Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
izommanvagyok 2025. 10. 02. 14:23
Előzmény: #258238  signal2

Én tudom mi van kint milyen adórendszer tanulmányoztam. Azt is tudom mi volt 2010 előtt ha a családi adókedvezményeket elveszi a 2-3 gyerekes anyáktól a fiatalok szja mentességét az anyák SZJA mentességét már önmagában az egy óriási adóemelés lesz az embereknek! 15 % os adóval is! 
A vagyon adó sem titok hogy lesz tőke menekítés leépítés lesz belőle ( 1 mrd ft felett) 
Borítékos ország leszünk ujra a feketézők országa senki nem lesz motiválva, hgoy tanuljon tulorázzon vállalkozzon többet keressen mert elveszik  megadoztatják tönkre teszik! 
Nagyon is látom milyen rendsezr van kint és én ilyet idehaza nem kívánok , mert rosszabbul fogok jelentősen élni! Ennyire egyszerü majd ha sok ember ugy érzi rosszul megy anyagilag akkor leváltják ezt a kormány ha sokan viszont ugy érzik nekik ez jó jobban élnek tudnak fejlődni akkor maradnak.
A korrupció lózung nem érdekel én nem vagyok írigy ember NEKEM EZ AZ ÉRV KEVÉS!
signal2
signal2 2025. 10. 02. 14:21
Előzmény: #258236  Freszelés
De nem támogatják. A legtöbb pénzt a multik kapják, akik ide települnek, illetve a haveri cégek. Mezei maygar válllkozások le vannak szarva. Söt, szenvednek a piacgazdaság, a jogbiztonság hiányától, a haveri cégekkel és multikkal szembeni mesterséges versenyhátránytól.
signal2
signal2 2025. 10. 02. 14:19
Előzmény: #258235  izommanvagyok
De van, továbbra is nettó haszonélvezök vagyunk, csak a Regionális Alap kifizetései vannakl fefüggesztve, a többi jön (mezögazdasági, szociális, stb.). Megmondom, mi az unalmas: 2010 elötti idökre visszamutogatni, illetve a kitalációkat ismételgetni, hogy mit tenne az ellenzék. na, az kurva unalmas, mert 2010 már másfél évtizede volt, és öket el is takarítottuk, másrészt amit a fidesz tett, azok tények, a fideszt kell sürgösen leváltani. A fideszes korrupció mértéke kb 100-szorosa a szocinak. ès ez lehet, hogy túlzás, mert lehet, hogy csak 80-szuoros. Ez a téma majd akkor lesz unalmas, mikor leváltottuk a történelmi léptékü károkat okozó fideszt. Soha olyan kedvezö lehetöség nem volt a fejlödésre, mint 2013-2019 között. 
izommanvagyok 2025. 10. 02. 14:19
Előzmény: #258234  Freszelés

Te álszent vagy mikor anyád nyomorog vagy nem jól keres vagy öcséd azt mondod neki nem segítesz rajta? Vagy a gyerekkori barátodon? Ez egy természetes reakció  mindenki a szük családot ahogy tudja segíti akár egy jó állással bármivel nyilván a munkát el kell tudnia a végeznie nem lehet tök hülye a feladathoz, de hát karácsony mellett is ott termett az az 5 főpolgármester helyettes!
Ez nem csak idehaza van a férje is Ursulának valami nagy fegyvergyár cégben van ami kapja most a német államtól a milliárdokat. Pfizer beszerzés stb. Ez politika politikai alapon mi vagyunk a rosszak a Románok más tolvaj ország politikusai pedig a jók.
Értsétek meg  rám írígységgel korrupcióval nem lehet hatni engem az ilyen hidegen hagy.
Engem csak az érdekel jobban élek e mint 4 éve vagy 16 éve a családomnak jobb e vagy nem mit kapok ettől a kormánytól és mit kaptam Fletó alatt az előző adórendszerben . MIt fogok kapni akkor ha nyugati rendszer lesz hova fog jutni ez az ország ha az lesz ( adóelkerülés borítékban fizetés feketézés a lakásokkal lecsúszás tőke menekítés vagyonadóra) 
Engem ezek érdekelnek nem az állítólagos korrupció.
MIndenkit ebben az országban a saját boldogulása kell hogy érdekeljen és ha egy országban sok embernek jó marad a kormánypárt ha pedig sok embernek rossz megy..  Ez ennyire egyszerü majd a választásokkor kiderült kinek jó még ebben az országban ki tollasodott és ki nem ha sok embernek nem jó nem keres jobban nem él jobban majd vesztenek ez így müködik ez visz minket előre és nem háthra!
Freszelés 2025. 10. 02. 14:13
Előzmény: #258233  izommanvagyok
egyébként persze támogassák meg a hazai vállalatokat, de úgy néz ki hogy kivétel nélkül csak olyanokat támogattak meg, akik külföldön totál életképtelenek vagy eszükben sincs kimenni országhatáron kívülre.
na ez a baj.
támogassunk meg valakit, aki ha bizonyított, álljon a saját lábára (nemúgy), de ha nem jön be akkor támogatás megvonása és beszántás. de itt nem ez megy.
meg a támogatott személy ne úgy legyen kiválasztva, hogy mennyire közel áll orbánhoz.
mindegy. minek tépem a számat. nem akarod/tudod megérteni. :)
izommanvagyok 2025. 10. 02. 14:13
Előzmény: #258231  signal2

DE unalmas ez már hogy ellopják az EU pénzt nincs EU pénz már 4 éve múlt évi választások óta! Mégis mi a fenét lopnak el ha nem is jön EU pénz? nevetséges.
MNB pénz is megvan értékpapokban ingatlanokban semmi nem tűnt el!
Freszelés 2025. 10. 02. 14:11
Előzmény: #258233  izommanvagyok
"MÁsik nézz magadba ha te miniszter lennél ki lenne neked a kedves ? csak a családtag a rokon a haver őket ültetnéd tanácsadónak be ő nekik adnál első sorban lehetőséget minden szentnek maga fele hajlik a keze."
Gondolom elképzelni sem tudod, hogy más normáink vannak, ugye?
izommanvagyok 2025. 10. 02. 14:07

Nyugatnak az is volt a baja, hogy idehaza egy magyar nagytőkés osztály felnőtt  kinevelődött és ők nyerik jellemzően a pályázatokat és nem a régi kör a régi külföldi multik viszik el a beruházást és  pénzt.
MIért baj az ha itthon is kialakult egy jól kereső vállalkozói kör? Annyira de annyira írigy a magyar ember bezzek Fletó idején mind külföldi nyerte a projecteket az jó volt? mikor mindent eladtak repteret közmüveket mindent? ki a jobb kormány akkor kérdem én ? ÉN se vagyok naív az egész politikai rendszer ugy van kitalálva 4 évente választás 4 év után ki tudja mi lesz veled családoddal megszedik magukat közel vannak a tüzhöz. De egy éhes csapat sokkal többet fog lopni ez is világos mint aki 16 éve van hatalmon.
MÁsik nézz magadba ha te miniszter lennél ki lenne neked a kedves ? csak a családtag a rokon a haver őket ültetnéd tanácsadónak be ő nekik adnál első sorban lehetőséget minden szentnek maga fele hajlik a keze.
Azt ne mond hogy nem segítenél öcséden anyádon ha tudnál mert nem igaz! Ilyen a rendszer ez a Tisza alatt sem lesz másként sőt látjuk hogy lopják síbolják el Karácsonyék is ellenzéki vezetéssel a pénzt a híd felujítás amit csinált egyet mondta rokon tervhez képest 2-3 szor annyiba került.. 5 polgármester helyettest nevezett ki karácsony mikor tarlóstól átvette a hatalmat 5!!! 
Ti végtelenül naívak vagytok de még kell pár évtizd, hogy kiismerjétek a politikát és a politikusokat! Álomvilágban éltek a legnagyobb tolvaj Poloska Péter lesz aki évekig zsarolta az asszonyt a felvételekkel ,hogy zsíros állása legyen jó havi apanázs ( látszat melók aláírós melók ) havi 7 millióért stb stb..
MIkor meg már nem tudott kizsarolni pénzt az asszonytól fordult a kocka és most milliárdokért tolja az ellenzéki oldal Brüsszel Soros tudom is én ki. Azt ne mond már , hogy a kampánya ahol mindenhol kihangosítás koncert jellegü országjárás van ő finanszírozza meg a közönség mert hülyét kapok.  Az is nagyon különös hirtelen MINDENKI félreállt az ellenzéki oldalon mintha egyszerre megkapták a joni jokert , hogy most Magyar Péter lesz Márki Zaj helyett őt nyomjuk senki ne akadályozza és minden párt félre állt kivéve a DK azt azért hagyták meg, mert van jópár DK szavazó ebben az országban aki semmiképpen nem szavazna úgysem egy volt Fideszes Tiszára ! ( De majd koalíciót kötnek amikor eljön az idő ebben sincs kétségem) Hát nem száz milliók milliárdok állnak mögötte a külföldi tőke alig várják már, hogy végre megszünhessen a multi adó a  a bankadó hogy ők nyerjék külföldi cégeik a pályázatokat stb stb.. ellentételezésként lesz vagyon adó idehaza meg progresszív adó nem is akármilyen majd a középosztályt jól megnyuzzák ez lesz!
+ minden állami vagyont eladnak elengedik a rezsi árakat lesz itt havonta változó gáz ár mint Fletó idején  + kapunk még egy pár ezer migránst is bünözni évente az országba.
Jó világ lesz tényleg igazatok van már én is várom!
sztiv 2025. 10. 02. 14:04
Előzmény: #258231  signal2
Hitbéli alapon politizálókat nem lehetséges észérvekkel meggyőzni, engedd el...
signal2
signal2 2025. 10. 02. 14:02
Előzmény: #258230  izommanvagyok
Közel sincs eltúlozva. Kb. minden állami támogatási program, közbeszerzés, ingatlan adás-vétel, hitelprogram úgy lett kialakítva, hogy kézzel vezérelték, hogy kihez mehet, és hogy a végen ne álljon fenn visszafizetési kötelezettség. Az elmúlt 15 évben kb. 40 EZER MILLIÀRD ft EU-s pénz érkezett, és ugyanennyivel nött az államadósság a gazdaság növekedése mellett. Ha ez a pénz nincs a közinfrastruktúrában (vasutakban, vezetékekben, közutakban), vaggy egyéb állami vagyonban, akkor bizony azt ellopák. Magánvagyon lett belöle. Az állam nem arra költötte a pénzt, ami feladata lenne. Miért kellene azt gondolni, hogy a ugyanez a fidesz a jövöben majd helyesen fogja költeni a pénzt? Semmi okunk nincs erre. Olyan pedig nincs, hogy egy ilyen rosszul kormányzó kormány a helyén maradjon. Végre szakmai lapon kell döntéseket hozni, nem pedig az alapján, hogy kihez menjen a pénz. Ehhez kormányváltás kell.
izommanvagyok 2025. 10. 02. 13:56
Előzmény: #258225  signal2

ellopták dolog erősen el van túlozva.  (Ursula Pfizer beszerzése?  ez mind nagypolitika és a Román kormánnyal mi van ők minta példányok most?  persze ők igen kapják az eu-s pénzt!- nyomják a megszorítósdit rendesen! - ingatlan adó duplázás stb) mikor te is nagyon jól tudod mennyire de emennyire az elmúlt években akár az építkezési költségek munkaerő költségek hogy elszálltak. farkast kiáltanak , hogy itt óriási a lopás mikor egy építkezés simán 2-3 év alatt dupla költséggel épül tervhez képest ezen időszakban  aki házat épít nagyon jól tudja azt nem a kezdeti tervvel lesz befejezve a cucc.
 ( Péter még nagyobb tolvaj lenne aki zsarolja pénzért a feleségét ?) 
Törölt felhasználó 2025. 10. 02. 13:39
Előzmény: #258225  signal2

csak a józan eszére ne apellálj
azt egyébként is elvették volna tőle maradék nélkül - ha lett volna neki ilyenje - mielőtt ide telepítették harcolni
alexmanex 2025. 10. 02. 13:35
Előzmény: #258223  domdom
Melyík a minőségi?
izommanvagyok 2025. 10. 02. 13:34
Előzmény: #258224  slash
Meglehet venni a nevére és? Övé nem a tiéd vissza se kaphatod ilyen bizalom  távolabbi rokonokba nincs ,hogy majd ő vissza ajándékozza amikor is lehet megszünik a támogatott hitel rajta akkor meg minek? Ezt nem lehet így kijátszani. vagy tévedek? bérleti jogot is át lehet adni tudom, de vissza is lehet vonni bármikor örökségi papírt is lehet kötni , de bármikor visszavonható ! Utána jártam én már ennek eléggé alaposan ha más nevére veszed másé kész. 
Törölt felhasználó 2025. 10. 02. 13:33
Előzmény: #258224  slash

majdnem olyan ez,mint amit egy igazi cionista csinált egykor
.
rábeszélte a többi zsidót, hogy költözzön Palesztinába, és azért majdnem, mert az még pénzt is ígért mellé és fizetett is annak akit tényleg rá tudott venni hogy megtegye
próbáld ki, ígérj pénz az izomnak arra az esetre ha megteszi
signal2
signal2 2025. 10. 02. 13:27
Előzmény: #258211  izommanvagyok
Megismétlem a korábbiakat: ha a korrupciót visszaveszik csak a felére, illetve a megfelelö jogszabálymódosítások után újra jönnek az EU-s pénzek, akkor egy új kormánynak évi kb. 2000 mrd ft-tal kell majd kevesebb adót beszednie minden egyéb változatlansága mellett. Tehát a valóság az, hogy pont a fidesz részéröl várható inkább direkt vagy rejtett adóemelés. Ahogy idén voltak: jelentös autópályadíj emelés, postai szolgáltatások díjának emelése, különbözö illetékek emelése, jövedéki adó jelentös emelése. Januártól ezek egy része az inflációval automatikusan tovább emelkedik. Nem a tiszától, hanem a fidesztöl kell félni. Ha még több pénzt lopnak el ahelyett, hogy a közinfrastruktúrára, közszolgáltatásokra költenék, akkor hamarosan jöhet egy katasztrófa. Ahogy a víznél láthatjuk, hogy egyre gyakrabban fertözött, korlátozni kell, vagy éppen kisiklanak a vonatok. Tízezermilliárdokat spórolt ki a fidesz a közinfrastruktúrából úgy, hogy rendelkezésre állt a pénz, soha nem látott pénzesö zúdult az országra 2013-2019 között. ELLOPTÀK.
slash
slash 2025. 10. 02. 13:24
Előzmény: #258221  izommanvagyok
Hagyd már a 6%os hitelt. A 3%osra menj rá király olcsó szép kecók vannak még Csepelen a srác milyen jókat küldött még reggel azokra menj rá. Valami családi stróman nevére vedd fel. Megoldod te ezt, ismerlek. 
domdom
domdom 2025. 10. 02. 12:49
Szerintetek az új projekteknél az ár alacsonyabban tartása véget lesz minőségbeli romlás? Az eddigi "luxus" projektek között is megannyi silány kivitelezés volt, nem egy kivitelezőnél, persze rengeteg minőségi is van, csak változatos a paletta. 
Freszelés 2025. 10. 02. 12:41
Előzmény: #258215  izommanvagyok
Egyrészt ha 1% lesz, akkor rögtön mennek lejjebb az ingatlanárak.
Nekem nem lesz gond az évi 10 százalék sem. De szerintem akkor már vér sem folyik az utcán a kárpátmedencében maradunk kb párszázan.
Nincs bérlőm. Nincs sokadik ingatlanom. Nekem bőven jó az, amit a tőzsde hoz. -1%-nak nyilván nem örülök, de hát ez van. Téged már fél százalék is kikészít, szóval inkább magad miatt aggódj. (Ne vicceljünk kérem, nem is gondolom, hogy téged bárki más is érdekel mint saját magad. :D )
Miattam ne aggódj.
izommanvagyok 2025. 10. 02. 12:28
Előzmény: #258219  slash

Nagy piaci hitellel ( 80 % al ) tudnék még venni ingatlant 6 % on de 270-280 lenne a törlesztő legalább és  az önerő elmaradt kamata  47 e ft  ..  Mind úgy,  hogy egy ilyen lakást max vagy 190 ért tudnék kiadni.. tehát keletkezne egy laza  327-190 =  137 e ft os mínusz! hogy legyen még egy kecó... akartam választások után de ilyen feltételekkel ne! Elég volt leépítem a hiteleim és én is valami más diverzifikációs célzatú indexet veszek vagy kis Bitcoint játékból.
A mostani befektetők ( mint én ) a piacnak jót tesznek piaci hitel költségen 320 e ft os ingatlant adunk 190-200 ért!  Bérelni jó! Persze 3 % os hitellel más volna a helyzet úgy vennék annak kötelező venni aki ezzel élhet...!

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek