Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogyORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond ma, 11:07
Előzmény: #50280  xenosz2
#50282
" magánvéleményem,hogy az ellenzéki pártok egy része még mindig abban a hitben ringatóznak,hogy kizárólag orbán támadásával kell foglalkozni ,mert az ellenzék rendben van. Nincs rendben. Az előválasztás első fordulójának lemutyizása erre példa és néhány botrány a jelöltek körül. Látható,hohy helyi szinten nemcsak a fideszben, de ellenzéki pártoknak is vannak kiskirályai, akik tojnak a tisztaságra, csak a saját pozíciójuk érdekli és az anyapárt ebbe nem szól bele."
.
Szintén maximálisan egyetértek. Ezért is volt nagy eredmény ez az előválasztás is. Ki tudott szórni jópár ilyen embert ( legjobb példa Zugló ) és a választók nyiltan elmondhatták hogy igenis egy Tóth Csaba nem alternatíva a Fidesszekl szemben hiába akarja az MSZP beállítani és rákényszeríteni az emberekre. Amint kap rendes versenyt elbukik egy nem zuglóival szemben is.
xenosz2
xenosz2 ma, 10:59
Előzmény: #50280  xenosz2
#50281
kiegészítés: MZP nem egy magányos harcos, hanem az eddigi általános politikai kultúra megváltoztatásának a képviselője, aki nagyobb szerepet szeretne azoknak, akik eddig kivül rekedtek a pártok által uralt politikán és a politikai elit mutyijával szemben lép fel a szélesebb választóréteg képviseletének érdekében.
Ezért tünik úgy hogy bomlaszt, mert ezt a párturalmat akarja megbontani,hogy nyitottabbak legyenek a társadalmi prblémák fel ne csak szóban, de gyakorlatban is. Nyílván az,hogy a politikát csak pártok "csinálhatják" nem igaz, hiszen az egész politikának az emberekről kell szólnia. A pártok nem csinálják, hanme közvetítik az emberek igényeit,problémáikat és megoldják a legjobb tudásuk szerint. Az erről való lemondás tette a pártokat a társadalom nyakán élősködővé és a korrupció szinonímájává helyi és országos szinten. Politikus az,aki lop. 30 évig ez volt és a politikus valóban azt gondolta,hogy neki joga van lopnia, hiszen erről szól az egész és nincs számonkérés  társadalom felől,mert az emberek ezt elfogadták,higy ez van és kész. 
Felháborodunk a lopásokon  aztán elfelejtjük őket. Ha az általunk választott párt lopott azt nem is neveztük lopásnak. Megérdemelte. Vagy azt, hogy hazugság. Mindent le lehet tagadni,csak elég vastag bőr kell hozzá.
Ha nincs következmény, akkor az egész marad korrupt, kontraproduktív. Maradnak a gyurcsányok, az orbánok, megélhetési pártok,politikusok  a nyakunkon
xenosz2
xenosz2 ma, 10:42
Előzmény: #50277  xenosz2
#50280
MZP-t az Összefogás pártjai segítették pld a polgármesteri széket megnyerni és most is.  Viszont MZP nemcsak az ellenzéki összefogást képviseli, hanem a civileket is, a pártot nem választó ellenzékieket, vagy a várhatóan Orbánban csalódott fidesz szavazókat is. Ami még nagyon fontos,hogy ő a 30 év összes politikai elitjének a megtisztítását is akarja, követeli.
MZP tehát nemcsak a pártok, hanem ezek összességének a jelöltje is. A kiszólásai a különböző rétegekhez ezért van. 
Tehát minden, ami a megtisztulást segíti, amiben nagy része volt az ő szókimondásának is az nem az összefogás bomlasztása. Pld amikor kimondja,hogy a gyurcsány korszak az egyik fő felelős a fidesz kétharmadainak maximálisna igaza van, amivel sokakat meg tud szólítani. A DK perzse a mai napig nem ismeri el ezt a nyílvánvaló tényt. 
Egyszerűen nem lehet az igazság kimondása nélkül eredményes ellenzéket építeni. 
A magánvéleményem,hogy az ellenzéki pártok egy része még mindig abban a hitben ringatóznak,hogy kizárólag orbán támadásával kell foglalkozni ,mert az ellenzék rendben van. Nincs rendben. Az előválasztás első fordulójának lemutyizása erre példa és néhány botrány a jelöltek körül. Látható,hohy helyi szinten nemcsak a fideszben, de ellenzéki pártoknak is vannak kiskirályai, akik tojnak a tisztaságra, csak a saját pozíciójuk érdekli és az anyapárt ebbe nem szól bele.
Ahogy közeledik a választás én arra számítok,hogy az egyéni képviselők körül még lesznek konfliktusok a közvéleménykutatási adatok jelzései alapján,hogy ki nem képes legyőzni a fidesz jelöltjét.
user01
user01 ma, 10:39
#50279
A Mediaworks főszerkesztője szerint a Fidesz kommunikációs gépezete még nem ugrott Márki-Zaynak

 „Márpedig tudjuk azt, hogy milyen, ha elkezd egy normális, jól szervezett párt ellenségmenedzseléssel foglalkozni. Az azért tud hatni. Ott van Karácsony Gergely példája.”
 Na ja, Tarlós kapcsán már láttuk a gépezet működését. De volt korábban egy Marki-Zay nevezetű hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt is, aki ellen bevetették, és ott is milyen jól működött.A fideszmaffia nem tud mit kezdeni a becsületes magyar emberek millióival! Csak még több embert taszítanak el maguktól.
euler ma, 10:25
Előzmény: #50276  xenosz2
#50278
Majd ő megmondja. Addig is ideteszem az előzményeket (bár jelentősége nulla):
Tőled: 
"ezt még bemásolom.a macskás Popovics Judit szeptemberi nyiatkozata.  
Azt mondta elindul 2022-ben külön, mivel nem engedték be az összefogásba."
Tőle:
 "2022-ben elindul majd az ellenzéki együttműködés jelöltjével szemben, hogy az általa megszerzett (az ellenzéki együttműködéstől elvont) szavazatok miatt a fideszé legyen mandátum".
xenosz2
xenosz2 ma, 10:21
Előzmény: #50246  Zöldbéla
#50277
"megint megkérlek, hogy bizonyítsd forrással, amit állítasz.  Máki-Zay Pétert, aki viszont már ott tart, hogy Ő(!) legyőzte a baloldalt!
ilyet nem mondott,hogy a baloldalt győzte le. Egy ellenzéki politikus egyébként sem mondana az összefogaás helyett sosem baloldal. Ez a Fidesz hazugsága. 
"Kivételes ez a mai nap, ma ellenzéket is váltottunk" - jelentette ki Márki-Zay Péter eredményváróján, mikor bejelentették győzelmét."  "- Leváltották azokat, akik nem akartak változást, leváltották azokat, akik szélsőségesek és azokat is, akik zsarolhatók voltak - mondta az ellenzék újdonsült kormányfőjelöltje, aki családjával, feleségével és gyermekeivel állt fel a színpadra." Blikk
Csak hogy mindenki tisztában legyen amit akart mondani. 
xenosz2
xenosz2 ma, 10:15
Előzmény: #50274  euler
#50276
Nem tőlem idézte. Rosszul látod :P
Popovics célja nem  a fidesz segítése, amit az idézet állít. Ő azt állítja, hogy ő le tudná győzni a fideszest is,ha indulna. Mondjuk két ellenzéki és egy fideszes esetében ez különösen nagy bravúr lenne, úgy hogy korábban egyedül sem tudta legyőzni.:)
euler ma, 10:15
Előzmény: #50273  robinhood70
#50275
Pontosítsuk ezt, hogy "MZP nem lesz rajta a szavazólapokon jövő áprilisban"!
Egyéniben a hódmezővásárhelyi körzetben lesz rajta az egyéni szavazólapon, a listás szavazólapon pedig mindenhol, az ellenzéki összefogás listavezetőjeként, aki a szokásjog szerint miniszterelnök jelölt is.
A többivel teljes mértékben egyetértek.
euler ma, 10:04
Előzmény: #50272  xenosz2
#50274
Úgy látom pont tőled idézte! :))
robinhood70 ma, 09:57
Előzmény: #50210  WLM
#50273
A DK-nak maximum, ha mindenhol nyer (de nem fog) lesz 32 egyéni befutója és valamennyi pártlistáról. Semmit nem fog tudni tenni a többi ellenzéki párt nélkül, mert a miniszterelnököt meg is kell szavaztatni a parlamentben. Ebben az egészben pontosan az a szép, hogy vagy működik "az egy mindenkiért és mindenki egyért" elv, vagy nem lesz kormányváltás. Ugyanígy MZP ha miniszterelnök lesz, sem tud magától megtenni intézkedéseket, mert egy széleskörű megegyezéssel lesz kormányfő ami viszont jelentősen csökkenti mozgásterét. Igazából ez csak egy átmeneti kormány lehet, de arra mindenképpen alkalmas, hogy lebontsa Orbán rendszerét és megváltoztassa, visszaállítsa a szabályokat. Gyurcsány pedig nyilván üzenget, mert a csalódott DK-s szavazókat most össze kell tartania. MZP nem lesz rajta a szavazólapokon jövő áprilisban csak egy ellenzéki jelölt egy fideszessel szemben. Most mindenkinek össze kell fognia és szavaznia az ellenzéki jelöltre. Később majd meglátjuk egyébként, mert egy közös érdek azért lehet összetartó erő, ha erre rájönnének akkor átalakulhat a magyar politika amerikai módra kétpólusúvá.
xenosz2
xenosz2 ma, 09:37
Előzmény: #50195  Zöldbéla
#50272
"A hölgy megsértődött, mert nem vették be a hatpárti megállapodásba, és ezért azt nyilatkozta, hogy:
 "2022-ben elindul majd az ellenzéki együttműködés jelöltjével szemben, hogy az általa megszerzett (az ellenzéki együttműködéstől elvont) szavazatok miatt a fideszé legyen mandátum"
Tudnál adni egy forrást,ahol ezt mondta a hölgy? rákerestem az idézet mondatra ,de ilyet nem találtam. segítenél? :)
Az előválasztás arra volt kitalálva, hogy MINDENKI, aki akar elindulhasson és látni lehessen ki mennyire népszerű. 
Popovics elindulhatott volna így is, befogadó nélkül mondjuk, de mennyivel ésszerűbb lett volna ,ha valaki azt mondja oké adok, hogy később ne induljon rá az ellenzékre.
Fekete-Győr ezt nem gondolta át úgy látszik.  
badsector1
badsector1 ma, 09:27
Előzmény: #50253  Pfantom
#50271
Miért szavaztál mzp-re, ha nem szavazol mzp-re? :))
Placa
Placa ma, 09:13
Előzmény: #50265  Zajo
#50270
és ez maradjon is így, jó helyen vagy
________
________ ma, 09:04
Előzmény: #50265  Zajo
#50269
Miért nem nyalsz inkább fagyit?
sasa44 ma, 09:01
Előzmény: #50266  Zajo
#50268
Még...:))
sasa44 ma, 08:59
Előzmény: #50253  Pfantom
#50267
"Szar vagy fos,igazából mindegy. Senkinek nem lesz jobb az élete, bármelyik is lesz. ".
Vagy hányás hasmenéssel ami O.V. Nekem azért nem mindegy....
"Én is ezért Z-re szavaztam,de szavazásnál nem fogok."
Egy fideszes ugyan kire másra szavazna, mint a hányás-hasmenésre?
Zajo ma, 08:57
Előzmény: #50265  Zajo
#50266
Orbán Viktor a mi  miniszterelnökunk 😍😍
Zajo ma, 08:56
#50265
Orbán Viktor az én miniszterelnokom 
rockmaster ma, 08:54
#50264

"Márki-Zay Péter: A Fidesz helyében elgondolkodnék Hollik István lecserélésén"
Jogos!:)))))
Ms_issippi
Ms_issippi ma, 08:38
Előzmény: #50261  euler
#50263
Már elhangzott a véleményem, de azzal hogy mellé álok míg mások pedig a másik mellé, csak gerjesztjük ezt a politikai térben még nem is létező vitát. Így hamarabb lesz szardobálás közöttünk mint a politikusaink között.
sanka ma, 08:29
Előzmény: #50259  badsector1
#50262
Nem azt kérdőjeleztem meg, hanem a gyurcsányról szóló hazugságokat, ennyit.
euler ma, 08:20
Előzmény: #50257  Ms_issippi
#50261
Ne félj nem fogsz trollá változni ha elmondod a véleményedet! :)
Zajo ma, 08:07
Előzmény: #50259  badsector1
#50260
Majd Gyurcsány kijeloli  😁Ezt Ő maga mondta ki
badsector1
badsector1 ma, 08:04
Előzmény: #50256  sanka
#50259
Szerinted az ellenzéknek nem mzp miniszterelnökjelöltje?
