Köszi a híreket, én az elektronikus kgy-t támogatnám, nekem se tetszik az a megoldás, hogy a menedzsment dönt kgy nélkül, bár eddig úgyis mindig az volt, amit akartak... Viszont ha az srv nem is áll le április 26-án, akkor is vszínű megint a napi 1000 db-bal fog csak továbbmenni, szóval sokat nem segít a jövőben, srv nélkül kell megállni a lábán a papírnak.
Ez nem feltétlenül rossz, én szeretnék ebben hinni. Lehet végtelenül naív vagyok, de most mindannyian egy csónakban evezünk, ha a kormányos megtartja magának az édesvizet akkor nem lesz evezőse később. Szóval ha én kormányos lennék, most bizonyítanám, hogy az evezősökkel vagyok.
Egyik oldalról a tulajdonosi jogok komolyan sérülnek, másrészről feltételezik, hogy a menedzsment maga mögött tudja a tulajdonosok támogatását, így a kezükbe adták a tulajdonosoktól elvett jogokat.
ugyanaz van cégszinten, mint országszinten. a demokrácia szünetel, a főnök dönt és jónapot. mivel 1% a kezedben van, így jogod nyílik arra, hogy ha nem tetszik valami, akkor jelzed, hogy közgyűlést akarsz és majd ott meg lehet vitatni a dolgot.
Szerintem a kgy online megtartásának lehetőségéről való döntés nem hülyeség, egyéb esetekben is igen hasznos lehet - nem csupán most -, mert többen részt tudnának venni az íróasztal mögül, anélkül, hogy elmennének a kgy helyszínére.
Az 1% tulajdonrésszel rendelkező(k) kezdeményezheti(k) a kgy összehívását az IT által meghozott, egyébként kgy-i hatáskörbe tartozó döntések jóváhagyása ügyében (leszámítva az éves jelentést, ha jól gondolom) legkésőbb 30 nappal a veszélyhelyzet végét követően (van valami szabály azzal kapcsolatosan is, ha a veszélyhelyzet nagyon elnyúlna és már soron következne a következő évi kgy - ezt nem jegyeztem meg, mert addig csak nem nyúlik el a mostani helyzet). Ilyen lépés esetén az 1%-os kezdeményezés dátumától számított 45 napon belülre össze kell hívni a taggyűlést.
Sziasztok! Bocsánat, igyekszem odafigyelni. Tehát most az IT elvileg elfogadhatja a saját maga àltal javasolt közgyűlési előterjesztéseket közgyűlés nélkül? És ha ez nem tetszik akkor az 1% összehìvhat közgyűlést? Bár ugye megtartani nem tudjuk. Bocsánat ha hülyeséget kérdezek, de szeretnék tisztàn làtni. Üdv
Higgadt, transzparens és elfogadható döntés az lenne szerintem, hogy a., minden lejáró bizottsági tag mandátuma a vészhelyzet vége + 30 (60) napig meghosszabbodik, de legkésőbb addig, míg közgyűlés tartható, ha az esetleg korábban összehívható; srv marad a megszavazott keret erejéig a következő közgyűlésig. b., alapszabály módosítás (ha kell) online közgyűlés céljából. Mivel b., elég sok jogi, technikai és szervezési kérdést vet fel, talán a., lenne a jó.
Csak most jutottam el oda, hogy 1%-os szabályt hoztak. A Ptk. szerint 5% fölötti kezdeményezhet közgyűlést. Ezt a határt hozták most le 1%-ra, kifejezetten a beszámoló elfogadását helyettesítő döntés kapcsán,
PANNERGY