Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Ideje volt már ezt a döntést meghozni, de sokkal több családot fog érinteni, mint 25%. Éltem 70 nm -ben, ezek az értékek kb egy ekkora nagyságú lakás számai, aki ettől nagyobbat él, mindenki szívni fog. (fűtés nyilván szigetelés függő)
"Decembertől nálunk lesz a legmagasabb az infla az EU-ban, meglásd." A PMÁP meg csak hízik, és hízni fog. 4-6 éven keresztül az ingatlan vásárlás jegelve lesz tömegesen, befektetői szempontból.✔️ ☝️ Tiszta 90-es évek.😆
ez, hogy augusztus 1-tol az atlagfogyasztas felett extrat fizetnek, azt is jelenti, hogy erdemes egy merooraallast jelenteni, akinek nem olvastak mostanaban, nemde? Nekem pl. tavaly ota majd 1000 kwh-s alulfizetesem van, amit most le is jelentettem az MVM-nek. Szerintem ezt tegye meg mindenki, nehogy dragabban szamoljak fel neki amit augusztus utan fogyasztott.
Ez az! Kihagytad a kombi gázkazánt, ha a melegvíz is arról megy. Ebbe nagyok sok család bele fog rokkanni anyagilag. Bár, a Katásokat is lesz*rták nagy ívben, a családokat is le fogják. Legalábbis a sajátjukén kívül. Havi 2-4 millából mindenki könnyebben kifizetné ezt a rezsit, mint amennyit ezek a naplopók keresnek a Parlamentben "az országért" dolgozva.
"Ősz elején érhetjük el az inflációs görbe tetejét, 14 százalék körüli szinten. Ez persze csak azzal a feltételezéssel igaz, ha a jelenlegi adminisztratív árintézkedéseket (élelmiszerár-stop, üzemanyagár-sapka) nem vezetik ki. Ugyanis, ha nem ez történik, akkor pillanatokon belül 20 százalék fölé ugrana a hazai infláció, és ez politikailag nehezen felvállalható" - mondja Török Zoltán."
Napelem meg nullszaldó amíg lehet (bár sokan meglépték tavaly), bár ahhoz is hozzányulnak szerintem. Települ majd újra a vegyestüzelés családikba a szivattyú mellé, szemetet sem kell majd elszállítani télen... Központis társasház? Távhő? Megannyi kérdés nyitva.
Ismernéd jobban miket szoktam írni, tudnád, hogy ez az ún. irónia volt... Megnyerték a hazugságaikkal a választást, aztán hátrálnak ki mindenből. Szánalom a köbön.
Törölt felhasználó2022. 07. 13. 16:36
Asszem túltoltam az állampapír visszavásárlást. Bocs fiúk!
En nem ertem mi ez a gyurcanyozas. Miert varod el , hogy valamit fogyasztasz es az jarjon olcsobban, ingyen? Honnan jon ez a gondolkodas, a kommonizmus beivodott? Az energiat mindenki a piacon veszi.
En se akartam gazt az uj hazamba, de ugy latszik, teljes diverzifikacio lesz a nyero: hoszivattyu, vegyes tuzelesu kazan, fa tuzelesu sparherd, inverteres legkondi. Minden faszom legyen a hazban, talan valamivel lehet futeni meg fozni. Vicc az egesz orszag.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link