szakallamigazgato

Regisztráció: 2015-10-20 15:19:43

Hozzászólások száma: 320

Utolsó hozzászólás: 2020-01-06 10:38


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

PANNERGY 2020. 01. 06. 10:38
Magam is azok közé tartozom, akik ezt hiányolják itt. Nem néztem pontosan utána, de az Alteo érzésem szerint fundásan nem jobb, mint a Pannergy, persze van egy szép sztori ígérete is benne. A Panni viszont már érett, bőven aratni kellene oszt mégse. Kicsit úgy látom - ha még ez mond bárkinek bármit - , mint Blažej doktor és Sova professzor esetét: az öreg Sova vélhetően jobb orvos, de Blažej-t jobban kedvelik a páciensek. (ok, kicsit sántít a párhuzam, mert az öreg Sovat is kifejezetten kedvelték, de abban stimmel, hogy ezt nem váltotta rövid távú előnyökre).
PANNERGY 2019. 12. 30. 18:08
Megvettem a csülköt a lencséhez és van virsli is. Jöhet az új év, még nem köszönteném a fórumtársakat, de azt kívánom, hogy jövőre Madrid legyen elégedett és az mindenkinek jó.
PANNERGY 2019. 12. 17. 17:42
Érteni vélem amit mondasz és szerintem jó is. Fórumban azonban az árnyalt dolgok nem kedveznek az írónak. Itt VROP vagy osztalék kérdésben kell állást foglalni és annak ellenére, hogy általad vázolt VROP és (ÉS) osztalék lehetséges, kellő aggódással figyelik a tulajdonostársak a jövőt. Kellene valamit rövidesen mondani a vezetőségnek. Legkézenfekvőbb az srv bővítés, de jöhet hír előrehaladott tárgyalásokról Miskolcról, ahová kell a lóvé, vagy osztalékról. Osztalékról gondolom majd csak kgy előtt beszélnek, de egy újságcikk szólhat róla korábban, hogy tervezik előterjeszteni. Szóval annyi mondanék én ha cégvezető lennék, hogy ülünk a pénzen és rövidesen (a) kiosztunk belőle valamennyit (b) rendkívül jó megtérüléssel kecsegtetve befektetjük.
PANNERGY 2019. 12. 16. 12:24
Régi vesszőparipám, már unjátok: amíg nincs kétszer 40e db forgalom, egymás utáni nap, addig együtt kell élni azzal, hogy kis forgalomnál bármerre lökhetik. Ha lesz forgalom (most már a franc se tudja melyik évben egyáltalán), abban inkább felkör néz ki, de amíg nincs addig lecsorgás esélyes egy-egy fogódzó szinten.
PANNERGY 2019. 12. 09. 14:57
Ez elmúlt években mindig, mikor elkezdtem megfontolni az eladást, utána rögvest megindult. Babonásoknak jelezném, hogy idén már nem, de januárban lehet, hogy megkezdem a portfolió könnyítését. Én nem vagyok babonás, de szívesen leszek, ha megindul.
PANNERGY 2019. 11. 26. 16:24
Ja gondoltam. Adó állítmány van? Ideje lenne.
PANNERGY 2019. 11. 26. 16:13
Nem biztos, hogy tudod használni, de olvasd át (gondolom alapvetően nem magyar a jövedelmed, de a tőzsde talán magyar):
https://kiszamolo.hu/tbsz-szamla-nyitasa-kulfoldi-szolgaltatonal/
https://kiszamolo.hu/kulfoldi-tbsz-masodik-resz/
https://kiszamolo.hu/tbsz-szamla-kulfoldon-harmadik-resz/
PANNERGY 2019. 11. 26. 10:49

