Criscito

Regisztráció: 2018-10-15 18:35:44

Hozzászólások száma: 1 050

Utolsó hozzászólás: 2020-09-09 11:39


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 09. 11:39
Vagy keres egy olyan céget, ahol heti ~3 home office megengedett. Egyre több ilyen van már.
 *
https://alapblog.hu/home-office-ingatlanpiac/
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 08. 19. 07:44
En csak egy rovid sztorit osztanek meg.
3 evvel ezelott annyi idos voltam, mint te, akkor 22 millioert megvehettuk volna a parommal a kiszemelt lakasunkat. Nem vettuk. Most ugyanaz a lakas 35 millioert van a piacon, mikozben alberletre milliokat koltottunk. Es kozben 30 eves lettem.
*
Egyebkent a hitelekrol szerintem meg olvasgass egy kicsit, mert nem az ordogtol valo az. Most annyira olcsoak a lakashitelek, hogy nem is erdemes oket visszafizetni ido elott, sot erdemes minnel hosszabb futamidovel felvenni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 08. 06. 13:10
A legtöbb embernek nem is szabadna autót vennie, mert a jövedelme alapján nem tehetné meg. Ehhez képest minden háztartásban van legalább egy autó.
*
Én a helyükben vennék egy használtat. Láthatóan nem dúskálnak a pénzben, számukra óriási veszteség lenne az, hogy felépítik az álomotthont, amin kapásból buknak milliókat, mert nem lehet majd annyiért eladni. Felvenném a helyükben a 10 millió babavárót (3 gyerek után ez az övék lesz), azt befektetném, mert  szükségük is lesz erre a pénzre a jövőben. 3 gyerek mellé kelleni fog 1 komolyabb autó is vidéken, azt miből akarják megvenni 2-3 év múlva? Újabb hitelből? Meg egyébként is 0Ft-tal akarnak nekifutni a 3 gyereknek?  
*
Más lenne a helyzet egy milliomos párnál, akiknek fel sem tűnik, hogy 10 milliót esett a házuk értéke, mert mondjuk van még mellette 200 millió forintnyi befektetésük itt-ott. De itt kevésbé tehetős fiatalokról van szó, akik 0Ft önerővel rendelkeznek. Aki ilyen paraméterekkel rendelkezik, az szerintem ne ilyen sz@r befektetéssel kezdje az életét. Valószínűleg nekik nem lesz már se nyugdíjuk, se semmi. Arra is kell egy talicskányi pénz. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 08. 06. 12:09
Illetve 2 hitel, de 0 onero.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 08. 06. 12:07
Istenem. Inkabb meg kene koszonniuk az ertekbecslonek a dolgot, miatta nem buknak  mar 0. evben 10 milliot az ingatlanon. :) Raadasul 3 fele hitelt akarnak felvenni. Bravo.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 07. 08. 21:01
Gyanítom, hogy élőben az itt megszokottól egy kicsit visszafogottabban zajlana a beszélgetés a piacról. 😊
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 07. 07. 17:44
- MAP+
- Covid
- airbnb szigoritas
*
Ezekbol szerintem egy is eleg lenne ahhoz hogy drasztikusan lelassuljon a lakaspiac, de jelenleg mindharom hatassal van a piacra. Kizartnak tartom, hogy emelkedjenek az arak rovid tavon.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 07. 07. 17:27
Akkor viszont lehet, hogy a közös képviselővel lehet alkudozni. Mert végülis ő képviseli a közösséget. De én biztos nem szavaztam volna meg egy ilyen eladást. 😊
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 07. 07. 17:09
Gondolom már előre megszavazták, hogy mennyiért adható el az ingatlan. Másképp én tulajdonosként nem mennék bele például abba, hogy áron alul + ingatlanközvetítő jutalékáért a közös képviselő elherdálja a ház vagyonát. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 26. 11:28
Ez nem én vagyok. :) 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 26. 11:27
Igen. 2013-ban kezdtem dolgozni, ha akkor veszek sok hitelre (akkor soknak tűnt, ma aprópénz lenne...), kis szülői segítséggel lakást, a másik szobát meg kiadom, akkor ma a párommal már a második lakás hitelét törlesztenénk rég. :) Hát ez van. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 26. 11:02
Én vagyok az egyik kiváró, bár már nem vagyok itt aktív egy ideje. Nekem a célom egy kis panel lenne a XI-ben, pár éve vehettem volna egy általam elképzeltet 20 millióért, egy ilyen lakás most a válság alatt/után megvehető 31-35 millióért talán. 😂 Szóval én lehet mostanság venni fogok, remélem tudok valamennyit alkudni majd. Vehetnék drágább/jobb lakást is, csak arra számítok, hogy nem lesz se nyugdíjam majd 40 év múlva, se egyéb alanyi jogon járó juttatásom, így ezekre a dolgokra is össze kell gyűjtenem egy komolyabb vagyont (részvény, arany, ingatlan, kp stb), ezért úgy érzem, hogy nem tehetem meg, hogy megvegyem az álom házamat/lakásomat az összes pénzemből+hitel. Nem volt egy nyerő ötlet a kivárás. Miközben albérletért kifizettem milliókat. Persze jöhet még a vírus második hulláma szeptemberben, de az idő halad, fiatalabb meg nem leszek. Egyébként úgy gondolom, hogy a pénz értéktelenítése már zajlik, erről már sokat beszéltünk itt, csak nem a krumpli lesz az igazán drága, meg a kenyér, hanem a reáleszközök fognak kilőni, ahogy tették azt az elmúlt években is. Tehát szerintem ingatlanok, az arany vagy részvények esetén brutális áremelkedés lehet a jövőben (persze kisebb megingások lehetnek), itt csapódik le leginkább a jegybankok 2008 óta tartó munkája. Utána eljön az az idő, amikor teljesen összeomlik a pénzügyi rendszerünk, amikor már az utolsó ember sem fog hinni az USD-ben, EUR-ban, HUF-ban és mikor már nem lehet lejjebb vinni a kamatokat. De ez meg ki tudja mikor lesz, és ezen a ponton teljesen mindegy, hogy van-e ingatlana az embernek, vagy nincs, mert mindenki veszíteni fog, sokat. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 18. 07:27
Balla ... Évek óta erről beszélnek. Őket nem tudom már komolyan venni. Persze előbb-utóbb biztosan igazuk lesz. 😊
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 10. 11:27
Ennyi. 😊Aki a bérlőből él, méghozzá jól, az pontosan más kárán kerül előnybe. 😊Ennyi erővel, akkor aki bedőlt hitelestől vett lakást 2008 után, akkor ő is adakozzon a köznek a nyereségéből? Vagy aki mondjuk irreálisan magas áron tudott megválni néhány ingatlanától 2019. nyarán az a vevője kárán került előnybe. Akkor ott meg a vevőnek jár kompenzáció ezért? Menjen át a vevő a korábbi eladóhoz, hogy "te, most az ingatlanom 10 millióval kevesebbet ér, add már ide nekem ezt a pénzt!". 😊Az ingatlanpiacon ritkán jár mindkét fél jól, főleg egy ilyen boom alatt/után. Eladó és vevő, bérlő és bérbeadó. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 09. 15:53
Lakáspiaci jelentés prezentációja az MNB-től, aki esetleg nem csak olvasni szeretné:
https://www.youtube.com/watch?v=SXFYNoSgUHc
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 09. 10:59
Azért is érdekes számomra ez az írás, mert rögtön az elején a járvány lehetséges hatásaival kezd el foglalkozni, mivel az anyag java része április környékén születhetett meg. Akkor az is benne volt a pakliban, hogy egy komoly gazdasági visszaesés előtt állunk (én is ezt vártam). Most meg itt van június, és egyelőre úgy néz ki, hogy ez elég olcsón megússza a járványt a legtöbb gazdasági szereplő. Ha ma íródna meg ez az anyag, akkor lehet, hogy pozitívabbak lennének a szerzők. 😊
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 06. 09. 10:54
"A kereslet csökkenése kapcsán volt olyan piaci szereplő, aki 2020-ra 15–20 százalékos lakásárcsökkenést vár Budapesten."
*
"a következő intézkedési javaslatok merültek fel: vagyonszerzési illetékmentesség a lakásvásárlásokra 2 éves időtartamra; 25–30 százalékkal megemelt CSOK összegek 2 éves időtartamra; a lakáshitelkamatok leszorítása; hitelgarancia intézményeken keresztül a banki finanszírozás ösztönzése; és a múltban is alkalmazott, a hiteltörlesztéshez kapcsolódó személyi jövedelemadó kedvezmény. Ugyanakkor volt olyan szakértő is, aki szerint körülbelül 2 éves válságra kell felkészülni, így az áresés elkerülése elképzelhetetlen. A csökkenő bérleti díjak mellett lesznek befektetők, akik idővel eladóként jelennek meg, így a kínálat növekedése mindenképpen az árak csökkenésével jár."
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 22. 11:55
Egyébként amennyit a munkavállalók jelentős része "dolgozik" azt otthonról is bőven meg lehet csinálni. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 22. 11:54
"jogilag mas kategoria: bejarsz=alkalmazott, othonrol=szerzodeses... a 2 kozott oriasi kulonbsegek vannak, nem is mennek bele aki tudja mirol van szo az erti..."
*
Itt mire is gondoltál konkrétan? Otthonról miért ne lehetne dolgozni alkalmazottként? Elég sokan csinálják most is, a vírus előtt is. Nem a bejárás miatt leszel alkalmazott. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 05. 19. 08:42
Pár évvel ezelőtt úgy dolgoztam Bp-n, hogy papíron minimálbért kerestem, és vidéken laktam. A valóságban meg nem annyit kerestem, és a fővárosban éltem. Ennek megfelelően kell kezelni a népesedési, és a fizetéshez kapcsolódó statisztikákat (is). 
*
Másik kedvencem a kiadott lakások száma, és az átlagos bérleti díj. A statisztikusok itt is olyan adatokat elemeznek, aminek semmi köze a valósághoz. 😊

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek