Múlt héten makacskodott velem a kicsi Panny. Nem állt kötélnek. Úgy voltam vele, hadd kéresse magát. Vettem a pénzemért Foráydzsit 920-on. - Nem bántam meg!
Engem is van pár ilyen más fórumban,aki mindig leminuszol,meg van aki azt hiszi hogy a Toka vagyok más néven meg ilyenek!Volt olyan aki beírtam mondjuk a MOL fórumba csak ennyit hogy Boldog karácsonyt kívánok minden MOL részvényesnek,azt azt is 3an leminuszolták!Vannak ilyenek!Különben láttam nálad is hogy van aki "rád van szállva"!Meg sok helyen tesz be valaki egy reált,azt leminuszolják!Ilyenekre nem lehet mit mondani már!
Buythedip felhasználó nevű illető alapított "Eurós részvények vitasarok" címkézéssel egy topikot. Jó ötletnek gondolom, hogy már a topik elnevezésében utalás van arra, hogy vélemények ütköztetéséről folyhat majd a kommunikáció. Szívesen látogatom én is, főleg, hogy vannak eurós részvényeim is. Vannak vélemény különbségek, de az ellentétes álláspontok kifejtése inkább előnyére szolgál mindenkinek. Ritka a mínuszolás. Trágárkodás, tiszteletlenség, személyeskedés ott még nem fordult elö. Itt a Pannyban régebben viszont gyakran. Miattam létrehoztak egy másik Panny topikot is, ami nem lenne baj. A baj az, hogy azzal kezdték a ténykedésüket, hogy valaki oda beírt és ráfogták, hogy az klón. Letiltatták. Azt jitték, hogy én vagyok, más név alatt. Ez aztán hamar tisztázódott, mert szerencsére jelentkezett az illető és leírta, hogy nekem őhozzá semmi közöm. Ahelyett, hogy bocsánatot kértek volna tőlem, vissza járnak ide mínuszolgatni a bejegyzéseimet. Nem tudnak lecuppanni rólam. Szóval van ilyen topik és ilyen emberek is. Ezekkel kérek a világ, együtt vagyunk kénytelenek velük élni, de ha tehetem én kerülöm ezeket.
Korrekt!én is hasonlóan gondolom!De azért van minden fórumban olyan ember,akinek azért adok a véleményére,meg van olyan is akire nem,de attól hogy mást gondol,attól nem biztos hogy az a rossz!Azért jó,hogy mindenki írja be hol mit gondol,de azt én se szeretem mikor azért ölik egymást,hogy a másik máshogy lát dolgokat!Nem a vitatkozás a baj,hanem amikor elfajul,azt átmegy már gyűlölködésbe,meg ilyenek!Annak semmi értelme!
Igen, így van! (Számomra Panny tulajként az a szomorú, hogy a cég nem kapott és nem kap kellő figyelmet, támogatást és lehetőséget a növekedésre, a fejlődésre.)
Sem le, sem rá nem beszélek senkit a PannEnergy részvény eladására vagy vételére, de annak sem hiszek aki azt írja, hogy hülye az aki a fórum bejegyzéseinek a figyelembe vételével kereskedik. Én magam sokszor a fórumon keresztül jutok olyan információhoz amely nagyban befolyásolja a döntésemet.
Idióta nem vagyok, de szakértő sem. A BÉT újkori indulása óta pénzzel is jelen vagyok és követek, figyelek részvényeket. Az áll közelebb az igazsághoz, hogy pár részvény szimpatikusabb. Pannyn van 400Ft körül vett is. De soha nem vinne rá a lélek, hogy csak azért, mert nekem van belőle, azért felbeszéljek bármely részvényt. És az ellenkezője is igaz, vagyis nem fikázok semmit azért, mert én éppen venni szeretnék. Tisztában vagyok vele, hogy a tőzsdén nem a kisbefektetők szándéka, érdeke szerint történnek a mozgások. Ami nekünk nagy pénz, az csepp a tengerben. Megmosolyogtató amikor egyesek itt a fórumon a másik torkának esnek, sértegetnek, személyeskednek. Ha cunami jön mindannyian odaveszünk, ha nyerünk, akkor pedig azt hisszük mi vagyunk a legokosabbak. Nekem forog itt kb. 30 millám. Van aki 300 ezerrel , de sokan 300 millióval játszadoznak. A legtöbben nem őszinték. Hazudoznak, kamuznak, szórakoznak. A fórumozás erre táptalajt biztosít - sajnos!
