Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller szerda, 12:23
Sokat megengedtek magatoknak nem? Mennyire gyerekes ha valaki mást gondol mint ti az mindjárt troll. meg ráront ez a...  Biztosan a másik a hülye?  
Szerintem tök gáz ha valakinek MP teljes mértékben kielégíti az igényét. 
Amúgy mondtam, én élem a világom és élvezni fogom az előadást ha megválasztják azt a nyomit. :) 
Freszelés szerda, 12:16
Előzmény: #242796  Franky
Családdal (feleség, 1-2 gyerek) szerintem lehet FIRE de biztos hogy nem nyugodt. Sőt. Ilyen felállásban egy kocsi vagy évi 1-2 nyaralás sem fér bele.
Egyedül és/vagy feleséggel viszont már lehet egy szolid életet élni nyugodtan.
Szerintem.
HPPapa szerda, 12:13
Előzmény: #242797  N0MAD
Ez itthon inkább felső 1%.
N0MAD szerda, 12:07
Előzmény: #242795  Franky
A felső tized közepe. 
Franky szerda, 11:58
Egy kerdes. Ha vkinek a lakhatasa megoldott (mondjuk tehermentes 100+ MFt), van 1M usd vagyona ezen felul, o a magyar viszonyokban a felso tizedbe tartozik? Vagy csak a 9. tizedbe? Es az EU-ban?
Ez mar amugy nyugodt FIRE pozicio?
Franky szerda, 11:58
Egy kerdes. Ha vkinek a lakhatasa megoldott (mondjuk tehermentes 100+ MFt), van 1M usd vagyona ezen felul, o a magyar viszonyokban a felso tizedbe tartozik? Vagy csak a 9. tizedbe? Es az EU-ban?
Ez mar amugy nyugodt FIRE pozicio?
N0MAD szerda, 11:57
Előzmény: #242791  Spiller
Igen, csak megkérte a hörcsögöt hogy ne sipítozzon feleslegesen.
lacikonyha szerda, 11:56
Előzmény: #242790  J0hnnyEnglish

ne akard hogy abbahagyja a fityiszhablatyot
most már semmiképpen se
most hogy hithű fityiszfertőzöttnek lenni már nem ciki
hanem kurvanagy szégyen
lacikonyha szerda, 11:52
Előzmény: #242788  Goldstein17

a fiatal orbánnak aki tehetségesnek gondolta magát joggal, mellbevágó volt a Pestre költözés okozta élmény
végül talán az tette be a kiskaput nála, amikor a Fodor Gáborral járkáltak a Kiss Jánoshoz és a saruihoz kuporodva hallgatták őt, a felcsuti legényke okosan felismerte hogy hiába szeretne ő is olyan kaliberű mondatokat kifaragni órákon át folyamatosan, neki ez így soha nem fog menni
mert
ehhez újra kellene születnie, és a gyerekkorát nem egy faluszéli udvaron az építkezés maradékából összekupacolt koszos homokban való játszással tölteni, hanem olyan családban és térsaságban kéne felnőnie amelyik ősei már több mint 2000 éve minden generációban tudtak írni és olvasni
.
más út maradt neki, más módszerekkel
aztán sejtette, de csak 2002 tavasszal törődött bele végleg, hogy olyan hulladékból, mint ő rengeteg van, ezért lett belőle hulladékhasznosító nagyvállalkozó
megvan az eredménye
pl a nudli is egy hasznosított díszpéldány
Spiller szerda, 11:51
Előzmény: #242790  J0hnnyEnglish
mindegy mit írsz nem? Van egy világképed és ennyi. Mindenki a maga módján értelmezi a világot. Egy hörcsög az uborkásüvegben nem ugyanazt értelmezi mint a sas. 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish szerda, 11:46
Előzmény: #242779  Spiller

Pár napja írtam neked, hogy remélem fizetett troll vagy! Akkor leírtam, mekkora kárt okoz/okozott az ár(rés)stop és a korlátlan rezsicsöki is.
Igen jó lenne végre normális piacgazdaság, mert a mostani rendszerben a maga kiszámíthatatlanságával csak feláras és túlárazott lesz minden.
...ha nem érted, nem érted, ha fikázni akarsz tedd máshol, válaszolni sem kötelező csak könyörgöm hagyd abba az ostoba propagandát!
lacikonyha szerda, 11:29
Előzmény: #242785  HPPapa

megértem a nyomorod
abban az értelemben is, hogy felfogtam, és úgy is hogy elfogadtam
még hogyan nyilvánitsam ki az irántad érzett részvétet?
mondd el bátran
aztán meglátjuk mit tehetek még
Goldstein17 szerda, 11:24
Előzmény: #242786  Spiller
Persze hogy nem azt látod rajtuk, a magyar választópolgárnak lettek kitalálva. A pókhasú, totyogó Orbán, a trendi sportcipőkért rajongó Szíjártó, aki csak készpénzzel fizet, a vigyorgó magát múltszázadi földesúrnak képzelő Lázár, mik ezek ha nem a magyar kultúrkör legjobb reprezentánsai?
Spiller szerda, 11:21
Előzmény: #242782  Goldstein17
Alap lenne,  van a jó és a rossz hitel. A jó hitel az pénzt hoz a rossz hitel amit a saját fogyasztásodra veszel fel. Persze ezek ezer árnyalata. 
Spiller szerda, 11:16
Előzmény: #242780  Goldstein17

Szerintem nem kulturált közeg a helyes kifejezés mert ez lehet egy kastély vagy egy kisvárosi könyvtár egy templom vagy egy színház. Nem azonos kategóriák. A meghatározásod átfogóbb mert ide még hozzátartoznak a sznobok is  ami nem ugyanaz. 
Igen Rogán Mészáros,  Tállai...ilyenek de láthatod a parlamenti képviselők 80%án nem oda való.   Szijjártón nem azt látom. Orbán szerintem jól csinálja, nem akar urizálni, hozza a saját formáját. Szánalmasabb ha valaki nem azt a kultúrkört  képviseli amiben szocializálódott. Azért Macron egy ficsúr.  
HPPapa szerda, 11:15
Előzmény: #242784  lacikonyha
Szavazz csak a péteredre, nagy pofáraesés lesz, amikor feleszmélsz, hogy csak mélyebbre ásunk a pöcegödörben.
lacikonyha szerda, 11:09

aprócska jó hír a dagi  fityisztolvajdának
és persze a zebráknak
Hajnal Miklós visszalép Magyar Péter javára a hegyvidéki választókörzetben
gyula1971
gyula1971 szerda, 11:02
Előzmény: #242768  DaGi
Kevés jön át az ingatlan piacra,inkább a meglévő ingatlanok felujítására költenek talán.-
Goldstein17 szerda, 10:38
Előzmény: #242778  izomman
Sosem értettem ezt hitelmentességet, ez miért jó? Nem felvenni a jó hitelt ugyanolyan, mint párnacihában tartani a megtakarításokat. Ha egy vállalkozásra nem érdemes hitelt felvenni, ott valami nagy baj van. 
Spiller szerda, 10:35
Előzmény: #242778  izomman
te tudod és nem is érdekel, beírtál egy számot arra reagáltam. Mindig külön kell venni a saját csetreszeidet és a befektetett tőkédet. Becsülöm azt ha valaki a maga egyszerű módján kitalál és megcsinál dolgokat, feszegeti a határait és ki akar lépni a kategóriájából. .. még ha némi költői túlzások is vannak benne. Sokaknak csak az irigykedés jut.  Most mindenki halál okos, nagyon öntudatra ébredt és mindenki hülye aki mást mond amit ő hajtogat. Nincs ezzel gond majd helyére kerül minden és mindenki. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek