Topiknyitó: berlini 2012. 07. 28. 16:45

Mennyit ér az OTP?  

Már tavaly sem volt igaz, de idén már igencsak rosszul számol az , aki az OTP-vel kapcsolatban csak a Magyarországi fejleményekkel (makroszintű és az anyabank üzleti eredményességét latolgatva) számol.

Jövőre - ha Orbánék nem térne észre- az anyabank teljesitménye (hitelkihelyezése) továbbra is visszaesik, a leánybankoktól összejöhet az éves adózott eredmény akár kétharmada is.

Számolgatva:

Orosz leánytól akár 80 milliárd, az ukrán-bolgár párostól pedig lehetséges lehet 30 milliárd.

Ezt lassan felfogják majd az elemzők is és igy jövőre az OTP megitélésénél már nem fog egy magyarországi makroszintű kockázat (ami úgy néz ki hogy sajnos tartós lesz,)a konkurens térségi bankokhoz viszonyitva 40-50%-os diszkontot okozni.

Mert sajnos most az OTP értékelése reálisan 3500Ft, miközben lengyel-cseh társai részvényei - ugyanilyen nyereségességi mutatókkal- dupla annyit érnek.

Magyarország tragédiája, hogy:

- egy pénzügyi szakember (aki pedig a számokra esküdött fel) vitte felelőtlen, megalapozatlan kiköltekezésbe,

- utána egy tanárnak tanult (akinek hivatása szerint őszintének kellett volna lennie)ember bizonyitotta be, hogy a politikusok szavahihetősége a nullával egyenlő,

- most már esélyünk sincs, mert egy zugügyvédet kaptunk, aki -miközben saját maga is bevallja, hogy nem ért a gazdasághoz- csalhatattlanságát hirdetve tovább folytatja elődei (kivéve Bajnai-Oszkó) áldatlan ámokfutását.

Ilyen körülmények között örüljunk annak, hogy a piac látszólag ezt a 3500ft-ot megadja. De igazából a forgalomból (ami a normális egytizede) is látszik, hogy az amerikai shortosokon kivűl itt már alig van külföldi befektető-spekuláns.

Ezt az árat a beragadt magyar befektetők reményei tartják fenn.

Ha egy szebb közeljövővel áltatom magam, akkor egy IMF megállapodásban bízva reménykedem abban, hogy akik (napi 30-70 milliárdos forgalommal) elbúcsúztak az OTP-től, azok utána visszatérnek. (A tripla bóvli minősitésünk is javulhat utána.) Ez a vételi erő (a short zárásokkal erősítve) megdobhatja majd az árfolyamot akár 5000ft fölé is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
janosvitez 2021. 04. 21. 06:03
Előzmény: #6939  tdtjani
#6940

Jó reggelt!"Egyébként én pl. most azt a megoldást választottam, hogy a legutóbb kitett elemzésemhez az első nagyobb időbeli etap gyakorlati lefutásáig csupán a megjegyzés részbe irkálok."
hol találom meg?
tdtjani 2021. 04. 21. 02:55
Előzmény: #6936  macibear
#6939
Szia Maci!
Mint látod, sokan örülünk, hogy visszatértél.
Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy mindenkinek ott vannak a saját dolgai, feladatai, így az élet nélkülünk is megy tovább (még ha eltűnésünkkel űrt/hiányérzetet is hagyunk magunk után).
Mint látjuk, a mi korosztályunk azért valóban nem az a tipikus fb nemzedék.
Ráadásul egy külön levelező listával még plusz feladatot is rósz magadra.
Írtad, hogy a pf-ra már nem szándékozol visszatérni, azonban gondolkoztál az fb és a blog megoldásokon is. A blogolás kapcsán megpróbáltam összeszedni pár gondolatot:
- a véleményedet ott is meg tudod fogalmazni, chartokkal is ki tudod egészíteni,
- ha a kommentekre berágsz itt, vagy ott, az pszichésen rombol és kihathat a kereskedésedre is,
- nem biztos, de úgy emlékszem a blogon létezik komment-mentes beállítás, így ez megoldás lehet, ha a megjegyzések frusztrálóak számodra,
- aki akarja, ott megtalálja, olvashatja a véleményed, vagyis éppúgy közkinccsé tudod tenni, ha szeretnéd,
- a fórumot úgyis olvasni fogod (valószínűleg), és ha ezen felül épp szakmai egyeztetése vágysz, belinkeled ide az aktuális elemzésed, és már mehet is a szakmai diskurzus (ezt mellőzve pedig megkímélheted magad, egy általad esetlegesen nem kívánt kommentháborútól),
- a fórumba történő direkt beírásokkal, képmegosztásokkal ellentétben a saját blognak megvan az az előnye, hogy csak a saját elemzéseidet tartalmazza, így azt bármikor könnyen, kronológiai sorrendben vissza tudod nézni, valamint kereskedési naplóként is funkcionálhat,
- valamint, ha mégis szeretnél facebook felületet is, a blog és az fb oldal természetesen nem zárja ki egymást, én egy idő után készítettem fb oldalt a blogomhoz, oda belinkelem az épp elkészült elemzés blog-linkjét, valamint időnként megosztom egy-egy általam hasznosnak ítélt friss hír linkjét.
.
Jelzem, nem okoskodni szeretnék! Nagyfiúk vagyunk, te is pontosan el tudod dönteni, hogy mi lehet az optimális megoldás számodra, de úgy gondoltam, egy összeszedett vélemény, talán segítségedre lehet. Valamint, fontos megemlíteni, hogy nem csupán elvi síkon beszélek, hisz gyakorlatban látható, hogy működőképes a dolog, akár Ad(rián) akár az én esetemet tekinted.
.
Egyébként én pl. most azt a megoldást választottam, hogy a legutóbb kitett elemzésemhez az első nagyobb időbeli etap gyakorlati lefutásáig csupán a megjegyzés részbe irkálok. Gondolkoztam rajta sokat, s az ide történő beírással szemben azért döntöttem jelen esetben ezen megoldás mellett, mert így a saját bizonytalanságommal nem bizonytalanítok el más fórumozókat, másrészt időnként hajlamos vagyok lemenni mikro idősíkra, s ez sem feltétlen érdekel másokat, viszont saját részre azért dokumentálom az elképzeléseim, harmadrészről pedig, aki szeretné, az bármikor megtalálja hogy épp milyen gondolatok futnak bennem az aktuális (vagy épp csupán lehetséges) ügylet kapcsán.
.
Még egyszer szeretném jelezni, hogy nem okoskodni kívánok, tanácsot osztogatni meg pláne nem! Csupán egy olyan megoldást szerettem volna (tárgyilagos szemlélettel) felmutatni, mellyel a saját komfortérzeted is fenntartható, ugyanakkor az értékes munkád a közösség számára továbbra is fennmarad, elérhető (anélkül, hogy számodra ez plusz terhekkel járna).
A legjobbakat!
Jani 
Gabi_bácsi 2021. 04. 21. 00:18
#6938
Tisztelt Macibear!
Lehet, hogy csak félrenyomta..., A fel és a le gomb között telefonon 1mm a távolság... Egyébként is, mire való az a két gomb..., Like, dislike??? Érteném, ha ez egy zárt csoport lenne..., De ez egy nyílvános fórum...., 2 perc alatt készre szét lehetne trollkodik, de nem lehet, mert a fórumlakók szerencsére megvédik! Az eszmecserének itt a helye, ez nem vitás, cserébe megigérjük, hogy nem ajnározunk.
Erre kéne sok fel gombot nyomni
Good night!
Reboni
Reboni 2021. 04. 20. 22:29
Előzmény: #6912  macibear
#6937
Haliho Maci! Bocs, én csak egy spiler vagyok és soha nem beszélgettünk, de most ha neked segíteni tudnék akkor megteszem. Írtad, hogy most ebben a környezetben miben lehetne még befektetni akár más vidékeken.
Én már a Teslát és BTC-t évekkel ezelőtt írtam, Magyar fórumokon, csak senki nem figyelt. Most ha erre a címre írsz, én szívesen segítek persze ha nem sértelek meg, ha egy ilyen IKON kérdezi.
Írj: horvath.robert6212@gmail.com
macibear
macibear 2021. 04. 20. 22:21
Előzmény: #6931  zhagar
#6936

Ezeket a gondolatokat egy FB bejegyzésnek szántam, de ha már megszólítottál ide írom le.
.
Utolsó előtti bejegyzésemben egy elméleti dologra, a periodikusságra hívtam fel a figyelmet. Arra amivel időnként ki lehet szaszerolni mikor fordulhat az árfolyam. Kis tf-en addig nyugodtan lehet dolgozgatni, ráérünk a várt forduló idején a gép elé ülni, nagyobb tf-en pedig akár el lehet menni nyaralni is. Na ezt jól lepontozták. Én meg erre berágtam. De nagyon. Mondtam is a nejemnek és a haveromnak, hogy kész, ennyi a fórumozásnak. Mindketten leszúrtak. Ezzel ugyanis nem az ellenségeimmel, hanem pont az érdeklődőkkel szúrok ki. Igazuk volt, aláírom.
Az elkeseredés, a düh, a harag azonban erősebb volt bennem a józan észnél. Miért legyek ott ahol nem látnak szívesen?
Sokáig nem is olvastam a fórumot. Berlini topikjára viszont rá-rá néztem. Egy_kezdő, herlas gondolatai mindig is érdekeltek. A pf híreit is inkább innen kiindulva olvasom szívesen. Aztán előkerült Berlini. Nem bírtam ki, hogy ne köszönjek rá. Régi jó ismerős, szinte barátnak tekintem.
.
Sokat gondolkodtam már előtte, hogy csinálni kellene egy blogot vagy valami hasonlót. Aki akarja ott megolvashat. Rég megcsináltam már ezt az FB profilt, de nem használtam semmire. Nem értem Zuckerberg FB logikáját. Nekem az FB nem áll a kezemre. Végül mégiscsak úgy döntöttem, hogy az FB-n írom ki magam. Aki akar ott megtalál.
Aztán kiderült, hogy nem vagyok egyedüli FB fóbiás. Sokan megtaláltak, de legalább annyian  kérnek külön tájékoztatást. Valahogy megoldom ...
.
Azért nézek ki a fejemből. Nem vagyok én annyira jó, hogy ilyen figyelmet érdemeljek. De saját magamból kiindulva tudom, hogy érdemes mások meglátását elolvasni akár gondolatébresztőnek. Nem kell feltétlen elfogadni.
Azt is tudom, hogy egy közösségről nem szabad csoportot leszakítani. Annak sosem lesz jó vége.
.
Másrészről egyáltalán nem vágyom az ajnározásra. Nem tagadom, jól esnek az elismerő szavak, de sokkal jobban szeretem a kételkedő, rákérdező hozzászólásokat, az elméleti, gyakorlati közös agyalgásokat. Ez nekem nagyon hiányzik. A lenéző, pökhendi a csak degradáló jelzéseket viszont nem bírom elviselni. Nem megy. Ne is kérd tőlem!
.
Egyébként igazad van. Minden téren. Baromira megbonyolítottam a saját munkámat és az érdeklődők életét is. De akkor sem fogok visszajönni a pf-re. Tudod Te mennyire szar érzés amikor már csak a neved láttán köpnek egyet? Miért tegyem én ki magam ennek?
.
Ui: Ne tegyük tönkre a topikot! Ha valaki fel akarja venni velem a kapcsolatot írjon netmedve-nek a freemailre.
zhagar 2021. 04. 20. 22:00
Előzmény: #6934  53fok
#6935

így van, én is ezt kértem mert a józan ész ezt diktálja!! felnőtt emberek a tőzsdézők, nem kell a cirkusz senkinek sem pozitív sem negatív értelemben tehát arra való egy ilyn fórum hogy akinek jó meglátásai vannak, tegye közkinccsé
akinek pedig nem tetszik annak nem tetszik, ismétlem: aki tőzsdézik az felnőtt és tudja ezt a helyén kezelni!
53fok 2021. 04. 20. 21:42
#6934

Maci!
"aquila non captat muscas".
Remek idők voltak, amikor Ad, Berlini, Csibe meg Te nyomtátok a műsort. Vagy amikor Egy_kezdővel folyó vitátokat lehetett olvasni.
Csatlakozom Berlini kéréséhez, itt vezesd elő meglátásaidat, rajzaidat.
Sok olyan laikusnak élvezet olvasni megszólalásaidat, rajzos megnyilvánulásodat, mint jómagam.
Gondold át kérlek!
Köszönöm.
berlini
berlini 2021. 04. 20. 20:55
Előzmény: #6917  macibear
#6933
Én is megtisztelve érezném magam, ha itt rendszeresen leirnád a véleményedet a részvény várható mozgásáról.
Magam részéről azt igérhetem, hogy az aki ezt nem értékeli, annak törlöm a hozzászólásait. (Amit az elmúlt években nem tettem.)
berlini 2021. 04. 20. 20:55
Törölt hozzászólás
#6932
zhagar 2021. 04. 20. 20:47
Előzmény: #6917  macibear
#6931

javaslatom sőt inkább kérés a számodra:
nem kellene privátban küldözgetnek az itt alább jelentkezőknek az elemzéseket, hanem közkinccsé tehetnéd, gondold át
az otp rszv-esek ide topikban vagy itt, az mindegy
már akkor is megírták többen, hogy tök felesleges itt sértődőset játszani azért, mert mindig voltak vannak lesznek fórumozók, akik kilógnak a sorból, beszólnak vagy mínuszolnak!
miért nem lehetett ezt megértened?
és minek most itt eljátszani a...nem érdekes, hogy mit, mert ez nem beszólás, ne vedd annak!
szóval várjuk az elemzéseket és ITT, nem pedig máshol, maszek e-mailekbe küldve
akit érdekelnek majd elolvasnák, akit meg az nem
tényleg érthetetlen, mi szükséged volt erre a cirkuszra és ismétlem, ne vedd rossz néven ezt az írást mert nem annak van szánva..
szabojz1 2021. 04. 20. 20:40
Előzmény: #6917  macibear
#6930
Szépen felhúzták ma. És én is szeretnék feliratkozni Maci a listádra: szabojz1@gmail.com
Montecarlo 2021. 04. 20. 20:37
#6929
Kedves Maci! Látod mennyi embernek hiányoztál? Nagyon örülök, hogy megvagy, jól vagy. Ha még nem unod, légyszi vegyél már fel engem is a listára. Nagyon nagyon köszönöm!      mihalyidr@gmail.com
-
szisti 2021. 04. 20. 20:20
Előzmény: #6917  macibear
#6928
Tisztelt Macibear!
Örülök, hogy újra körünkben tisztelhetünk, és megosztod gondolataid velünk!
Tisztelettel,  szeretnék én is a levelező listádra felkerülni: szeistvan99@freemail.hu
Köszönöm!
Törölt felhasználó 2021. 04. 20. 17:19
Előzmény: #6917  macibear
#6927
Kedves Maci! 
Öröm újra látni. Feliratkoznék arra a listára köszönettel
barackvirag64 @ gmail.com 
janosvitez 2021. 04. 20. 17:12
Előzmény: #6925  long-short
#6926
Szia Maci!
Engem is vegyél fel légyszives a listára...tabosjani@gmail.com
long-short
long-short 2021. 04. 20. 17:08
Előzmény: #6917  macibear
#6925
Szia Maci!
Ha nem nagy kérés kérlek engem is végy fel a listára, szeretnélek továbbra is követni, és látni a véleményed, az eddigieket pedig köszönjük szépen. 
updownchart02@gmail.com
Foxtrader 2021. 04. 20. 16:57
#6924
Tisztelt Maci Bear!
bud.fox0302@gmail.com, régóta tisztelője vagyok, remélem közgyűlésen majd tudunk találkozni!
exley 2021. 04. 20. 16:11
Előzmény: #6922  vallfa00
#6923
Kérem a labandy@freemail.hu címre köszönettel tisztelője.
vallfa00
vallfa00 2021. 04. 20. 16:00
Előzmény: #6917  macibear
#6922

Szia Maci
dobj bele engem is kérlek a e-mail lev.listádba :  címem:   tibodnar00@gmail.com
 
köszönöm
visszateszt 2021. 04. 20. 15:41
Előzmény: #6917  macibear
#6921
otpmacichartok@gmail.com címre nagy tisztelettel szeretnék kérni én is a rajzaidból. Köszönöm előre is!

Topik gazda

berlini
berlini
4 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek