Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sakal83 2019. 10. 21. 18:11
Előzmény: #50538  Törölt felhasználó
#50540
Egyebkent ha jol tudom az egyik azsiai tigrisnel a lakhatas alapjog es mindenkinek egy lakas hozta el a gazdagsagot. Nem ordogtol valo gondolat. A most kinyomtatott ertektelen penzbol megszerzett bizony korlatozott ingatlanvagyonbol a jovedelem nem igazsagos. Es nem rad gondolok hanem a sok ingatlanvefektetore. Mar repedeznek az europai tarsadalmak miatta. Nyugaton is. Ha nincs idejeben beavatkozas lesz olyan politikai ero aki a hatalomert kiuti oket... a birkat etetni is kell...
sakal83 2019. 10. 21. 18:06
Előzmény: #50538  Törölt felhasználó
#50539
Egy szoval sem irtam h tamogatod. Jelenleg hangsulyozom a mai szamokkal pusztan anyagilag semmilyen epites nem eri meg. De tarsadalmilag hasznosabb a kolesz es a berlakas mint a stadion es muzeum. Ezekbol a adoforintokbol meglenne a forras. Amikor draga akkor nem szabad venni ugye ismert a jo befekteto ismerve.
En pl regota nem szavazok mert testkozelbol lattam mind a ket oldalt es a NER kiepiteset. Csodalatos volt latni az eskudt ellensegek kiegyezeset:)
Törölt felhasználó 2019. 10. 21. 17:54
Előzmény: #50535  sakal83
#50538

Miből gondolod, hogy én egyetértek a stadion építésekkel?
Én sokkal inkább a puzsér féle liberális gondolkodás híve vagyok. A jelenlegi úgymond liberálisok mind kőkemény bolsi gondolkodásúak és kb ugyanúgy csődbe vinnének mindent, amihez hozzányúlnak, ahogy mindig is tették a történelemben. Tessék mondani egy szoci berendezkedésű országot, ahol sikerült nem tönkretenni a gazdaságukat. Én nem tudok ilyen példát, talán más igen.
A fidesz legalább az államháztartást kemény kézzel fogja és nem hagyja elszállni, illetve az adókedvezmények nekem jól jönnek, de bárcsak jönne egy igazi liberális gondolkodású párt végre.
A jelenlegi választékból csak azt lehet mérlegelni, hogy a gazdaságot kevésbé elpusztító alakulatot válassza az ember. Sajnos.
Batiszkáf
Batiszkáf 2019. 10. 21. 17:54
Előzmény: #50533  Törölt felhasználó
#50537
"olyanoknak, akik munkaképesek, nem."
A városi lakásállomány felét a rendszerváltás után a piaci ár 10-15 százalékáért privatizálták. Nekik miért járt az ingyen ebéd? És az örökösök most miért teljes áron adják tovább nekem ugyanazt a lakást, ami 25-30 éve még mindannyiunk közös tulajdona volt?
Én megértem, hogy sokaknak rövid az emlékezete, de az úgy nem fog működni, hogy kizárólag a jelenlegi rendszer vesztesei szenvedik el a tisztán piacivá váló viszonyok minden nyomorát.
sakal83 2019. 10. 21. 17:50
Előzmény: #50533  Törölt felhasználó
#50536
Miért baj az olcsó lakhatás? Több marad fogyasztani, így jobban pörög a gazdaság. Főként jobban eloszlik, mert a sok költ keveset, így meg a kevés sokat tesz félre, amiből nem költ.