Szerintem nem ez lényegi kérdés,hanem hogy a középosztály egy jelentős,itt is jelenlévő része, rövidtávú anyagi érdekekért cserébe, sokszor örömmel,feláldozza a jobb jövő lehetőségét!
“ Nem mindegy, hogy a félig rottyon lévő Németország/Olaszország adja a kamatot vagy Magyarország?” Ha euróban adta akkor mindegy. (Ok, akkor sem mert más az adósbesorolás de először hagyom az első mondatot ülepedni.)
IB elég régóta elérhető Kínában és Oroszországban is. Az igaz, hogy az oroszok számláit jelenleg korlátozzák az ukrán háború miatt, ez az EU szankciók része.
FR93 leírta a lényeget. Több szavazatuk nem lesz, csak mert magas PMÁP kamatokat adtak. Magyar Péter az egyetlen alternatíva a FIDESZ ellen, az összefogásnak 3 éve meszeltek. Ez a topic a Magyar Állampapír tulajokról szól. Nem az elkötelezett-függő hívekről, akik "csak eddig látnak", hanem akik akár 1-2 évre ebbe fektettek, és most kiszállnak esetleg. Itt azzal van a baj, hogy ez a topic az utóbbi 1 év pont arról szólt, félig, hogy miért tartod a pénzt PMÁP-ban, ami ad 19,1%-et, miközben fektethetnél EUR-ba is, és talán jobban jársz. Hát 19,1 az 19,1%. Nem mindegy, hogy a félig rottyon lévő Németország/Olaszország adja a kamatot vagy Magyarország? Templeton-t hoztam példának, befektettek, zsákoltak. Számtalanszor leírtam, nekem tökmind1 ti, a többiek, bárki, mibe fektet. Nem terelek senkit állampapírba. Valaki zsákolja még most is a 6,5%-os FIXMÁP-ot. Én a tavalyi kamatfizetés óta nem raktam be 1 Ft-ot sem állampapírba. Itt mindenki kérdezhet, akinek állampapírja van, venni-eladni akar. Ennyi. A kenyér példát az infla miatt írtam, 799 799 egész évben, értem, hogy sokan ezen rugóznak, hogy nem látom a fát az erdőtől. De látom, szopok a boltban, látom az emelkedő élelmiszer/rezsi/egyéb árakat, amit a KSH sajnos nem lát.
Surányit végigolvastam a héten, a viszontválaszait is. Jól látja szerintem. További lassú lecsorgás az országnak, a gazdaságpolitika eredményeképp. Nem török út. Egyéni szinten ezt lehet kezelni, a többség engem nem érdekel, ha megszavazzák, megkapják, ami jár nekik.
Nem ad újat?! Akkor miért nem visszhangozta ezt az elmúlt években ez a topik!? Miért én kaptam a gyomrosokat és miért az ment,hogy pmáp az über alles forever!?
Politikai szempontból a 16+19,1% költséges mutatvány volt, ellenben nem hoz szavazatot Orbánnak. Az állampapírosok nem költekeznek idehaza, az se jött be. Ha lakást vesznek, akkor a lakásár emelkedés csak növeli a lakhatási válságot, az se jött be. Ha külföldre fektetik be tbsz-re, abból sincs adóbevétel. Ennyit a mestertervükről.
"Túl sok a rizsa = 2 mondatban össze lehetett volna foglalni" Te megpróbáltad,nem sikerült. Ugyanúgy téves következtetésre jutottál, mint a mit számít,hogy mennyi ma az eurhuf,ha a boltban még mindig 799 a kenyér. Nem bántásként írom,de orbán tényleg nagyon érti a nép egy részének a nyelvét,gondolkodását.
Túl sok a rizsa = 2 mondatban össze lehetett volna foglalni. Pilótajáték nagyban. Mindig az állam nyer. Nem a lakosság támogatása a cél ,hanem a saját zsebük kitömése 1x év után is.
Nem kell ezen gondolkodni, ki kell venni és úgy számolni hogy az 1% bukó az nem abból jön le amibe majd rakod, hanem abból amiből kivetted. Ugyanaz csak szebben néz így ki :) Ezek gondolnak egyet aztán 23:59 kor jön a rendelet hogy pl : idő előtti feltörés esetén kamatadó, de nem akarok ötletet adni nekik, csak 33 nagyon odébb van. - Azért azt nem kellene elfelejteni hogy most is van kamatyadó az állampapíron csak nulla az adókulcs !
Ha nem tudsz mit csinálni a tőkével, akkor ne csinálj semmit. Ott hagyod 4,2%-on addig, amíg egy picit jobb a helyzet. A kamat más tészta, no de az 17,85%, picit kevesebb, mint 1/6 része a pénznek. Az parkolhat akár egy pénzpiaci alapban vagy kamatot fizető bankbetétben is néhány hetet, hónapot.
Magyar Állampapír tulajok