Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Tudod mennyien utaznak ilyen gyenge egyedekre ? Benn ül a panelban egy szegény nyugdíjas,munkanélküli,beteg és felkeresik ,hogy költözzön ki a "természetbe" és még pénzt is kap
Még mindig nem árultad el, hogy kinek szeretnéd osztani a tanácsaidat. Ezzel a tudással lehet hogy Magyarország már túl szűk neked. Itt nem tudnak eléggé megbecsülni.
És nem a céltartalék forrásáról beszéltem előtte, hanem a céltartalék képzéséről az eredményszámitásban. Mikor fogsz ezért a sületlenségért bocsánatot kérni? De nekem az is elég ha hallgatsz.
Én leirtam hogy mellékletben van. Azt találtad meg. A bocsánatkérésről jut eszembe. Mikor fogsz bocsánatot kérni azoktól akiket hónapokon keresztül leparasztoztál?
Volt egy rendkivül vonzó igazgatói titkárnő szinte átlagfizetéssel. Dózsa György utón dolgozott. Megtudtam napi szinten ingázott Pusztaszabolcsról ,meg sem látszott rajta
Rossz Viccnek szántam de sajnos van benne kőkemény igazság. Egy lepukkant panelt könnyebb kp-vá tenni és millió ember lakik lepukkant panelba nagyon kevés lóvéval. Persze ez nem az Én világom. Nem vagyok hiéna
Megint kezded. Vártam a bocsánat kérésedet a tudatlanságod elismeréseként amikor a kusza Otp kimutatásodban kikerestem Neked ,hogy a céltartalék forrás. Ezért hiteltelen lettél. De ez a hozzászolás is megmutatta az érzéketlenségedet. Soroljam fel milyen lehetőségei vannak egy a semmiből Budapesten termő párnak ,azon kivül ,hogy egy háziúr banki hitelét kifizessék ?
Megtaláltad az okát. Ez pedig a dolgok reális végig gondolásának hiánya. Amikor valaki nem tudja elképzelni azt a helyzetet amiben egy fiatal (fiatal pár) nem számithat mint Te arra, hogy a család majd mindig segit. A mamahotel, vagy egy kis pénz rendszeresen. Pont ez a hiányosság az empátia teljes hiányával kombinálva hozta belőled már 2 évvel ezelőtt azokat a hozzászólásokat, amikor a bérbeadó és a bérlő is paraszt volt, ezzel juttadtad kifejezésre teljes megvetésedet. Szemét aki lakást ad ki és hülye aki kiveszi.
Én az emberi idiótizmus okát keresem. Mondom nem tudok olyan élethelyzetről ami miatt Nekem 100 ezret kelljen kidobni bérlésre. Max. valami nagyon extrém szituban. Kidob az anyós a lakásból vagy katasztrófa. De akkor is csak egy nagyon rövid időre
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link