Medvepiac van és lesz még egy jó darabig. Ilyenkor ezeket a semmit sem érő, a fennálló kockázatokat semmibevevő célár elemzéseket papír alapon a mellékhelyiségben használják fel, elektronikus formátumban még a levélszemét tárolóból is törlik a befektetők.
Sajnos csökkenő csatornában mozog és 650 alatt pedig sávot vált. Ha minden igaz annak az alja 500 környékén van és a vételi erő/gazdasági hangulat tolhatja is lefelé. Aki all in cashben akar lenni, lehet érdemes dobnia és később visszaszállni amikor az új SRV bejelentésre kerül, mert addig lutri.
Én is napiztam korábban ameddig forgalomfüggő volt az srv, mert így lehetett plusz forgalmat csinálni. 6-8 Ft spreadnél már megéri, csak ha már nem forgalomfüggő akkor inkább káros, mert ha például 8e darabra van ilyen napizó, akkor napi +2 Ft lehetséges emelkedést kivesz a papírból, ami valamelyik brókerhez kerül
Én ezt tudom, de már nem tudom "hibáztatni", aki ilyenkor elad - mondom úgy, hogy én kb béna módon mindig csak gyűjtöm - mert érdektelenség övezi a papírt túlnyomó részt és srv nélkül szerintem is lesz bőven ennél lejjebb
szerintem az a játék, hogy beállnak legjobb 1-2-3 eladónak, megkapják, mert zárásban úgyis lehet adni az srv-nek magasabban, ezen pár Ft-ot lehet fogni, ha szerencséjük van. Ezért is sürgős, mert így napizásnak számít és csak 1xi broki költség. De ez csak elmélet, lehet egyszerűen félnek a 600-ra lecsorgástól.
Igaz az srv növeli a cégértéket, a hiánya viszont nem csökkkenti! Fair value 1300 körül van most. Lehet dobálni olcsón, 5 év múlva 2500-ra várom. És szerintem ugrásokkal fog odamenni.
Néztem, hogy dobták be záráskor a pakkjaikat a pár száz db-os eladók, egymás alá licitálva. Érdekes játék. :-) Miért olyan sürgős megszabadulni a papírtól, mikor jön naponta a 8000 srv? Ki érti ezt?
Ha járvány előtti árfolyamot nézzük (750) akkor ennél a részvénynél a - 10-15% reális miközben a piacok és más részvények estek 30%-ot. Tehát a körülményekhez képest jól tartja magát. Persze ha véletlenül lenne innen még egy 100-120 pontos leszúrás akkor azért vissza venném. Meglátjuk....
PANNERGY