Ms_issippi
Ms_issippi ma, 08:02
Előzmény: #50253  Pfantom
#50258
Persze, számoltunk.  Mi pedig azért járunk békemenetre, mert kihasználjuk a lehetőséget egy ingyenes pesti kirándulásra. A lengyel haverjaim is jönni szoktak.
Ms_issippi
Ms_issippi ma, 07:56
Előzmény: #50254  Zöldbéla
#50257
MZP is ugyanozon cél érdekében mond mindent. 
Ezt a legnagyobbpártjelöl gondolatot pedig sürgősen el kellene felejteni. Ez a fidesz narratívája, nem kellene behozni ezt a megosztó vitát, ez a trollok trepe. Ezért én most türtőztetem magam és nem mondom el a véleményem.:)
sanka ma, 07:48
Előzmény: #50255  WLM
#50256
Honnét veszed ezt a marhaságot, az orbán médiából, nem igaz.
WLM hétfő, 23:40
Előzmény: #50252  euler
#50255
Teljesen mindegy már, hogy szerinted mire lenne szükség, ez a hajó elment. MZP vagy Orbán ? Ezt kell ízlelgetni. Amúgy mi mást jelentene, ha nem negligálást, amit Gyurcsány Józsiék csinálnak egy-két kókadt követőikkel egyetemben ? 
Zöldbéla
Zöldbéla hétfő, 23:34
Előzmény: #50250  Peterbond
#50254
 Azért mondta, mert a cél (Orbán leváltása) eléréséhez  nagyon sokat és kell még dolgozni!
Pfantom
Pfantom hétfő, 23:27
#50253
Azzal már számoltatok,hogy ebből a 800 ezer szavazatból mennyi volt fideszes?
Mert sokan nem akarták Dobrevet, Gyurcsány miatt. Én is ezért Z-re szavaztam,de szavazásnál nem fogok.
Szar vagy fos,igazából mindegy. Senkinek nem lesz jobb az élete, bármelyik is lesz. 
Álmodozni lehet,ezt nem veszi el senki. Elégedjetek meg ennyivel. : )
 
euler hétfő, 23:20
Előzmény: #50248  WLM
#50252
Mondták már neked, hogy felületesen olvasol? Én megkockáztatom. :)
Nagyon sok szempontot kell itt mérlegelni, kevés a "népakarat"-ra való túlzó hivatkozás. Pont ez a fafejűség, amit látok MZP-ben nem fog előre vinni. Küldetéstudatos akarnokból Orbán is elég. Most nagyvonalúbb, érettebb, rugalmasabb emberre lenne szükség, aki nem legyőzni akarja a szövetségeseit, hanem összefogja és erősíti őket, hiszen egy koalíciós kormányt kellene majd irányítgatnia, ezer kompromisszummal.
Erre való alkalmasságát (nálam) nem bizonyította, ennyi az egész. Én az egész embert szoktam nézni a politikusokban is, és ez a véleményem, benyomásom, megítélésem.
Nem sok jelentősége van, nem csinálok élet-halál harcot belőle, viszont nem jelenti az előválasztás negligálását, ahogy próbálod beállítani.
rockmaster hétfő, 23:17
#50251
"Orbán: Egy diktatúra soha nem lehet jobb, mint a demokrácia"
"Egy diktatúra, legyen az akár barna vagy vörös, semmilyen vonatkozásban nem lehet jobb, mint a szabadságra épülő demokrácia rendje, jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szombaton este a vasfüggöny megnyitásának évfordulója alkalmából a türingiai tartományi kormány által szervezett megemlékezésen.A Fidesz vasárnapi közleménye szerint a pártelnök kiemelte: ha mégis ez a látszat keletkezne, akkor a demokratikus politikusok rosszul teszik a dolgukat."
https://index.hu/belfold/2009/08/23/orban_egy_diktatura_soha_nem_lehet_jobb_mint_a_demokracia/
Peterbond hétfő, 23:10
Előzmény: #50247  Zöldbéla
#50250
Akkor miről is vitázunk itt? :). És mire fel voltak azok a kommentek hogy amúgy nem muszáj a listavezetőt nevezni miniszterelnöknek? Honnan jött az ötlet ide a fórumra is?
.
Én aláírom hogy akkor Gyurcsány semmi ilyet nem mondot, de akkor miből indult ki ez a narratíva? És miért is ígyy fogalmazott hogy "Először parlament, először többség, aztán majd kormányfő. Ez a sorrend."
.
Tudom én hogy ő se hülye. Valóságban nem fogja megjátszani, de azért van bennem egy kis rész ami tart tőle hogy mégiscsak játszik a gondolattal. Pont mint amikor az Orbán se mondja hogy elhagyjuk az EU-t. Csak annyit mond hogy van élet az EU-n kívül is.
Zöldbéla
Zöldbéla hétfő, 23:09
Előzmény: #50248  WLM
#50249

Remélem, ez helyreteszi a gondolatokat a fejekben (amelyekben MZP-t féltik a "gonosz, szószegő" Gyurcsány Ferenctől):
https://hvg.hu/itthon/20211018_Dobrev_Klara_Marki_Zay_Peter_atv_interju
Mit várnátok még?!
Adni tudni kell, de elfogadni is!
WLM hétfő, 23:02
Előzmény: #50239  euler
#50248
A belenyugodtok szóval mi a probléma ? Nem sértésnek szántam, de fenntartom a véleményem, ha nem tudsz te és a többi nem jobbos szavazó belenyugodni a korrekt szavazás eredményébe, nem lesz kormányváltás. Undorító jellemtelen dolog, rögtön a választás utáni napon vitatni annak eredményét és mindenféle jogi handabandával elbagatellizálni csűrni csavarni. Ne vegyél ilyesmiben részt te több vagy ennél. 
Zöldbéla
Zöldbéla hétfő, 22:58
Előzmény: #50244  Peterbond
#50247
Hol olvastad vagy hallottad, hogy: "...amit Gyurcsány bedobott meglebegtetve hogy akár lehet más is a miniszterelnök mint aki a választást nyerte."?
--------------------
A hitelesség érdekében: dobnál róla egy linket?
Nekem nem sikerült ilyent (de még hasonlót sem) találnom.
Zöldbéla
Zöldbéla hétfő, 22:52
Előzmény: #50239  euler
#50246

Az együttműködési megállapodás nem csak a pártokat, hanem az induló jelölteket is köti!
A pártoktól eddig csak azt halottam, hogy támogatják Máki-Zay Pétert, aki viszont már ott tart, hogy Ő(!) legyőzte a baloldalt!
Nem tudom, hogy Ő(!) kit sorol a baloldalhoz (az MSZP mint párt támogatója volt a második fordulóban), a DK a legnagyobb ellenzéki (szerintem szintén baloldali) párt, amelynek az elnöke hozta össze az ellenzéki összefogást! Kit győzött le MZP?!
Ha az MSZP nem MZP, hanem Dobrev Klára mögé állt volna, ki felett aratott volna győzelmet Ő(!)? Tudom, "ha az öreganyámnak kereke ...", de akkor is!
A kampány véget ért, nem lehet arra hivatkozni, hogy a győzelemhez szükséges a kemény (esetenként durva) hangnem!
Az urnazárástól partneri együttműködésnek van itt az ideje, vagy garantált bukás!
Peterbond hétfő, 22:49
Előzmény: #50239  euler
#50245
"s azt se hiszem, hogy a hatpárti megállapodásban az szerepelne, hogy a 2. forduló győztese automatikusan kormányalakításra jogosult."
.
https://elovalasztas2021.hu/erteknyilatkozat/
.
"Legitimációs garanciák:1. A 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltet állítanak, akinek személyéről a választópolgárok döntenek az előválasztásokon."
.
Szintén a miről szól az előválasztás résznél:
.
"Az előválasztás jogi kerete
A 2021. évi előválasztás hat párt, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd szövetségéből született. E hat párt saját szabályzatainak megfelelő együttműködési megállapodást kötött, amelyet a szervezetek arra jogosult testületei jóváhagytak.Azok a jelöltek, akik az előválasztáson egyéni választókerületben vagy miniszterelnök-jelöltként országosan nyernek, e hat párt közös országgyűlési képviselőjelöltjei illetve miniszterelnök-jelöltje lesz a 2022. évi országgyűlési választáson."
.
Automatikusan tényleg nem jogosult korányalakításra mert ahhoz a 2022-es választást kell megnyerni nem a 2021-es előválasztást. Így a 2021 győztese tényleg nem lehet automatikusan kormányalakításra jogosult.
Peterbond hétfő, 22:41
Előzmény: #50239  euler
#50244
"Ennek az előválasztásnak, legalábbis a min.elnök-jelölt választásnak pedig nem lenne ekkora tétje, és biztosabb lenne a kormányváltás, ha MZP leállítaná magát és a híveit és a fő célra koncentrálna. Mert ő fogja szétverni az egészet nem Gyurcsány, és tényleg nem lesz kormányváltás."
.
Akár lehet hogy így lesz, bár hadd ne hangsúlyozzam hogy a mostani egész vita csak abból indult ki amit Gyurcsány bedoboztt meglebegtetve hogy akár lehet más is a miniszterelnök mint aki a választást nyerte. Szóval ez ezersszer inkább rombolja szét az egységet. De tőle nem is várok mást meg se lepődtem. Na de felnőtt emberek itt ne kezdjék már el most átírni az alig 2 napja lezárult választást és már most ötleteljenek azon hogy lehetne meghekkelni a választói akaratot.
.
Én se ötletelek azon hogy a DK-sok helyett lehetne amúgy más jelölteket is indítani mint akiket most megválasztottak ( pedig páran közülük nem is választást nyertek hanem a pártjuk alkuja miatt kb kihívó nélkül indultak ). Vagy azon hogy amúgy lehetne indulni a DK nélkül is a pártoknak és lehet többet nyernének vele mint amennyit a DK vinne.
Peterbond hétfő, 22:35
Előzmény: #50241  euler
#50243
Nem siklottam át felette. Az alap felvetés hogy az ellenzék nyert különben nem is jelölhetne miniszterelnököt. Ez esetben nem tudom hova tenni a HA szövegedet. Milyen eset lehet az ahol úgy érzed nyertaz ellenzék de MZP nem dolgozot meg a miniszterelnökségért ezért lehet mást jelölni aki esetleg jobban megdolgozott érte?
Te fordítva közelíted meg a dolgot mint én. Mintha MZP majd ha bizonyít akkor kaphat egy esélyt miniszterelnökként. Nem kérem ő már bizonyított. Ha azt NEM bassza el valamivel akkor igenis joga van mivel megnyert egy demokratikus választást mit mellékesen a vesztes szabályai szerint játszották le. Nem vezért választottunk most 30 évre ez tény. De a következő miniszterelnök jelöltet igen.
.
Ezek után 2 verzió lehet. A DK felválalja hogy márpedig Dobrev lesz a Miniszterelnök jelölt ( vagy akit akarnak ) és úgy fut neki a választásnak, vagy nekifut MZP-vel és akkor őt választja meg győzelem esetén miniszterelnöknek. Minden más a Választók kijátszása lenne. Ha tökös akkor vállalja be hogy indul Dobrevvel és lássuk mennyi szavazaatot érne el. Ne MZP-vel szedje be a szavazatokat és adja át másnak ( akár karácsonynak, akár Dobrevnek akár másnak ). Ez nálam inkább elvil kérdés mint személynek szóló.
pantya100
pantya100 hétfő, 22:33
Előzmény: #50240  HPeter76
#50242
ez azért nem olyan vigyorgós!Ha jól tudom,neked is volt az elmult években haláleseted!!de azt nem tudod,ugye,hogy a szemét moslék banda,akik magánklinikákon ápoltatják a pokolban a geci hozzátartozójukat,atiednek ki van adva,hogy az idős embert el kell tenni láb alól,minél hamarabb,ahogy korházba kerül!!!!A nyugdíjrendszer!!
euler hétfő, 22:24
Előzmény: #50235  Peterbond
#50241
Nagyvonalúan átsiklottál azon amit az előtt írtam amit idéztél. ("Ha ...)
HPeter76 hétfő, 22:17
Előzmény: #50238  pantya100
#50240
::))))
euler hétfő, 22:13
Előzmény: #50223  WLM
#50239

Látom nehéz felfogni, hogy nincs jogi kötőereje az egésznek, és azt se hiszem, hogy a hatpárti megállapodásban az szerepelne, hogy a 2. forduló győztese automatikusan kormányalakításra jogosult.
.
De mi ez a stílus, hogy "belenyugodtok"? Én egyedül ülök itt a gép mellett és kizárólag a saját véleményemet mondom, mindig előre mérlegelve a lehetőségeket, egy fő szempont, a rendszerváltás akár kompromisszumos megvalósítását kívánva.
Rajtam nem fog múlni, mert tényleg bárkinek odaadom a szavazatomat az ellenzéki oldalon jövőre. (Most pedig csak az első fordulóban szavaztam az egyéni jelöltre és Karácsonyra.) 
Ennek az előválasztásnak, legalábbis a min.elnök-jelölt választásnak pedig nem lenne ekkora tétje, és biztosabb lenne a kormányváltás, ha MZP leállítaná magát és a híveit és a fő célra koncentrálna. Mert ő fogja szétverni az egészet nem Gyurcsány, és tényleg nem lesz kormányváltás. Ne az ellenzéket akarja legyőzni, ne a civileknek követelje a frakciót mikor még be se jutottak, és lehetőleg markánsan eltérő programot tegyen le mint amit a fidesz csinál most.
pantya100
pantya100 hétfő, 22:11
Előzmény: #50230  HPeter76
#50238

de csak írsz albi!!!És kár,hogy még nem döbbent rá senki,erre az egész színjátékra ami 30 éve folyik!!!
Megmondta Kádár elvtárs és Grósz elvtárs,hogy ennek a népnek,egypárt rendszer kell!!!
HPeter76 hétfő, 22:03
Előzmény: #50235  Peterbond
#50237
Ne haragudj olyan előválasztási Trv. kapaszkodol ami nincs perfektuálódva.. Lehet mondani rá ideális megközelítést persze.. 
 (Az az ami nekünk íródott 6 párt részére, ebből meg azt huzzák ki a nagyoj ami neki kedvező)
 Tudod ALAPON kezdődik minden!! AZT ELRONTJUK TÖBBI IS BORUL, BORULHAT
Peterbond hétfő, 22:00
#50236
Csak a biztonság kedvéért megnéztem de a DK is ezt írta minden plakátján:
.
"Dobrev Klára a DK miniszterelnök jelöltje." Nem "kampány miniszterelnök jelöltje" ( bármit is akarjon ez jelenteni ) vagy "listavezető jelöltje".
Peterbond hétfő, 21:55
Előzmény: #50220  euler
#50235
"De ne tekintsük már ezt elvitathatatlan jogának, mert a jelölő pártok bizony bármikor megvonhatják tőle a bizalmat. És ez a demokrácia. Nem vezért (Orbán utódját) választottunk."
.
A demokrácia megvolt 2 napja. Az alapján igenis az ő joga ( mindenképpen több bárki másnál ) indulni miniszterelnökségért a 6 párt neve alatt és győzelem esetén őt is illeti meg. Azért mert megnyerte azt a bizonyos demokratikus választást ( nem mellesleg iszonyat nagy ellenszélből indulva az elején ).
.
Lehet úgy tenni hogy nem erről szólt a dolog csak akkor a Fidesznek tényleg igaza lesz és kutyakomédia volt az egész és kár volt hülyíteni mindenkit hogy valóban Ő a választó dönthet. Ha a pártok ognak itt megint a választó feje fölött dönteni akkor várhatják az ellenzéki pártok mikor fog a fanatikus törzsszaavazókon kívül bárki is rájuk szavazni.
.
Persze minden változhat ha jön egy video amin Márky épp Máltán kurvázik kokót szívva valamellyik Jachton, vagy ha kijön egy Ibizai tipusú leleplező videó  amin épp a fidesszel egyezkedik pár milliárdon. De amíg ilyen nem lesz a demokratikus döntés csakis MZP miniszterelnöksége lehet. Akár tetszik akár nem mert a választók így döntöttek.
Zöldbéla
Zöldbéla hétfő, 21:55
Előzmény: #50220  euler
#50234
Nagyon jól összeszedted!
-------------------
MZP tűnik a "trójai falónak", mert nem partnerként, hanem vezérként viselkedik. Milyen modortalan megnyilvánulás az, hogy az ellenzék legnagyobb pártja vezetőjének eltéveszti a nevét?!
Sajnos folytatja az első forduló utáni ellenségeskedést, árkot ás.
Visszaél azzal, hogy az ellenzéki megállapodás korlátlan védelmet nyújt számára. Félő, hogy túlfeszíti a húrt!
------------------
Ne legyen igazam! :)
HPeter76 hétfő, 21:55
Előzmény: #50232  HPeter76
#50233
Nem mondják tán ki hangosan CSATLAKOZATOK, 3X IS SZAVAZHATOK(Előválaszhatok) halkan igen rávehetnek.. ez ilyen egyszerű-
HPeter76 hétfő, 21:51
Előzmény: #50229  WLM
#50232
Azt is tudnod kell a nép döntése mi alatt bújik meg, már eleven ezzel indítottak.. na látod..
pantya100
pantya100 hétfő, 21:51
Előzmény: #50228  pantya100
#50231
nem lehet beilleszteni,tréder topic,elmult 30 év vélemény!!!
HPeter76 hétfő, 21:49
#50230
Annyi ISMÉTELT SZAVAZÁST LÁTTAM még se szóltok, ha úgy volt, úgy volt.. na én már nem írok elment a kedvem..
WLM hétfő, 21:49
Előzmény: #50220  euler
#50229
Euler uram, félreismertelek, ha neked az a demokrácia, hogy semmibe vegyük a nép döntését.
pantya100
pantya100 hétfő, 21:49
Előzmény: #50226  pantya100
#50228

Peterbond hétfő, 21:48
Előzmény: #50221  WLM
#50227
"Peter tisztellek, de ne kezdj rá megint ! Hogy a CSUDÁBA tehetné már meg ? A Fidesznek reagálni sem lenne ideje, olyan gyorsan húzná ki őket az ellenzék szavazótábora a parlamentből a hajuknál fogva."
.
Egyről beszélünk csak én azért látom hogy itt nem lenne semminek AZONNALI következménye. Technikailag csont nélkül megtehetnék és ha tényleg van olyan hülye a többi párt is ( feltéve hogy semmi drasztikus dolog nem derül ki addig MZP-ről vagy tesz valami egetrengetőt ) hogy szembe megy a mostani szavazás eredményével és mást választ miniszterelnöknek ezt konkrétan megtehetik. Jogszabály tényleg nem írja elő hogy a listavezetőnek a miniszterelnöknek kell lennie.
pantya100
pantya100 hétfő, 21:48
Előzmény: #50225  pantya100
#50226

pantya100
pantya100 hétfő, 21:48
Előzmény: #50224  pantya100
#50225

pantya100
pantya100 hétfő, 21:47
Előzmény: #50218  Zöldbéla
#50224
szia béci!!Meddő vitát űztök!!!!
WLM hétfő, 21:46
Előzmény: #50220  euler
#50223
Egyértelműen elvitathatatlan joga, vagy belenyugodtok, vagy nem lesz kormányváltás.
Peterbond hétfő, 21:44
Előzmény: #50218  Zöldbéla
#50222
"Csak mindezek után lehet miniszterelnököt választani, addig csak listavezetőről beszélhetünk!"
.
Ezt azért ne kezdjük el meghamisítani. Nem az volt a szöveg eddiog hogy Listavezetőt választunk az előválasztáson. Orbán kihívóját és a leendő miniszterelnökről volt szó. Ezt ne pőróbáljuk utólag átírni. A DK-tól meg Gyurcsánytól ezt még meg is értem. Ők vannak kommunikációban és manipulációban a legközelebb a Fideszhez. De mi egyszerű felhasználók azért ne kezdjünk ebbe bele.
.
Ha felmész az előválasztás honlapjára ott van feketén-fehéren hogy MINISZTERELNÖK JELÖLTEK. Már az első fordulóban is így szavazhattál és a győztest is így hirdették ki.
WLM hétfő, 21:42
Előzmény: #50213  Peterbond
#50221
Peter tisztellek, de ne kezdj rá megint ! Hogy a CSUDÁBA tehetné már meg ? A Fidesznek reagálni sem lenne ideje, olyan gyorsan húzná ki őket az ellenzék szavazótábora a parlamentből a hajuknál fogva.

Topik gazda

________
________
2 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek