Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
x2029J vasárnap, 09:00
Előzmény: #26184  Passenger
A kamatprémium autómatikusan benne van a kamatban amit pedig időarányosan ki is fizetnek bármikor adod el.
Bármennyu névértéket ekadhatsz a 40 millióból, akár 1 forintnyit is.
Ez nem egy 40 millió forintos banki lekötés hanem 40 millió darab 1 Ft névértékű kötvény.
Eladásnál a névérték 1%-át bukod csak, a kamatból semmit.
Excellem már ezzel számol,.ezért van benne a 0,99-es szorzó.
Ha nem adnátok el soha, hanem megvárnátok 2030-at amikor lejár, akkor nincs az 1% visszaváltási díj.
Komolyan nem értem mit problémáztok mert ennél egyszerűbb feladvány nem sok létezik.
Névérték harmadát eladja akinek a nevén van, és megkapja a pénszámlán megjelenő oénzt a kiszálló harmadik csóka.
prolihisztor vasárnap, 08:30
Előzmény: #26194  kukor-ica
Nekem kis tétel van, mindenképpen dobom. Szerintem sokan leszünk így, valamit muszáj lesz reagálniuk rá.
Vagy egy kis mézet még a madzagra vagy szigorítani a visszaváltást. Kíváncsian várom a februárt.
Boby
Boby vasárnap, 07:16
Előzmény: #26197  kövesi
Hosszútáv, rövidtáv,jelen helyzetben már sajnos összemosódik. Ennek a rendszernek a látóhatárában ma már világosan látható Oroszország és Kína. Ezen országok állampolgárainak a számára pedig nem hiszem, hogy elérhető lenne az Interaktív Brókers.
kövesi vasárnap, 06:43
Előzmény: #26189  portfolia
Köszi hogy megosztottad.
Akinek van türelme végigolvasni és képessége a megértésére, annak számára nagy segítség a tisztábban látáshoz ez az alapos és értékes írás.
A rövidtávú befektetési döntéseimre különösebb hatással nem lesz, de a hosszabbtávú stratégiám formálásában biztosan érvényesülni fog.
Kis lépésekben irány a magyar államtól független befektetések világa, talán elsőként az Interaktív Brókersen keresztül.
Boby
Boby vasárnap, 06:34
Előzmény: #26193  ktamask
Nem a rizsa sok, hanem a kenyér 799...,még mindig. Te ezért nem érted. A te szavazói csoportodban a ráció nem játszik,nektek ahogy mondani szokták,Mohács kell!
Boby
Boby vasárnap, 06:29
Szuper írás! 
kukor-ica vasárnap, 03:39
Előzmény: #26171  SnowCat

A 2033/I lesz sokszorosan az állatorvosi ló, mert a legkisebb prémiumú PMÁP,  és ez fordul legelőbb, és ebből van kint a legtöbb.
Sokan fogják vakarni a fejüket 2 hét múlva...  (Így én is...)
A HUF durván begyengült, ma már a 410-es EUR is álom. Vegyünk akkor majd 420-ért...?
Gyanítom, hogy pár havi lejáratú DKJ nem lesz azokban a napokban kb semmi, pedig a kivárásra játszóknak jól jönne.
A 2029/N BMÁP-ot gondolom azért hosszabbították meg, hogy bevárja az első PMÁP visszaváltásokat. A DKJ hozam torzítatlanabbul követi le a piaci folyamatokat, mint az infláció.
De büntetlenül ma már nem lehet ugrálni, mert ha marad is az 1%, az kb 2 havi hozamot visz el.
Majd utólag derül ki, ki volt okos, bár szerintem itt inkább a szerencse fog dönteni...
ktamask szombat, 23:37
Túl sok a rizsa benne.
Relatív nagy államadósság, magas hiány van Magyarországon, ok.
Másik példa az olasz államadósság, ami közel duplája. (130).
USA sem áll jól. (-6-7 hiány mellett), fed.
Furcsálom hogy sehol nem borul a bili.
Eur értékálló?
Dollárhoz képest 1.12>1.03 pár hónap alatt.
A gond ugye az, hogy a forint duplán cumizik.
Nem is értem miért van értelme  USD ben eladósodni, 2-3 hó alatt 350>403.
ktamask szombat, 22:14
Előzmény: #26190  blas
Pmápnál-1.
Csak a máp+. Van 5 nap ingyenesség évente.
ktamask szombat, 22:12
Előzmény: #26188  Passenger
Értem.
De tényleg eléggé egyértelmű.
A visszaváltáskor a névértéket kell megadni, esetetekben 13.333.333 a többit látjátok hogy mennyit kalkulál hozzá a bank/MÁK.
blas szombat, 22:01
Előzmény: #26185  Spiller
Ez a fordulonapi dijmentes visszavaltas a premium papirokra nem vonatkozok, jol gondolom?
Passenger szombat, 21:37
Előzmény: #26186  ktamask
Ja ertem, de ugye nalunk mas a szitu, a 3. felnek mindenkeppen kell a penz es nem atforgatni akar. Az nyilvan tiszta, hogy ha nem bir varni meg 2-3 honapot akkor a hatralevo kamatot bukja.Mi 2-en nyilvan maradunk kamatforduloig es akkor majd meglatjuk , mit javaolnak tobbek kozott itt a forumon is, mert regota olvasgatom , de emiatt a kerdes miatt most be is regeltem.
Spiller szombat, 21:35
Előzmény: #26185  Spiller
Jelenleg az olcsó EURO sem lehet a cél mert nem akarják gyengíteni a forintot. A jóváírt kamatok és kivett pénzek ne menjenek EURO-ba Dollárba, külföldi fogyasztásba. A hazai fogyasztás a cél. 
ktamask szombat, 21:33
Előzmény: #26184  Passenger
Kamatprémium = magas kamat, sztem erre gondolt.
19nap 1%
Mi értelme van fixmápra váltani már most, ha a kamata stagnál? Semmi.
Erre írtam hogy amíg így van, semmi értelme visszaváltani a pmáp-ot. 
Kivárás.
Spiller szombat, 21:31
Előzmény: #26179  ktamask
Nem hinném a kormánynak érdeke lenne lerombolni a felépített bizalmat. A likviditás és a biztonság a legfontosabb erénye a kincstári számláknak. A lakossági adósság finanszírozás jelenleg pont jó helyen van ahogy a nyilatkozatokat olvastam. Kíváncsian várják a lakossági reakciókat. Nem láttam idegesnek őket tehát vélhetően van terv voltak felmérések.  
A meglévő szabályok bőven elegendőek. Fordulónapon ingyenes váltás és ezen kívül 1%. A kormány számít a fogyasztás növekedésére is ha beragadnának a pénzek az állampapírba akkor csökkentené a fogyasztást és az ingatlanforgalmat, ami nem lehet cél. 
Sokan megijedtek a szerintük várható korlátozásoktól egy éjféli 23:59-es közlönytől aztán sok milliót buknak a korábban kivett állampapírokkal. Ráadásul számítottak az olcsóbb EURO-ra, hogy majd átteszik oda a pénzt de ez sem jött be. Jelenleg az olcsó EURO sem lehet a cél mert nem akarják gyengíteni a forintot. A jóváírt kamatok és kivett pénzek ne menjenek EURO-ba dollárba.  Sajnos sokan fognak átmenni befektetési alapokba a múlt időszak eredményei miatt de ezt a növekedést egyik sem fogja tudni hozni 2025ben. Mibe fektettek nagyrészt a befektetési alapok? Állampapírba, részvényekbe, indexekbe, ingatlan alapokba. Nem hinném a megelőző időszak növekedési ütemét bármelyik is hozná 2025ben. 
Passenger szombat, 21:30
Előzmény: #26158  ktamask
Szia!Semmi baj, koszonom neked is. Igen az exceles verzio amit a forumtars berakott tokeletes, es szepen ki lehet vele szamolni.Egyedul amit Kisvasutas forumtars irkal a kamatpremium elvesztese nem tiszta meg nekem, mert valaki mas pedig azt irta nincs ilyen a 2030/J-nel.
Spiller szombat, 21:01
Előzmény: #26181  Spiller
a lényeg a 3,60as kenyér matematikai része mint érdekesség volt. 
unidentified user szombat, 21:00
Előzmény: #26179  ktamask
Nem kell ehhez közlöny sem... nem köteles a MÁK visszavenni lejárat előtt. Nyilván ha ezt meglépnék, 1.) gyorsan kialakulna egy másodpiac, ahol a kamatprémium beépülne a piaci árakba, 2033/I pedig mélyen alatta lenne a többi papírnak is (leghosszabb lejárat, legalacsonyabb prémium), 2.) MÁK nem sok új papírt tudna eladni
Spiller szombat, 21:00
Előzmény: #26168  Catles1
jogos. átlagbért néztem. 
De a rokonok ismerősök szakmunkásként 400-500között keresnek multiknál. Villanyszerelők, gépbeállítók, cnc esztergályosok stb. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek