Mégegyszer: ez azoknak szól, akik bármi áron le akarják váltani a fideszt. És van egy másik réteg, akiknek van olyan pártjuk, akiket a Parlamentben látnának. Ők leszavaznak arra a pártra.
A Kutyapárt NEM FOG bejutni a parlamentbe, eddig sem jutott be sosem, soha nem volt a társadalomban 5%-os támogatottsága,és most sincs, mert egy részük átszavaz a legerősebb ellenzéki jelöltre. Így minden kutyára leadott szavazat, elvesztegetett szavazat. Ezt el tudod ismerni?
"Én elfogadom, hogy te az ördögre is leszavazol Orbán ellenében, de te is fogadd el, hogy sokan nem. " Ha így lesz, akkor megint a fidesz nyer és megveregethetik a választók a saját vállukat, hogy kirúgták a széket az ország lába alól.
Én elfogadom, nekem is kellene a minőség a politikus mögé. Neked is a következőt kellene megértened és elfogadnod: Lesz a szavazólapon jövöre egy fideszes, egy tiszás, egy DK-s, egy Kutya,és egy MIhaszna jelölt, meg még talán 1-2 kamu (MEMO-s,LMP-s, meg talán MSZP-s). Nos, ezek közül kire húzod be az X-et? Ha nem az első 2 közül valamelyikre húzod be az X-et, akkor az 1.-t tartod hatalomban. Remélem érthető a mondandóm.
Jelenleg az a "kommunikáció" a tisza részéről, hogy a legalkalmasabb 2-3 jelöltet fogják inditani a körzetben. Az, hogy a fidesz ki akarja mindet csinálni, ez a biztos. Szinte nincs olyan ember, akinek a múltjában ne legyen valami, amit támadni lehet. Mindenki csinált az életében butaságot, hozott rossz döntést, veszett össze ezen-azon valakivel, mindig tud előbukkanni egy rosszakaró. Ha meg mégsem, akkor majd a fidesz kitalál kamu dolgokat, amikkel lehet köpködni az a embert, addig is védekezik, magyarázkodik,hogy hazudnak róla, és addig sem tud a fidesz szavazótábor meggyőzésére koncentrálni. Amúgy meg ha novemberre kiderülnek a jelöltek, de addigra megbillen a politikai hangulat, akkor bárhogy próbálkozhat a fidesz a lejáratással, a saját erózióját fogja csak elérni a sok gusztustalan mocskolódással.
Miért nem lehet felfogni, hogy sokaknak nem elég egy logó a szavazólapon, hanem minőség is kell mögé? Én elfogadom, hogy te az ördögre is leszavazol Orbán ellenében, de te is fogadd el, hogy sokan nem.
Ezt a csongrád 3-as dolgot bele akartam írni az előző kommentembe, de végül kihagytam, de tök jó hogy felhoztad. Azzal a felméréssel az a gondom, hogy nem azt kérdezte meg a Publicus,hogy kire szavazna a választó, hanem hogy szakmailag kit tart jobb jelöltnek. Nos, itt egy elvileg talán ott induló tiszás 0,2 ponttal volt "alkalmatlanabb" mint egy DK-s jelölt és ugyanennyivel a fideszesnél is. Érted, egy olyan ember, akiről nem tudunk semmit, azt sem, hogy tényleg ő indul ott tisza szinekben! De ez nem azt jelenti,hogy akkor az ellenzéki szavazók tömegesen fognak a DK-s jelöltre szavazni! Nem tudom hány százalékot kapott 22-ben ott az ellenzéki jelölt, de biztos vagyok benne, hogy azért kapott gondolom 30-35% körül, mert ő volt a fidesz ellenében inditott ellenzéki jelölt. Badarság azt gondolni, hogyha ott lesz a neve mellett a DK logó, akkor az a jelölt 3-5%-nál többet fog kapni, és nem a tiszás fogja kapni a 30-40% közötti szavazatot. Sajnos a Publicusnál köztudott, hogy a Pulai DK-s érzelmű (nem tudom miért, mit lehet szeretni,vagy szimpatizálni azzal a párttal, aki miatt 90%-ban a fidesz 2/3-okat köszönhetjük,de ez most mellékes), és az is megfigyelhető, hogy a Publicus, Medián, 21 kutató,IDEA négyes közül messze a Publicus méri a legmagasabbra a DK-t és a kutyákat mint parlamentbe jutásra esélyes pártokat, míg a másik 3 szerint ezeknek a pártoknak nincs esélyük bejutni a nyár eleji mérések szerint. Innentől kezdve megkérdőjelezem pl a csongrád 3-as felmérés bizonyos pontjait, mert nyilván egy Dk-s érzelmű, a felmérést picit irányitott kérdésekkel ki lehet úgy hozni, lehet úgy csűrni-csavarni a dolgokat, hogy azt kommunikálják, hogy szükség van az összefogásra, a régi ellenzéki pártok jelöltjeire. Egy frászt van szükség, a többség azonnal elfordulna a Tiszától, ha akárcsak felmerülne a gyanú, hogy a DK-val akarna szövetkezni.
Mert a választók a pártra szavaznak, nem az emberre. És így már a pártnak sem igazán érdeke, hogy szuverén, proaktív aktorokat indítson, hisz azoknak önálló véleményük van, illetve nem feltétlenül követik a központi direktívát, stb.
De miért lenne mindegy, hogy ki indul? Mi´rt ne lehetner arra törekedni, hogy a lehetö legalkalmasabb, legrátermettebb, jelölt legyen az a bizonyos egy? Az biztos, hogy olyan emberek kellenek, akiket a fidesz nem csinál ki pár hónpa latt idegileg.
Ez valóban jó írás. De… . Sajnos teljesen kimarad a képletből, hogy ‘26-ban alapvetően protestszavazás várható Orbán ellen. Amiből egyébként nagyon sokminden következik. Például az is, hogy ez a “szivárványkoalíció” Tisza valójában csak egy ad hoc választási szövetség - ahogy ezt már többször is vázoltam neked csak persze nem ebben a formában. Szvsz pont emiatt nem is érdemes annyira félni egy Fidesz 2.0 eljövetelétől. . Másrészt az is nagyon könnyen belátható, hogy a cikkben felvetett kérdések (kívánatos-e a kétharmados felhatalmazás, illetve kivel jöhetne ez létre - a kutyákkal amúgy egyáltalán nem bánnám, de ez tökmindegy), megint csak nem elemzői, hanem egyfajta, a folyamatokra hatni kívánó jótündéri attitűdből születtek: Értem, hogy Kováts Eszter miért tartaná fontosnak, hogy ne legyen egy kézben a kétharmad, de _ezt a választók fogják eldönteni_. A realitás pedig egyelőre továbbra is abba az irányba mutat, hogy egyre több Tisza és egyre kevesebb bármi más lesz az ellenzéki oldalon. És - ezt is leírtam már többször - meggyőződésem, hogy ez nem elsősorban Magyar Péter működéséből következik, hanem annak a rendszernek a logikájából, amit Orbán felépített. Ld. még “ez a kormány az ellenzékével együtt fog bukni”.
MP - nek abban teljesen igaza van, hogy nem akarja, hogy egy " kivülálló" képviselőn múljon pl. a 2/3-os törvények meghozatala. Hadházy a Tiszával simán bejuthatna, majd megzsarolhatná bármivel. Ennél meg az is jobb opció, ha saját erőből győzne. Egy a tábor, egy a zászló... A DK szavazók 2022 ben cserben hagyták MZP- t, kizárólag azért mert legyőzte Dobrev Klárát. Kb 5% listás szavazat veszett oda. Valamint a jobbikos szavazók kb. fele átszavazott a a MiHamókra. Ennyit erről.
A DK és hangadói, támogatói kommunikációja is édekes. Dobrev tolja, hogy szavazzanak rá és megkapjuk az eus pénzeket. Ez rendben van Vásárhelyi Mária vagy Békesi László részéről. Amikor MP mondja ugyanezt, akkor mi a reakciójuk: á, dehogy, MP nem fogja elhozni a pénzeket. Tegnap hallottam, hogy őket már a dk-s megafonnak nevezik. Hadházy maga ment pofonért házhoz. Hadházy is ellenzéke volt MP-nek, most meg ahogy írta is, "elvárná", hogy legyen ő is részese a tisza belső választásának és ha ő nyerne, akkor "elvárná", hogy a tiszások szavazzanak rá. WTF??? Persze MP lezárta a témát örökre(!), mert kijelentette, többet nem reagál ezekre. A múltkor a publicus a csongrádi 3-as körzetben mért és ott még van hova fejlődni a tiszának. Akkor írtam, nem csodálom, mert az örökös fideszes körzet, gazdálkodókkal, nyugdíjasokkal, és kisebb települések. Euler tapsolt neki és minden szavát elhitte. Most azonnal reagált, hogy kamu ez a mérés. Van ez így.
Komolyan mondom, néha eltöprengek, hány éves lehetsz, van-e valami normális végzettséged, mert amiket leírsz, totális katyvaszok. Tudod, nem szégyen, ha valamely fogalmat nem ismersz, hiszen ott a google vagy az ai és megoldja a problémát. Legalább nézz utána, mielőtt bármit leírsz.
Az a gond, hogy ebből a fórumból is látszik, mennyire megosztott az ellenzéki tábor. Amivel önmagában nem is lenne gond, hiszen legyen is politikai sokszínűség. Csak páran még mindig nem értik, hogy a fidesz 15 évnyi autokrata rendszerében nincs tér a politikai sokszínűségre, főleg nem az ő játékszabályai mellett. Az eddigi ellenzék az elmúlt 15 évben nem tud mást felmutatni, mint pár megnyert vidéki körzetet, és a maximum fővárosi dominanciáját. Azt sem értem, hogy mikor a független kutatót(medián, publicus,21 kutató) azt méri fél éve, hogy a legnagyobb ellenzéki párt minimum 40-45%-on van a biztos pártválasztók között, akkor miért kétkedünk abban, hogy a pesti körzetekben tök mindegy ki fog indulni a Tisza színeiben, az még akkor is simán fogja nyerni az egyénit, ha esetleg pár % ellenzéki szavazó visszaszavaz a korábbi ellenzéki jelöltre? Miért hiszi azt bárki is, hogy egy Hadházynak lehet esélye a győzelemre a saját körzetében, mikor a Tiszát 40% felett, a fideszt meg 20% körül mérik az egész fővárosban? Tudom hogy szar dolog belátni, és nehezen megy, hogy az ellenzéki választók 90%-a végre felismerte, hogy amíg dk-ra, meg kutyákra szavazunk, addig a fidesz nem lesz eltakarítva! Most már csak a maradék 10%-nak kellene ezt már megértenie. A DK és a kutyák NEM FOGNAK bejutni a parlamentbe,minden rájuk leadott szavazat elvesztegetett szavazat lesz.
A baloldal gyakorlatilag kiüresedett. Bekapta azt a csalit, amit a woke kínál: a lényeg a fajtalankodás, az iszlamisták behozatala, az országok kiszolgáltatása számukra, az erőszakos antifa, a történelemhamisítás. Már köze sincs a baloldalnak a szociális érzékenységhez, nem az emberek hétköznapi terheivel foglalkozik, hanem a kor baromságaival. Így aztán nemcsak kiüresedett, hanem megszűnt. Az emberek nem buták. Nem akarják, hogy becsapják, olyan "baloldalra" ami nem is baloldal, nem fognak szavazni, hanem küldik a történelem süllyesztőjébe az ilyen pártokat.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!