Így van, ahogyan írod! Csupán annyit tennék hozzá, hogy hiába olcsó bármi, ha nincsen a vevőnek pénze. Nekem a MÁK-ból mostanában szabadult fel pénzem, ezért tudnák csak mostanában bővíteni. Ismerem Pannyka lelkét, hosszú évek óta csinálja azt, hogy megpattan, azután pedig visszacsorg. Most abból lehet a helyzet más, hogy Demoklész kardjaként lebeg felettünk a SRV ígérete és ha az lecsap, akkor valóban emelkedésre vagyunk ítélve! A jan. 15-i termelési jelentés - szerintem - nem fog meglepetést tartalmazni, mint ahogyan a sikeres kútfúrás is már be van árazva. Lantos úr ígérte tavaly, hogy kiírnak ősszel zöld energia termelő cégeknek pályázatot, de a Panny nem tette közzé, hogy ezeken indultak, netán nyertek volna. A geotermiát kutató cégek jogot szereztek bizonyos területeken végzendő kutatásokhoz, de ott a MOL lett privilegizálva. Nekem ennyi ismertem van.
Akkor szívd fel a papírokat,van hely még a spájzban nem?Telerakod,azt ha indul az SRV lesz majd mit kiszórni!Akkor kell papírt venni,mikor alacsony az ár,nem amikor kilő,akkor adni kell!Igazad van!
Akkor tehát tudjuk, hogy a tegnapi felhúzást nem saját részvény vásárlás okozta. Én úgy gondolom, hogy mielőbb hivatalosan be fogják jelenteni a már tavaly elkészült kút üzembe helyezését. Q4 jelentés is lesz. Az is lehet, hogy csak márciusban fognak aukciót hirdetni. Addig viszont könnyen előfordulhat, hogy visszacsorg 1500 környékére a részvény ára.
Ne viccelj túlbecsülsz minket! Az a helyzet a piaci befektetők fókuszába került! Annyi minden túl lett pörgetve, kevés elhanyagolt értékes normális fundás papir maradt Bét-en… én már a zöld szektorba költözök a portfolióm jelentős részével. Meglátásom szerint ez az irány. :) Energia függőségünk és globalizált fogyasztásunk azt mutatja erre van igény! Szóval energia a szektor, zöld dolgok az egyenlő a 2025-el! EU ebbe tolja a pénzeket… mindenféle energia függőségtől meg akar szabadulni…
Ha áttekintjük a BÉT részvényeit azt látjuk, hogy az utóbbi napokban szinte minden emelkedik. Ilyenkor - januárban szokták mind a kicsik, mind a nagyok a tőkéjüket újra allokálni. Nyilván főként olyan részvényekbe igyekeznek csoportosítani a pénzt amelyektôl emelkedést várnak. A Panny mindenképpen benne lehet a pakliban. Bár sokan fókuszálnak ilyenkor a magas osztalék hozamú részvényekre, a Panny pedig nem az, de mivel megújuló, zöld energiát termelő szegmensbe tartozik - amit az EU is támogat, ezért felkeltheti a befektetők figyelmét. Nincs ebben semmi különös. A cég transzparenst, sok év óta nyereségesen működik, hozza az előzetes tervek szerinti hőenergia termelést. A részvény ára noha évről-évre emelkedik, de a fair értéke alatt forog. Bármikor elkezdődhet a SRV is - erre a 2024-es közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot. Mivel ez alapján tavaly nem vettek, egyre nagyobb a valószínűsége, hogy hamarosan elkezdik. Az utóbbi években január környékén mindíg emelkedett az ára. Szerintem mind rövid, mind pedig hosszabb távon van benne potenciál!
Bocs Oldrider Ur csak nekem olyan fura, hogy a vegén vett bele annyiért, olyan srv szagu nekem...de nem ertek hozza mert most van elosszor.Olyan mintha beakart volna gyujteni egy x mennyiséget...erdemes lenne osszeadni az 1000db feletti vételeket ...mind1..amugy..a lenyeg hogy megy....jo ejszakát Neked.
Felhatalmazásuk megvan. Volt, hogy előre bejelentették mielőtt megkezdték a vásárlást, de nincsen bejelentési kötelezettségük miikor kezdik. Utólag szokták jelezni mennyit vettek, valamint tájékoztatnak, hogyha valami miatt megszakítják a vásárlást. Akár lehetett SRV is a mai forgalomban, pár nap múlva kiderül.
Örülök neki! Te, Toka úr, Labanc mester - vagyis a csapatotok sokkal többet segítettetek már nekem és sokunknak. Megtaláltátok és eredményesen működtetiket a szinergiát, amely nyereséges stratégiát eredményez. Ez a tőzsdézés alfája és ómegája. Köszönrt érte!
Csak a Te szakmai Topicod olvasom! Én is meg szeretném köszönni a sok munkát, amit beleteszel! Javarészt Te objektivitásod győzött meg, hogy jó helyen van a pénzem.
Oldrider Úr ez nem srv volt ma?...vagy itt hogy szokták bejelentik elotte vagy utolag?...volt olyan nagy vétel is hogy csak ámulok....mindegy ám, a lényeg hogy megy.
Az aukciót szerintem akkor szokták preferálni a tőzsdei cégek, ha jelentősebb mennyiségű részvényt akarnak vásárolni egy célzottan rövid időszak alatt. Ha normál kereskedés során tennék meg ezt - főleg ha illikvid a részvény - az a részvény árát jelentősen emelné és még így sem lenne biztos, hogy összejön a kívánt mennyiség. Továbbá aukció során lehetőség kínálkozik arra, hogy egy "baráti" partnertől előzetesen egyeztetett áron átvegyenek jelentősebb mennyiségű részvvényt.
Valaki látja itt a 44% NERt? Én nem látom, (de nekem rossz a szemem). Összeesküvés elméletet sem látok. Van aki álmodja az életét, van aki éli az álmait. Én biztos, hogy eladom 1900-2000 tájékán, de az mindenkinek szuverén döntése mikor, hol és mennyiért adja el. (Az is szuverén döntés volt amikor, amennyiért vettem.)
Az utolsó tulajdonosi szerkezet változására vonatkozó nyilvános tájékoztatás dátuma 2024. július 30.Benji Invest Kft.Nemzetiség: Belföldi Tevékenység: Társaság Mennyiség: 3 186 010 db Részesedés: 17,7%MVM Energetika Zrt.Nemzetiség: Belföldi Tevékenység: Társaság Mennyiség: 1 675 745 db Részesedés: 9,31%PannErgy Nyrt.Nemzetiség: Belföldi Tevékenység: Társaság Mennyiség: 2 917 620 db Részesedés: 16,21%Rencsár Kálmán (közvetlen + közvetett)Nemzetiség: Belföldi Tevékenység: Magán + Társaság Mennyiség: 1 814 241 db Részesedés: 10,08%KözkézhányadMennyiség: 8 406 384 db Részesedés: 46,7
Ez a mai kereskedés is izgalom mentes. A cégnek esze ágában sincs tájékoztatást adni, hogy mi a helyzet azzal a 1,5 milliárddal amit saját részvény vásárlásra lehetne fordítaniuk. Egy rövid közleményben legalább böffenthetnének annyit, hogy a vásárlást jövő évben szándékoznak elkezdeni! Remélem azért 1500 alá nem fog morzsolódni, bár lehet ez a céljuk!
Jó napot kívánok! Szertnék valakinek szép karácsonyt biztosítani. Megszabadítanám 4120 db Panny részvénytől. Korrekt 1520 Ft/db árat fizetnék érte. Ajánlatom komoly, megtekinthető az ajánlati könyvben!
A közgyűlésen Bokorovics nem véletlenül állt elő azzal, hogy szavazzák meg az aukciót. Azzal indokolta felvetését, hogy aukcióra akkor kerülhetne sor, ha nem tudnák a szükséges mennyiséget megvenni a normál kereskedés során. Kérdezem én, hogyan is tudnák megvenni, amikor ezidáig egyetlen darabot nem vettek? Ő tisztában volt már akkor és most is azzal, hogy kinek a pakkját fogják megvenni. Persze vesznek majd kicsiktől is valamennyit, de az árat a beavatottak dominálják!
Ha egy ideje már menne az srv, akkor napi 4-5000db-bal nem ment volna el 1900-ig. Még így is lehet szép karácsony, ha ma vagy hétfőn zárás után jönne egy bejelentés.
Ha idén a felhatalmazásuknak megfelelően elkezdték volna a tőzsdén vásárolni, akkor már elköltöttek volna a másfél milliárdból egymilliárdot és az ár az 1900-at nyaldosná. Mindenkinek szép karácsonya lett volna. Erre most még 1600 sincs az ára. Melyik lett volna jobb - amit Te mondasz, vagy amit én?
Szerintem ha aukiós srv-t jelentenek be akkor 1700-1750-ig gyorsan felmegy a részvény, ahol meg eldöntheted, hogy azonnal eladod vagy esetleg majd az aukción 1800Ft körül felajánlod a részvényeidet. Márciusban közgyűlési előterjesztés is jön majd, ami egy újabb lökést adhat a részvénynek.
Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy nem a tőzsdei normál kereskedésben, hanem aukció formájában vásárolnak majd. Ez magában hordozza azt a lehetőséget, hogy már előre megegyeztek valamely nagyobb mennyiséggel rendelkezővel. A menedzsment tudja már az árat és a mennyiséget is. Ezt nyilván nem közlik velünk. Nem kell januárban sem kezdeni, ráérnek akár márciusban is.
Érdemes elgondolkodni bejegyzéseden! A Pannyval kapcsolatban én is hajlok arra, hogy az idei eredmények nem lesznek oly fényesek. Szerintem szerencse lesz, ha éppenhogy hozzák majd a kötelezőt, tehát amit terveztek 2024-re. Ha tovább húzzák az időt a saját vásárlással lesznek akik elvesztik türelmüket és dobják. Ez 1500 alá is buktathatja. Az lett volna jó, ha fizettek volna osztalékot. Az a pénz már rég zsebben lenne, illetve lehetett volna forgatni. A nagyokosok - akik már a másik topikban vannak - azt írták jobb a saját vásárlás. Csakhogy ezidáig nem történt semmi és mindjárt vége az évnek. Az új kút kész, de nem helyezik idén üzembe, mert jobban járnak ha jövőre tolják. A részvény likviditása továbbra is alacsony. A MOL meg olyan, mint a matáv volt. Ha a kormány bejelenti, hogy nem sarcolja tovább, akkor markánsan emelkedni fog, addig max az osztalékba bízok. Ha a nagyok kiszállnak csúnyán eshet még innen is. Egyébként igazad van! Aludni kell mindkettőre!
Kincstárnál azt mondták a pénz már pénteken a számlámon lesz! Gyere Pannyka még egy huszassal lejjebb - mi az neked? Máskor is csináltál már ilyet! Oldpapa telezsebbel vár!
Morzsolódik! Lehet lemegy megint 1520 környékére. Diszkont kincstárjegyből lesz 6,5 millám hétfőn. Gondolkodom mit kéne venni. A MOL meg a Panny került a látókörömbe. E kettő között vacillálok. A MOL mellett szól az osztalék, a Panny mellett a saját részvény vásárlás.
PANNERGY