kupec

Regisztráció: 2017-12-14 20:59:14

Hozzászólások száma: 4 951

Utolsó hozzászólás: 2021-05-17 10:35


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 5
Népszerűség: 4

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

43 619
2019. 10. 27. 23:14
38 527
2021. 04. 15. 10:09
89 832
2021. 04. 17. 20:48
24 647
2021. 02. 21. 00:18

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Est média szekta" topikból

A moderálás a "Est média szekta" topik #11505 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Troll klón. Megvárhattátok volna azt 4 és 9 napot a barátaiddal, hogy leteljen a tiltás, ahogyan bàrmelyik becsületes fórumozó teszi.

utolsó 20 hozzászólás

Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja ma, 10:35
Úgy látszik, kezdi megunni!
Masterplast vasárnap, 15:58
Igen, amit írsz az az egyik lehetséges olvasata a hírnek. A másik olvasata pedig az, hogy mivel most van pénz az eredménytartalékban, ez az ügylet elintézhető, így a jövőre nézve biztosított a munkavállalói jutalmazási program, függetlenül a 2021. évi eredménytől. Nyilván a külső környezet azt sugallja, hogy jó lesz az idei eredmény - ha viszont valamiért mégsem, akkor az eredménytartalék sem tud feltöltődni, ami lehetetlenné teszi mind a jutalmazási program számára történő rv-vásárlást, mind az srv-t, mind osztalék fizetését.
Adózás vasárnap, 15:43
#52
Szerintem sajnos igen, mivel a TBSz törvényalkotó általi létrehozásának valószínű célja épp az volt, hogy 5 évig tartsd befektetésben a pénzed, amiért cserében adókedvezményt kapsz. Ezen céllal picit ellentétesnek érzem, hogy kiugrassz a konstrukcióból és még nyersz is a bulin, pl. az adókiegyenlítéssel. De nem vagyok adójogász, és lehet, hogy tévedek. 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja vasárnap, 15:37
Bár az is igaz, hogy a rv-ár alacsonyan tartása esetén a lock-upok lejárta után senkinek nem éri meg ezen az áron piacra önteni a részvényeit - ez is lehet egy taktika, kérdés nem unja-e meg valaki ezt a játékot.
OTTone vasárnap, 15:35
Tökéletresen értem a roma hasonlatodat, és egyetértek vele, de a "szükséges és arányos mérték" túllépését nem tudom elfogadni. Nyilván az adott helyzetben, érintettként (a késelésről beszélek), nehéz megítélni, hol   húzódik a megfelelő határ - így, ha ez ember túllépi azt, akkor az megtörtént, visszacsinálni már nem lehet és viseli érte a felelősséget. De büszke semmiképpen nem lehet rá, hogy túllépte a határt! Olyan esetekben pedig, amikor nem azonnal kell dönteni a válaszról és annak végrehajtási módjáról ez még fokozotabban érvényesül. Én csupán ebben az aspektusban bíráltalak, mert némi büszkeséget éreztem olyan dolgok leírása kapcsán, amelyek - az én mércém  szerint - már túlmennek a vagányságon/törvényességen. 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja vasárnap, 14:52
Az okok egyike lehet, hogy Triman főtulaja lassan szeretne nyugdíjba vonulni és mivel Orbók úr szegről-végről rokona, kézenfekvő volt, hogy eladja a céget a SET-nek, aminek az eredetileg meghirdetett profilja épp a generációváltás előtt álló cégek felkarolása és továbbvitele volt (ennek sikeressége eddig nem egyértelmű, l. Farmer-Mix esete). A Triman Kft. 2020-as egyedi eredménye nyilvános, így megnézhető, hogy tavaly mit tett le az asztalra. Sajnos az idén megbízásról a Triman Kft. kapcsán hírt még nem kaptunk - ez tény. Persze ennek az is lehet az oka, hogy a SET a leánya megbízásait egyszerűen nem közli, bár vsz ez ütközik a Tpt előírásaival, és azt sem látom mi ebből a haszna, mert így a rv-árfolyam csak romlik. 
OTTone szombat, 22:24
Bocs: ítéled meg
OTTone szombat, 22:21
Köszönöm a választ, de rosszul ítélet még, vagy csak egyszerűen nem akarod érteni mi a problémám a módszereiddel. "Mert ő maga nem mer megtagadni egy felszorzott uzsorahitelt, nem mer ellentmondani egy fmh-nak, nem mer perre vinni egy törvényes vélelmet, nem mer pénzügyminiszterig vinni egy apeh határozatot" - eddig egyetértek Veled, hisz ez arról szól, hogy kiálltál az igazságért és ez a helyes hozzáállás. 
.
De amit ezután írsz, vagyis "nem meri se átbaszni a végrehajtó fejét se megfontolandó ajánlatot tenni neki sármos afganisztáni magyar veterán barátai közvetítésével", azzal már nem tudok egyetérteni, mert ezek már ugyanazok a típusú módszerek, mint amelyekkel szemben fel vagy háborodva, ha Veled szemben alkalmazzák őket. Nem mellékesen az előző hozzászólásomban is csupán ezt írtam le, vsz félreérthetetlenül.
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja szombat, 22:08
A cégnek srv-re csupán 60 Ft/rv felett van felhatalmazása - úgyhogy most a cég biztos nem veszi, mert 60 alatt vagyunk.
Masterplast szombat, 16:56
3500 Ft-os (valószínűleg alábecsült) átlagáron ez 822,5 millió Ft. Vagyis 2021-2022-ben legalább ekkora összeget fognak a munkavállalók jutalmazására fordítani (értelemszerűen a rendelkezésre álló mostani eredménytartalék terhére). Ez több, mint 56 Ft részvényenként - nagyobb összeg, mint az idei osztalék. És ez összeg valószínűleg akkor is átvándorol majd a munkavállalókhoz, ha jövőre már esetleg másként fut majd a cég szekere. Lehet ez az új modell a nyereség eltüntetésére? 
PANNERGY szombat, 16:47
Reméljük a legjobbakat... :-)
PANNERGY szombat, 11:00
Én is így gondolom - lehet, hogy tervezik az srv egy része bevonását, ahogy korábban javasoltuk? ;-)
AutoWallis Nyrt+topic péntek, 23:38
Hát ez a projekt egyre messzebb kerül az AW-tól....
Totalcar - Magazin - Ma nyit az első hivatalos Tesla képviselet Magyarországon
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja péntek, 23:21
Relatíve jónak néz ki? Nézd meg még egyszer, alaposabban! Persze a relatívba sok minden belefér...
Sajnos a Triman előtti fényes jövőt nem látom, mert a vezeté snem kívánja azt semmilyen formában bemutatni - többek között ezért is tart itt az árfolyam. Úgy gondolom, hogy innen nem is nagyon lesz felfelé menet egészen addig, míg döntésnem születik a Triman maradék 10%-ának apportálási ára kérdésében. Lassan elkészülhet(ne) már a becslés, ha jól emlékszem, valamikor márciusban dobták be az ennek megkezdéséről szóló hírt (két hónap csal elég lesz rá). 
PANNERGY péntek, 23:10
A közlemény alábbi mondastát nem értem:
"A fenti határozatban szereplő program céljával összhangban a Társaság konszolidált jegyzett tőkéje csökken."
Srv esetén miért csökken a jegyzett tőke? Ha a megvásárolt rv-ekből bevonnának egy adagot, akkor érteném, de így nem.
Mit gondoltok a fenti mondatról? Freudi elszólás, vagy összekevertek véletlenül két közleményt?
BIF tulajdonosok topikja péntek, 18:51
És az sincs rendben szerintem, hogy a leírt növekedés mellett SZIT-ként egy fillér osztalékot sem fizettek ki!
BIF tulajdonosok topikja péntek, 17:19
Vsz, nem csak emiatt. Az elmúlt 2 évben jelentősen megnőtt a hitelállomány is 15,6 milliárdról 19,9 milliárdra (ez nagyjából 30%). 
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja péntek, 17:16
Figyu, itt nem az a cél, hogy 45-ön bevásárolj, majd 90-en eladj! Ez pusztán a Te célod! Úgyhogy nyugi!
Delta Szekta péntek, 01:26
bocsánat az elírásért: Vaja = Vajna 
Delta Szekta péntek, 01:25
Nem arról híresek, ez tény.
.
De mostanában mintha aktívabbak lennének a kispapírok vizsgálatánál, l. OTT1, elúzódó SET bevezetés (Triman apporthoz kapcsolódóan), Delta rv-bevezetés megakasztása, illetve közvetett módon szerintem a FuturAqua-ban kibocsátott legutóbbi közlemény, miszerint a tokenekből származó bevételt egyelőre továbbgörgetik, és nem illesztik be a jelentés bevételi elemei közé, is valószínűleg ennek az eredménye (elkerülendő egy célvizsgálatot). 

friss hírek További hírek