Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Azert nem olyan hulyek az mnb-ben,csak mohok. Egyensulyi arazas is letezik,amit a vasarloi paritas alapjan mernek,persze csaloka az is hiszen az atlagjovedelem alapjan merik,ami nem valos viszonyokat tukroz. 11:00 cikk Nobeldijasoknak is leesett a tantusz....
ráfázott mindkettő :D mindkettő kiárazodott mára :D vicces szerintem :D a kínálat meg növekszik és tömegmámor van mert eladni szeretnének csak nincs aki megvegyen ennyi túlárazott lyukat :D átlag ember már rég kiárazodott ennek örültek a karvajok de mostmára karvaj is kiárazodott mindenki minden puskaport elött a kínálat pedigfeltornyosul hétről hétre 500-1000 új hírdetés :D tolják csak remélem nem csökennek az árak csak nő a kínálat és mindenki beragad mint a tűzelő kutyák :D :D :D
Egyre tobb lesz a lakastalan. A proli kiadok meg verszemet kaptak a kormanytol adocsokkentes es a kiszolgaltatottsag novekszik.
Törölt felhasználó2019. 08. 03. 18:59
úgy látom a realizálót a lakástalan és a panel proli kiadó egyaránt irigyli ezért ez a sok negatív minusz hát ez van legalább mindenki irigyel nekem ez jó érzés mert én elértem valamit szemben ezzel a két csoportal :D
Na de jó. Akkor együtt örülünk. Én meg annak, hogy még tudtam venni megyeszékhelyen normális áron király ingatlant. Azóta nyugodtan alszom. Amúgy a pénzzel mit csinálsz?
Nekem meg tegnap reggel költöztek be az új bérlők. Kauciót lepakolták meg 1 hónapot előre és viszlát. Egy hónap múlva újra jövök a lakást ellenőrizni. Úgy néz ki, hogy a mélygarázst is kiveszi egy srác, csak meg kell nézzem az adózását, mert kicsit bonyolult. Addig ingyen használhatja, kapott 2 hét próba időszakot. Megy az üzleti része. Eladni valóban nehéz jó áron a lakást, de nem kell beijedni, mert kiadni viszont jelenleg nagyon könnyű. Az ársáv közepénél kevesebbért adom ki, tehát ha mégis lejjebb mennek az árak, akkor van tartalékom. A bérlők nem fognak azonnal másikat keresni. Ha a mélygarázs kiadás beindul, akkor megverem a MÁP+ átlaghozamát is, ráadásul a jelenben, mert ott ugye 3 évet kell várni a normális kamatokra. Természetesen az általam elképzelt jelenlegi eladási árhoz viszonyítottam, nem a beker árhoz, mert az nagyon nem lenne fair összehasonlítás a MAP-al szemben, nagyon megverném :)
Törölt felhasználó2019. 08. 02. 23:13
AKKORA ISTENKIRÁLYCSÁSZÁR VAGYOK HOGY EZT EL SEM HISZEM MIÓTA ELADTAM 2 HETE A LAKÁSOM 1000 AZAZ 1000 DARAB HIRDETÉSSEL NŐT A BUDAPESTEN ELADÓ LAKÁSOK SZÁMA!!!!!!!!!!!!!!!!
ISTENKIRÁLYCSÁSZÁR VAGYOK IMÁDOM MAGAM!!!! NAGYON SOKAN BERAGADTAK DE ÉN IMÁDOM MAGAM HOGY ELTALÁLTAM A CSÚCSOK CSÚCSÁT ISTENKIRÁLYCSÁSZÁR VAGYOK!!!!!!!!!!! TUDTAM ÉS MEGCSINÁLTAM ÉS ÉN VAGYOK A VILÁGLEGBOLDOGABB EMBERE NA EZÉRT ÉRI EMG BEFEKETETNI HOGY A CSÚCSON TUDJ REALIZÁLNI CSAKI EZÉRT ÉRI MEG EZ AZ ÉRZÉS EZERSZER JOBB MINT A VILÁG LEGKIRÁLYABB SZEXE ÉS KOKAIN LÖVÉSE EGYÜTT!!!
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link