Az egyik vélemény szerint itt egy méltatlanul alul értékelt részvény,  amely ma már minden racionális számítás szerint jó befektetés bár korábban voltak hibák, de kijavításra kerültek.
A másik vélemény szerint ez egy méltatlanul alul értékelt részvény, amely a korábbi és mostani hibák miatt tart, ahol tart.
Ha én lennék döntéshozó, hó végén jelzésértékűen megemelném 2000-re az srv darabszámot és a hozzá tartozó közleménybe belefoglalnám: 
" A vállalat továbbra is elsődlegesen a részvényesi érték emelésén dolgozik, melynek részeként nem zárja ki a jövőben a saját részvény programban a további emelést. E mellett a következő közgyűlésre előkészület jegyében modellszámítások készülnek osztalék vs. saját részvény vásárlási program előnyeiről és hátrányairól a részvényeseink számára"
Tudom: naív.
PANNERGY 2019. 11. 25. 15:27
OFF
Hátha valakinek új, nekem néhány éve az volt. Mikulás rally eredetileg csak a karácsony-újév időszakot jelölte, hisz USÁ-ban akkor jön a Mikulás. Ma már elterjedt teljes decemberre nézni.
"A hagyományos év végi áremelkedések jelenségét először Yale Hirsch figyelte meg 1972-ben. Az eredeti definíció szerint a Mikulás-rally az utolsó 5 decemberi- és az első két januári kereskedési nap. Ez a meghatározás mára felhígult, ugyanis a befektetők egyik kedvenc naptárhatása sokak szerint Karácsony és Újév között mutatkozik meg a leginkábbbb, de vannak, akik szerint egész decemberben megfigyelhető a jelenség. A legtöbb tanulmány is az utóbbi időszakot vizsgálja."
Forrás: https://viktorgali.com/2017/11/29/mi-az-mikulas-rally-es-erdemes-e-alapoznod-ra/
ON
PANNERGY 2019. 11. 21. 12:16
"A üvegház hatású gáz kibocsátásokkal a karbonpiacokon kereskednek. A karbonpiacoknak két fő típusa létezik. A kötelező karbonpiacon karbonkvótákkal, az önkéntes karbonpiacon karbonkreditekkel lehet kereskedni. A kibocsátási egység igazolja, hogy 1 tonna szén-dioxid vagy azzal egyenértékű egyéb üvegházhatású gáz nem került kibocsátásra vagy megkötésre került a légkörből. A karbon kibocsátási egységeket rendszerint múltbeli kibocsátások ellentételezésére szokták felhasználni, de jövőbeli kibocsátásra is feljogosíthatja az egységet megvásároló, kötelező piaci szereplőt.A kvóták esetében egy állam vagy államközi szervezet (EU, az Ausztrál állam stb.) dönt a kibocsátás maximálisan megengedhető mértékéről és ehhez igazítva kiosztja a hatókörébe tartozó jelentős ÜHG (üvegházhatású gáz) kibocsátással rendelkező létesítményeknek a kvótákat. Amennyiben a szabályozás alá vont létesítmények a kvóta által meghatározottnál kevesebb ÜHG-t bocsátanak ki, a kibocsátás jogát eladhatják azoknak a vállalatoknak, melyek több ÜHG-t bocsátanak ki, mint amennyit a kvótájuk megenged. Ezáltal az ÜHG kibocsátás csökkentése pénzügyi előnyhöz juttatja a környezet állapotára figyelmesebb vállalatokat."https://hu.wikipedia.org/wiki/Kibocs%C3%A1t%C3%A1skereskedelem
PANNERGY 2019. 11. 21. 11:10
Nekem valami olyan dereng, hogy az értékesíthet kvótát, aki a korábbi kibojcsátását csökkentette. Volt valamikor egy nulladik nap, akkor a termelők kaptak egy kvótát, ha az csökkent, akkor azt eladhatja. Vélhetően Panny esetében - mivel nem volt érdemi kibocsájtás - nem volt mi csökkenjen.
PANNERGY 2019. 11. 14. 12:05
Ha jól gondolom EU szénleállási pénzekre vártak, de az csúszik, mert a lengyeleknél nagyon sok kellene, meg még vakaródznak, hogy akarják-e, hogy legyen rengeteg munkanélküli bányászuk. Most akkor elcserélik a nem felújított erőművüket hálózatra, gondolom ott majd az elavulási %-nak megfelelően felújítanak. Ha nem, akkor 3-5 év múlva az is eladó lesz.
PANNERGY 2019. 11. 12. 15:59
Magam nem vagyok chartista és itt is többször jeleztem, hogy tán nincs értelme itt. Most visszanézve az egy éves görbét azonban arra lettem figyelmes, hogy kisebb kilengéssel, de lehet, hogy 2-3 Ft/hét emelkedő görbén vagyunk? Ha van ebben egyáltalán valami, akkor rövidesen 760-780 a sáv. Tényleg nem értek hozzá, aki látott már ilyet kérem cáfoljon/igazoljon stb. Én lehet, hogy meg is elégednék ezzel, ha tartós.
PANNERGY 2019. 11. 07. 13:52
Nem a kommunikáció tartalmát hozom példának, hanem a formáját. Alteoról egyébként nincs rossz véleményem, veszek is majd később, most picit lufi veszélyesnek érzem én is, de tévedhetek. Panny miatt óvatos vagyok, nekem is sokat kellett higítanom 3xx körül, hogy ne legyen túl rossz szájízem.
PANNERGY 2019. 11. 07. 13:36
Egyszer már felvetettem itt példának az Alteo kommunikációját. Nyilván minden példa sántít, de gyakorlatilag szembe jön mindenhol, hallok róla. Ha többé-kevésbé tudatos tőzsdés vagyok, akkor utánaolvasok, ha nem akkor is hamarabb veszem le a polcról, mint a másik terméket. Szerintem ráadásul az Alteo egyelőre egy szép ígéret, nem hasonlítanám azért a 10 évvel ezelőtti Pannyhoz, mert ez is sántítana, de Panny már érettebb. Miért nem kommunikálják, hogy ez már működik és jól?
PANNERGY 2019. 11. 04. 14:08
Szerintem a jelenlegi forgalom mellett hibás bármilyen véleményt kialakítani, hogy ki miért dob vagy vesz. Itt egy élethelyzet (kellene egy kis pénz, kiegészítem kerekre a darabszámot) jobbra balra eldobja az árfolyamot. Valóban jó lett volna az srv emelés, akár forgalomhoz kötötten, mert már a hír is forgalmat indukálna. Ha van forgalom, akkor akár srv nélkül is irányt látnánk. Lehet, hogy végre dobálhatnának, akik unják, lehet, hogy megindulnánk, de egy biztos: hitelesebb lenne.
PANNERGY 2019. 10. 30. 15:57
Igen, van benne igazság, Telekom és Panny alma és krumpli, míg Alteo és Panny alma és körte, csonthéjasok. Inkább csak annyit akartam mondani, hogy annak idején én is azt figyelgettem, napi változásban T és P merre ment, aztán hosszútávon P ugrott. Természetesen ez nem jelent semmit A és P esetén és jogosabb is az összevetés, de csak napi szinten.
PANNERGY 2019. 10. 30. 13:58
Valóban egy ideje Alteo és Panny árfolyama hasonló volt. Mint korábban Telekom és Panny. Volt mikor elhúzott a Telekom. 
PANNERGY 2019. 10. 24. 20:01
Csatlakozom bekeshez, én is kaptam négyet (egyelőre, de lesz még több). Tényleg ennyire fontos a short? 
PANNERGY 2019. 10. 24. 19:47
Elképzelhetőnek tartom, hogy a jövő héten a rés probléma jön elő. Betöltjük vagy nem, de előbb-utóbb, de nem kell, mert korábban se, stb.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek