyerekként még emkének ismertem meg aztán amikor lett metró, azt a megállót is emkének hívta a nép, és amikor te születtél, akkor is általában emkének nevezte még a köznép . amit te csinálsz az is egy korszak nyelvi népszokása: folytonos sírással hígított panaszkodás lassan majd ez is kikopik, mint az emke
Majd 2000 eurot keresek pesti átlagbér 740 e ft körül leledzik ha van 2-3 gyereked majdnem tisztán ezt megkapod! Milyen felzárkózás nincs akkor kérdem én???!! Rokonok pont 2000 eurot kapak leadózva valamelyik csak 1500 at Németország - München nem a legcsóróbb hely .. jó van egy rokon aki 2400 eurot de a lakás vagy 1200 euro ebből egy kis másfeles! Rezsi 3 szor annyi stb stb tudom mi van kint nagyon is! Ne várasszatok hogy itthon nincs fejlődés 120 ezret kerestem 2010 ben most meg 800 at már lassan ! MIkor az orvos 2,2 mft ot keres az ápolo tanár is 800 körül akkor miről beszélünk? mondhatnám a buszsofőrt de a fodrászokat is főnököm nem most 3-4 éve mondta a fodrász ismerőse sír ha nincs meg havi 1,5 mft az már szar hónap volt.! Kevesebb Thaiföld! Sok ebben az országban a 2-3 gyerekes és legyen még több akkor ez majdnem tisztán megmarad. SZJA mentességekről meg már ne is beszéljünk két lakóm is volt egyedül bérelt 1,5 szobás lakást 18-20 évesen annyi adókedvezményt kapott 175 e ft + rezsi 200 a lakást neki 450 et keres és kifizeti megél! klíma szerelő segédmunkás 19 évesen.! HOl tudod ezt megcsinálni New yourk ban vagy Londonban egy szobát egy kezdő fiatal kezdő fizetésből egy szobát alig tud bérelni nem egy komplett lakást! ne fárasszatok, hogy itt mekkora de mekkora baj van itthon, mert nem igaz!
Jobban járnánk, ha mi lennénk az USA 53. állama mint külbirtok. Habár. 20 évre rá az USA-ban is SZJA mentessége lenne a 4 gyermekes nőknek... + 0% OSP. Na, léptem, keresek egy kis pénzt... Izom és pf népe! Holnaptól itt az SZJA mentesség a csajoknak! Húzzatok bele! :-) Aki érintett, ne felejtse el, hogy az akciót be kell jelenteni a NAV-nak. Mármint a mentességre jogosultságot!
En is ezen rohogok. Kapok 1 gyerek utan 15e ft adokedvezmenyt. 3 db pizza a Foodoran😀 Vilagszerte a legnagyobb adokedvezmeny. Alig birom elkolteni. Es eszik a nepek ezt a baromsagot, de hat Goebbels ota ismerjuk a kommunikacios modszert... 37 euro😀😀😀😀😀😀 cca 1 oranyi ber ausztriaban. A heti wcn toltott ido
Én se vagyok fiatal, én is tudom milyen volt. Fiatalok álomvilág véleményével szemben kurta szar volt és általános csóróság. Ingatlan se volt átlagfizetéssel nézve kevesebb havi jövedelem, sőt. Mondjuk másutt is lehet 10-15 évnyi átlagfizuval kalkulálni egy egyszerűbb ingatlant, ahol nem onnan szaladni kell mert mások is azt teszik, azért relatíve olcsó. De attól még nem gondolom a nagy pénz eltapsolás közben ne lehetne aprót szórni a fiataloknak, mert akkor hasznosul a legjobban (ha értelmesen kell elkölteni) nem pedig a (igen, karikírozom) fiatalkori lehetőségek hiányában csóró nyugdíjaskorukban kell őket támogatni. Ismétlem: ha az a cél hogy maradjanak és boldoguljanak. Ha nem, nem.
😀 Háká te. Te igazi komcsi. Felrebeszelsz, hadovalsz. Nincs semmiféle jele felzarkozasnak berekben. A kulonbsegek maradtak, sot nottek a nyugati es magyar berek kozott. Teljesen egyertelmu, hogy kevesebb joszag es szolgaltatas vasarolhato a 2010es NETTO atlagberbol mint a 2025 evibol. Teljesen tiszta a KSH adatokbol amire hivatkozol. Es igen, a netto berstatisztika tartalmazza a kedvezmenyeket az osszes berkifizetesre elosztva! Az a legdurvabb h a magyar szolgaltatasokhoz es termekekhez valo hozzajutas nehezebbe valt mint az importoke!! Ezzel Marcikam nem buszkelkedik.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link