Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kisvasutas
kisvasutas szerda, 19:44
Előzmény: #26017  forster0123
Pedig a piacon az összes kofa már tart terminált :) Én már a karácsonyfát is úgy fizetem náluk. Legjobb mikor a bevásárló kocsival mennél a kasszához aztán bemondja a hangos hogy csak kp mert rendszerhiba van . Meg az ügyvéd hogy az illetékre külön adj kp-t mert azt csekken kell feladnia. Amíg ott a zsebedben a zseton addig vagy szabad ember. Jóanyám szokta mondani "akkor is vigyél pénz ha nem kell, nehogy a kutyák levizeljenek" 
Freszelés szerda, 19:34
Előzmény: #26017  forster0123
Nálam tavaly a klímások jöttek és terminállal fizettem - de mondjuk ez nem a klasszikus víz-gáz-villanyszerelő vonal volt.
forster0123 szerda, 19:23
Előzmény: #26011  gabesz73
Nem tudom, engem megnyugtat 500e-1M kp a zsebben, míg ha ugyanez a kártyán van, nem jelent semmit.
forster0123 szerda, 19:11
Előzmény: #26013  slash
Őszintén, találkozott már bárki olyan mesterrel, aki kártyaterminált hordott magánál??
forster0123 szerda, 19:07
Előzmény: #26001  riskmanagementisnice
Egy csomó helyen nem lehet kártyával fizetni.
Én pl nem indulok úgy el 50 km-nélkül messzebbre autóval, hogy ne legyen nálam egy 500e Ft kp.
Egy bolti terminál bármikor lefagyhat, lemerülhet (volt is már rá sokszor példa) van a banknál is lehet központi probléma.
Múltkor egy benzinkúton, otthonról kb 300 km-re, 42.000.- Ft volt a tankolás, érintem a telefont, elutasítja a tranzakciót.
Utóbb kiderült banki hiba volt.
Mit csinálsz ilyenkor ha nincs nálad kp?
FR73 szerda, 18:57
Előzmény: #26013  slash
BUÉK.
2000 környékén az USA-ban és a horvátoknál is vásároltam nyomdalehúzósan dombornyomott kártyával. USA-ban akkor ez még elterjedt is volt. A horvátot hónapokkal később vonta le a bankom a számláról.
kisvasutas
kisvasutas szerda, 16:51
Előzmény: #26007  riskmanagementisnice
Az " ez sem válaszra" mit vártál majd elméleteket gyártok ? Elmondtam világosan, az én pénzem ott és úgy tartom ahogy akarom. Főleg akkor ha még előnyöm sincs abban hogy a bankban tartom. - érthető voltam ? 
slash szerda, 16:40
Előzmény: #26010  x2029J
Nemcsak néznek , számolnak is. +30%.  Nálam mindig van 2-300e HUF kp és pár száz euro a tárcámban. Engem megnyugtat. Azonnali hatalom és éhes szájak betömése. Imádják. 
Freszelés szerda, 16:38
Előzmény: #26008  riskmanagementisnice
off
borravaló előre? Ezt a helyzetet nem is tudom értelmezni. Az utólag jár, ha úgy gondolom, hogy valami extra volt. Az, hogy jelzett idő alatt kihozzák a megrendelt cuccost az az alap és átvételkor még sejtelmem sincs hogy forró maradt-e és mellé még finom is, így nincs borravaló. Soha. Mondjuk évek óta rendelés se, mert a kaput azt tette be amikor szónélkül elfordult a futár. Hát jó.
Vannak további helyzetek is, amikor én érzem magam kényelmetlenül: pl állva rendelek x kocsmában, először ugye fizetni kell de a rendelés leadásakor jelzi a pultos, hogy "ott lesz kiírva az összeg és a borravaló kiválasztása után tudsz fizetni". Valahogy nekem kényelmetlen a helyzet. Szóval 0% és nem költök ezen a helyen többet. Állva rendelek egy pultnál és még jattoljak? Ennyire megváltozott a világ? Vagy én lettem durván boomer?
Sebaj Több marad ibkr-re/webkincstárra.
gabesz73 szerda, 16:37
Előzmény: #26008  riskmanagementisnice

nem tudom ki látta a videot mikor a külügyminiszer úr a cipő boltos srácnál vásárol nem kevés pénzért és megkérdezi tőle készpénz vagy kártya? a válasz készpénz MINDIG!!! : )
ismerösőm él Angliába Svédországba USA-ba Angliában 50 Fontos bankjeggyel már nem is találkozol ott szinte Svédországban szinte már nincs is készpénz az USA-ban is kb 80-90% a kártya használat
de mi mutyisztánban élünk a balkán határán  1 millió Ft kp-ban többet ér mint 1 millió Ft bankkártyán : )
x2029J szerda, 16:03
Lakásfelújításnál nagyot néznének a mesteremberek ha kártyával szeretnék fizetni.
gabesz73 szerda, 15:26

szia
hogy mihez kell manapság készpénz még mindig a legjobb és legegyszerűbb fizetési mód 2025ben is!!!
a kereskedelembe dolgozom el nem tudod képzelni mennyi a "fogyatékos" ember nem tudnak bankkártyával  fizetni igen 2024ben sem köröz a terminál felett oda tartja elrátja pedig nem is csipog az a kib@szott kártya olvasó nem tudja a pin kodját nincs pénz a kártyáján vagy vásárlási limit túllépést ír ki aztán néz rám mint borjú az új kapura a telefonos és okosórákról ne is beszéljünk én elhiszem hogy manapság ennek kéne evidensnek lenni de..... arról nem is beszélve hogy az ünnepek elött vásároltam egy élelmiszer szupermarketben a tömegben erre a hangosbemondó bemondja elnézést de a bankkártyás fizetés technikai okok miatt szünetel na utána kényelmesen fütyűrészve tudtam vásárolni a kiürült több ezer négyzetméteres üzletbe szóval jó ha van nálad készpénzt és jó lenne ha az átlag ember tudná használni a bankkártyáját :)
riskmanagementisnice szerda, 15:13
Ja és már a pizzafutár sem jó példa, a wolt-on online lehet borravalót adni az éttermek 90%-nál, már ott is úgy adok - megkapják, többször megkérdeztem.
riskmanagementisnice szerda, 15:12
Előzmény: #26005  kisvasutas

Én normális beszélgetésekben hiszek, meg az érvekben, a személyeskedés nem a kenyerem, így a ti labdádra sem ugrok.
Szóval tényleg érdekel és várom, hogy miért vesz fel valaki készpénz, mi a usecase, miért kell 2025-ben.
Azon túl, hogy a fodrásznak, vagy a pizzafutárnak a kezébe tudjak nyomni 500 Ft-t (nálam nagyjából ennyi), miért használ vki készpénzt.
Tök jó lenne valódi érveket hallani, engem érdekel(ne).
Zanza2 szerda, 15:12
A piacokon az arusok többsége csak kp-t fogad el.
kisvasutas
kisvasutas szerda, 14:44
Előzmény: #26004  riskmanagementisnice
nálam nem de ha a banknál hagyom neki igen, mert tőke és napi kamatra is be tudja fektetni. Amúgy meg ami az enyém arról had mondjam meg hol legyen :) - pihenj kicsit a válasszal,  szerintem tegnap nehéz napod lehetett....
riskmanagementisnice szerda, 14:26
Előzmény: #26003  kisvasutas

Cash sem kamatozik, szóval a kérdésre ez sem válasz, hogy valakinek, bárkinek miért van szüksége készpénzre ;) 
kisvasutas
kisvasutas szerda, 14:14
Nálam a sztori ott indul hogy ha a bank nem ad egy büdös peták kamatot sem (1-2 gombóc fagyi nem érdekel) akkor miért is tartsam nála a pénzemet ? - miért is kellene nagyvonalúskodnom azért  hogy ők meg kölcsönözhessék napi kamatra ? Vagy adtok valamit vagy adjátok mindet ! - ennyi. 
riskmanagementisnice szerda, 13:40
Az, hogy feketén kp-ben fizetem ezt vagy azt vagy amazt nem válasz, most nem az áfacsalásra kérdeztem rá.
riskmanagementisnice szerda, 13:37
Előzmény: #25997  fej váll

Tényleg érdekel, Tőled is, de általában is: mihez használsz készpénzt amúgy 2025-ben?
Szerintem a teljes költéseim nagyjából 3%-a készpénz, de lehet ezzel túlbecsültem. Havonta/kéthavonta felveszek 10/20e forintot, hogy legyen nálam, de ennyi. Hol nem lehet manapság kártyával fizetni?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek