Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
joe001
joe001 2025. 07. 23. 08:42
A fiatalakot is meg kell szólitani HK-sok....:)
https://keptarhely.eu/view.php?file=20250723v00zqksry.jpeg
andras-80 2025. 07. 23. 08:39
Előzmény: #179857  ngergo1985
Tehát a múltból kiindulva, 9 hónappal a választás előtt ezt ki mered jelenteni. Hm, nálad van az a bizonyos gömb?
andras-80 2025. 07. 23. 08:38
Előzmény: #179855  Vali
Mégegyszer: ez azoknak szól, akik bármi áron le akarják váltani a fideszt. És van egy másik réteg, akiknek van olyan pártjuk, akiket a Parlamentben látnának. Ők leszavaznak arra a pártra. 
ngergo1985 2025. 07. 23. 08:38
Előzmény: #179856  andras-80
A Kutyapárt NEM FOG bejutni a parlamentbe, eddig sem jutott be sosem, soha nem volt a társadalomban 5%-os támogatottsága,és most sincs, mert egy részük átszavaz a legerősebb ellenzéki jelöltre. Így minden kutyára leadott szavazat, elvesztegetett szavazat. Ezt el tudod ismerni?
andras-80 2025. 07. 23. 08:35
Előzmény: #179853  ngergo1985
Ha valaki pl kutyapártos, miért ne rájuk szavazzon? Őket akarja látni a Parlamentben. 
Vali 2025. 07. 23. 08:35
Előzmény: #179851  andras-80
Miért nem lehet felfogni, hogy nem lelkivilág-szépségversenyről, hanem esély-maximalizálásról beszélünk? 
maxwax
maxwax 2025. 07. 23. 08:34
"Én elfogadom, hogy te az ördögre is leszavazol Orbán ellenében, de te is fogadd el, hogy sokan nem. "
Ha így lesz, akkor megint a fidesz nyer és megveregethetik a választók a saját vállukat, hogy kirúgták a széket az ország lába alól.
ngergo1985 2025. 07. 23. 08:32
Én elfogadom, nekem is kellene a minőség a politikus mögé. Neked is a következőt kellene megértened és elfogadnod: Lesz a szavazólapon jövöre egy fideszes, egy tiszás, egy DK-s, egy Kutya,és egy MIhaszna jelölt, meg még talán 1-2 kamu (MEMO-s,LMP-s, meg talán MSZP-s). Nos, ezek közül kire húzod be az X-et? Ha nem az első 2 közül valamelyikre húzod be az X-et, akkor az 1.-t tartod hatalomban. Remélem érthető a mondandóm.
ngergo1985 2025. 07. 23. 08:28
Előzmény: #179848  signal2
Jelenleg az a "kommunikáció" a tisza részéről, hogy a legalkalmasabb 2-3 jelöltet fogják inditani a körzetben. Az, hogy a fidesz ki akarja mindet csinálni, ez a biztos. Szinte nincs olyan ember, akinek a múltjában ne legyen valami, amit támadni lehet. Mindenki csinált az életében butaságot, hozott rossz döntést, veszett össze ezen-azon valakivel, mindig tud előbukkanni egy rosszakaró. Ha meg mégsem, akkor majd a fidesz kitalál kamu dolgokat, amikkel lehet köpködni az a embert, addig is védekezik, magyarázkodik,hogy hazudnak róla, és addig sem tud a fidesz szavazótábor meggyőzésére koncentrálni. Amúgy meg ha novemberre kiderülnek a jelöltek, de addigra megbillen a politikai hangulat, akkor bárhogy próbálkozhat a fidesz a lejáratással, a saját erózióját fogja csak elérni a sok gusztustalan mocskolódással. 
andras-80 2025. 07. 23. 08:21
Előzmény: #179843  ngergo1985
Miért nem lehet felfogni, hogy sokaknak nem elég egy logó a szavazólapon, hanem minőség is kell mögé? Én elfogadom, hogy te az ördögre is leszavazol Orbán ellenében, de te is fogadd el, hogy sokan nem. 
ngergo1985 2025. 07. 23. 08:15
Előzmény: #179845  maxwax
Ezt a csongrád 3-as dolgot bele akartam írni az előző kommentembe, de végül kihagytam, de tök jó hogy felhoztad. Azzal a felméréssel az a gondom, hogy nem azt kérdezte meg a Publicus,hogy kire szavazna a választó, hanem hogy szakmailag kit tart jobb jelöltnek. Nos, itt egy elvileg talán ott induló tiszás 0,2 ponttal volt "alkalmatlanabb" mint egy DK-s jelölt és ugyanennyivel a fideszesnél is. Érted, egy olyan ember, akiről nem tudunk semmit, azt sem, hogy tényleg ő indul ott tisza szinekben! De ez nem azt jelenti,hogy akkor az ellenzéki szavazók tömegesen fognak a DK-s jelöltre szavazni! Nem tudom hány százalékot kapott 22-ben ott az ellenzéki jelölt, de biztos vagyok benne, hogy azért kapott gondolom 30-35% körül, mert ő volt a fidesz ellenében inditott ellenzéki jelölt. Badarság azt gondolni, hogyha ott lesz a neve mellett a DK logó, akkor az a jelölt 3-5%-nál többet fog kapni, és nem a tiszás fogja kapni a 30-40% közötti szavazatot. Sajnos a Publicusnál köztudott, hogy a Pulai DK-s érzelmű (nem tudom miért, mit lehet szeretni,vagy szimpatizálni azzal a párttal, aki miatt 90%-ban a fidesz 2/3-okat köszönhetjük,de ez most mellékes), és az is megfigyelhető, hogy a Publicus, Medián, 21 kutató,IDEA négyes közül messze a Publicus méri a legmagasabbra a DK-t és a kutyákat mint parlamentbe jutásra esélyes pártokat, míg a másik 3 szerint ezeknek a pártoknak nincs esélyük bejutni a nyár eleji mérések szerint. Innentől kezdve megkérdőjelezem pl a csongrád 3-as felmérés bizonyos pontjait, mert nyilván egy Dk-s érzelmű, a felmérést picit irányitott kérdésekkel ki lehet úgy hozni, lehet úgy csűrni-csavarni a dolgokat, hogy azt kommunikálják, hogy szükség van az összefogásra, a régi ellenzéki pártok jelöltjeire. Egy frászt van szükség, a többség azonnal elfordulna a Tiszától, ha akárcsak felmerülne a gyanú, hogy a DK-val akarna szövetkezni. 
stansmith
stansmith 2025. 07. 23. 08:14
Előzmény: #179848  signal2
Mert a választók a pártra szavaznak, nem az emberre. És így már a pártnak sem igazán érdeke, hogy szuverén, proaktív aktorokat indítson, hisz azoknak önálló véleményük van, illetve nem feltétlenül követik a központi direktívát, stb. 
signal2
signal2 2025. 07. 23. 08:08
De miért lenne mindegy, hogy ki indul? Mi´rt ne lehetner arra törekedni, hogy a lehetö legalkalmasabb, legrátermettebb, jelölt legyen az a bizonyos egy? Az biztos, hogy olyan emberek kellenek, akiket a fidesz nem csinál ki pár hónpa latt idegileg. 
stansmith
stansmith 2025. 07. 23. 08:06
Előzmény: #179837  euler
Ez valóban jó írás. De…
.
Sajnos teljesen kimarad a képletből, hogy ‘26-ban alapvetően protestszavazás várható Orbán ellen. Amiből egyébként nagyon sokminden következik. Például az is, hogy ez a “szivárványkoalíció” Tisza valójában csak egy ad hoc választási szövetség - ahogy ezt már többször is vázoltam neked csak persze nem ebben a formában. Szvsz pont emiatt nem is érdemes annyira félni egy Fidesz 2.0 eljövetelétől. 
.
Másrészt az is nagyon könnyen belátható, hogy a cikkben felvetett kérdések (kívánatos-e a kétharmados felhatalmazás, illetve kivel jöhetne ez létre - a kutyákkal amúgy egyáltalán nem bánnám, de ez tökmindegy), megint csak nem elemzői, hanem egyfajta, a folyamatokra hatni kívánó jótündéri attitűdből születtek: Értem, hogy Kováts Eszter miért tartaná fontosnak, hogy ne legyen egy kézben a kétharmad, de _ezt a választók fogják eldönteni_. A realitás pedig egyelőre továbbra is abba az irányba mutat, hogy egyre több Tisza és egyre kevesebb bármi más lesz az ellenzéki oldalon. És - ezt is leírtam már többször - meggyőződésem, hogy ez nem elsősorban Magyar Péter működéséből következik, hanem annak a rendszernek a logikájából, amit Orbán felépített. Ld. még “ez a kormány az ellenzékével együtt fog bukni”. 
Heisenberg
Heisenberg 2025. 07. 23. 07:59
Előzmény: #179845  maxwax
MP - nek abban teljesen igaza van, hogy nem akarja, hogy egy " kivülálló" képviselőn múljon pl. a 2/3-os törvények meghozatala. Hadházy a Tiszával simán bejuthatna, majd megzsarolhatná bármivel. Ennél meg az is jobb opció, ha saját erőből győzne.
Egy a tábor, egy a zászló...
A DK szavazók 2022 ben cserben hagyták MZP- t, kizárólag azért mert legyőzte Dobrev Klárát. Kb 5% listás szavazat veszett oda. Valamint a jobbikos szavazók kb. fele átszavazott a a MiHamókra.
 Ennyit erről.
maxwax
maxwax 2025. 07. 23. 07:40
A DK és hangadói, támogatói kommunikációja is édekes. Dobrev tolja, hogy szavazzanak rá és megkapjuk az eus pénzeket. Ez rendben van Vásárhelyi Mária vagy Békesi László részéről. Amikor MP mondja ugyanezt, akkor mi a reakciójuk: á, dehogy, MP nem fogja elhozni a pénzeket. Tegnap hallottam, hogy őket már a dk-s megafonnak nevezik.
Hadházy maga ment pofonért házhoz. Hadházy is ellenzéke volt MP-nek, most meg ahogy írta is, "elvárná", hogy legyen ő is részese a tisza belső választásának és ha ő nyerne, akkor "elvárná", hogy a tiszások szavazzanak rá. WTF??? Persze MP lezárta a témát örökre(!), mert kijelentette, többet nem reagál ezekre.
A múltkor a publicus a csongrádi 3-as körzetben mért és ott még van hova fejlődni a tiszának. Akkor írtam, nem csodálom, mert az örökös fideszes körzet, gazdálkodókkal, nyugdíjasokkal,  és kisebb települések. Euler tapsolt neki és minden szavát elhitte. Most azonnal reagált, hogy kamu ez a mérés. Van ez így.
maxwax
maxwax 2025. 07. 23. 07:26
Előzmény: #179841  krida
Komolyan mondom, néha eltöprengek, hány éves lehetsz, van-e valami normális végzettséged, mert amiket leírsz, totális katyvaszok.
Tudod, nem szégyen, ha valamely fogalmat nem ismersz, hiszen ott a google vagy az ai és megoldja a problémát. Legalább nézz utána, mielőtt bármit leírsz.
ngergo1985 2025. 07. 23. 07:24
Előzmény: #179839  Heisenberg
Az a gond, hogy ebből a fórumból is látszik, mennyire megosztott az ellenzéki tábor. Amivel önmagában nem is lenne gond, hiszen legyen is politikai sokszínűség. Csak páran még mindig nem értik, hogy a fidesz 15 évnyi autokrata rendszerében nincs tér a politikai sokszínűségre, főleg nem az ő játékszabályai mellett. Az eddigi ellenzék az elmúlt 15 évben nem tud mást felmutatni, mint pár megnyert vidéki körzetet, és a maximum fővárosi dominanciáját. Azt sem értem, hogy mikor a független kutatót(medián, publicus,21 kutató) azt méri fél éve, hogy a legnagyobb ellenzéki párt minimum  40-45%-on van a biztos pártválasztók között, akkor miért kétkedünk abban, hogy a pesti körzetekben tök mindegy ki fog indulni a Tisza színeiben, az még akkor is simán fogja nyerni az egyénit, ha esetleg pár % ellenzéki szavazó visszaszavaz a korábbi ellenzéki jelöltre? Miért hiszi azt bárki is, hogy egy Hadházynak lehet esélye a győzelemre a saját körzetében, mikor a Tiszát 40% felett, a fideszt meg 20% körül mérik az egész fővárosban? Tudom hogy szar dolog belátni, és nehezen megy, hogy az ellenzéki választók 90%-a végre felismerte, hogy amíg dk-ra, meg kutyákra szavazunk, addig a fidesz nem lesz eltakarítva! Most már csak a maradék 10%-nak kellene ezt már megértenie. A DK és a kutyák NEM FOGNAK bejutni a parlamentbe,minden rájuk leadott szavazat elvesztegetett szavazat lesz.
bronz 2025. 07. 23. 07:12
Ezt a propagandistát nem akarjátok kirakni innen végleg végre?
krida
krida 2025. 07. 23. 07:12
Előzmény: #179837  euler
A baloldal gyakorlatilag kiüresedett. Bekapta azt a csalit, amit a woke kínál: a lényeg a fajtalankodás, az iszlamisták behozatala, az országok kiszolgáltatása számukra, az erőszakos antifa, a történelemhamisítás. Már köze sincs a baloldalnak a szociális érzékenységhez, nem az emberek hétköznapi terheivel foglalkozik, hanem a kor baromságaival. Így aztán nemcsak kiüresedett, hanem megszűnt. Az emberek nem buták. Nem akarják, hogy becsapják, olyan "baloldalra" ami nem is baloldal, nem fognak szavazni, hanem küldik a történelem süllyesztőjébe az ilyen pártokat. 

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek