Jó napot kívánok! Szertnék valakinek szép karácsonyt biztosítani. Megszabadítanám 4120 db Panny részvénytől. Korrekt 1520 Ft/db árat fizetnék érte. Ajánlatom komoly, megtekinthető az ajánlati könyvben!
A közgyűlésen Bokorovics nem véletlenül állt elő azzal, hogy szavazzák meg az aukciót. Azzal indokolta felvetését, hogy aukcióra akkor kerülhetne sor, ha nem tudnák a szükséges mennyiséget megvenni a normál kereskedés során. Kérdezem én, hogyan is tudnák megvenni, amikor ezidáig egyetlen darabot nem vettek? Ő tisztában volt már akkor és most is azzal, hogy kinek a pakkját fogják megvenni. Persze vesznek majd kicsiktől is valamennyit, de az árat a beavatottak dominálják!
Ha egy ideje már menne az srv, akkor napi 4-5000db-bal nem ment volna el 1900-ig. Még így is lehet szép karácsony, ha ma vagy hétfőn zárás után jönne egy bejelentés.
Ha idén a felhatalmazásuknak megfelelően elkezdték volna a tőzsdén vásárolni, akkor már elköltöttek volna a másfél milliárdból egymilliárdot és az ár az 1900-at nyaldosná. Mindenkinek szép karácsonya lett volna. Erre most még 1600 sincs az ára. Melyik lett volna jobb - amit Te mondasz, vagy amit én?
Szerintem ha aukiós srv-t jelentenek be akkor 1700-1750-ig gyorsan felmegy a részvény, ahol meg eldöntheted, hogy azonnal eladod vagy esetleg majd az aukción 1800Ft körül felajánlod a részvényeidet. Márciusban közgyűlési előterjesztés is jön majd, ami egy újabb lökést adhat a részvénynek.
Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy nem a tőzsdei normál kereskedésben, hanem aukció formájában vásárolnak majd. Ez magában hordozza azt a lehetőséget, hogy már előre megegyeztek valamely nagyobb mennyiséggel rendelkezővel. A menedzsment tudja már az árat és a mennyiséget is. Ezt nyilván nem közlik velünk. Nem kell januárban sem kezdeni, ráérnek akár márciusban is.
Érdemes elgondolkodni bejegyzéseden! A Pannyval kapcsolatban én is hajlok arra, hogy az idei eredmények nem lesznek oly fényesek. Szerintem szerencse lesz, ha éppenhogy hozzák majd a kötelezőt, tehát amit terveztek 2024-re. Ha tovább húzzák az időt a saját vásárlással lesznek akik elvesztik türelmüket és dobják. Ez 1500 alá is buktathatja. Az lett volna jó, ha fizettek volna osztalékot. Az a pénz már rég zsebben lenne, illetve lehetett volna forgatni. A nagyokosok - akik már a másik topikban vannak - azt írták jobb a saját vásárlás. Csakhogy ezidáig nem történt semmi és mindjárt vége az évnek. Az új kút kész, de nem helyezik idén üzembe, mert jobban járnak ha jövőre tolják. A részvény likviditása továbbra is alacsony. A MOL meg olyan, mint a matáv volt. Ha a kormány bejelenti, hogy nem sarcolja tovább, akkor markánsan emelkedni fog, addig max az osztalékba bízok. Ha a nagyok kiszállnak csúnyán eshet még innen is. Egyébként igazad van! Aludni kell mindkettőre!
Kincstárnál azt mondták a pénz már pénteken a számlámon lesz! Gyere Pannyka még egy huszassal lejjebb - mi az neked? Máskor is csináltál már ilyet! Oldpapa telezsebbel vár!
Morzsolódik! Lehet lemegy megint 1520 környékére. Diszkont kincstárjegyből lesz 6,5 millám hétfőn. Gondolkodom mit kéne venni. A MOL meg a Panny került a látókörömbe. E kettő között vacillálok. A MOL mellett szól az osztalék, a Panny mellett a saját részvény vásárlás.
PANNERGY