StandardnSpoor

Regisztráció: 2019-06-16 21:23:36

Hozzászólások száma: 90

Utolsó hozzászólás: 2020-10-19 22:35


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 10. 19. 22:35
Elég jó. a 4/26-os képen az önálló kisebb épület az micsoda? Az a garázs?
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 23. 15:25
Dehogy veszek. Utálom a kilenckert laktam ott eleget. 20éve "rehabilitálódik."  Nem azt írtam, hogy a liliomnál nincs, jobb, hanem, hogy 40M kp rosszabb. :)
(Valszeg vennék egy másfélszobás földszinti kertkapcsolatos valamit, bp-en 3.ker pl, vagy Zamárdiban vmi újépítésű társasban lakást, mit tudom én valamit, de biztos nem máp.)
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 23. 13:29
A 40 millió forintos  liliom utcai két szobásnál már csak egy rosszabb dolog van.
40 millió forint.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 18. 22:32
Tippem: 1. gyerek 5millió, 2.gyerek 10millió, CSOK 20 millió, újra/használtra országosan.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 16. 15:18
Ncseed, szerintem már nem vezet sehova a múltbéli sikerek, bukások, elmaradt sikerek fölötti vitatkozás, azzal tudnál konstruktív lenni, ha megosztanád a véleményed, hogy most mit tennél pl. 3-5, 5-10, 10-25, 25+millió forinttal. (És természetesen ingatlanvásárlási szándékkal, hiszen ez egy ilyen fórum.) Ezen érdemesebb vitatkozni, nem a múlton. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 15. 12:39
(elnézést a helyesírásért gyorsan potyogtem)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 15. 12:30
"Valami trükk lesz benne, hogy ne lehessen könnyen átugrani map+-ból vagy ne érje meg "
Ezhez meg csak trükk sem kell a sávos kamatozas miatt. Amikor a mappal már 5%korul jársz, nem szívesen fogod eldobni a magasabb kamatozású map2ert, ami mondjuk 4%rol indul, hogy aztán előről kezdd.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 15. 12:20
"400 as eur al mindenki kivenbe a mapot"
Ezt már nagyon sokszor elmondták, hogy nem venne ki senki semmilyen mapot ha baj lenne. Utoljára leírom én is megint. Ha a  pdf-et is elolvasod, hogy mire is szerződsz, nagyon szépen le van írva, hogy a kibocsátó, azaz a magyar állam a futamidő lejárata előtt nem váltja vissza a kötvényt. Azonban a papírok forgalmazója (akk zrt) szerződésben vállalja  hogy idő előtt visszavaltja neked az állam helyett. Azonban ez csak egy cég, kettő perc alatt "csődbe megy" es máris megoldva a tömeges visszaváltas, es ez még mindig nem államcsőd, csak egy cég csődbe ment. Ha úgy tetszik a magyar állam stróman cége.  
Valamiért a likviditás esszenciajakent azonosítjátok a map+-t. Hát igen a reklámok ereje.
Nem kell tartani ettől a zombi apokalipszis forgatokonyvtol, csak érdemes tudni erről is, viszont elvakultan  hinni egy reklámban, és nem tisztában lenni a kockazatokkal, ugyanolyan abszurd. Nem hülyék, tanultak a múltból, a postabank panikbol. És jól is van ez így, a magam részéről szívesebben adok kölcsön okos gazembereknek, mint ostoba gazembereknek. Szóval a map+ jó dolog, csak legyünk tisztában vele, hogy ez egy 5 éves, nem infláció követő kötvény. :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 15. 10:05
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 11. 11:16
Ezt olvastam már én is, sokat gondolkoztam rajta. Azt gondolom ez a jelenség az első körben működik, de ahogy a város kicsit le, (élhető) vidéki részek kicsit fel, úgy egyre kevesebben tudják meglépni értelemszerűen. ("A magas ár megoldása a magas ár, az alacsony ár megoldása az alacsony ár.")
Budapest esetében ez a jelenség csekélyebb lesz, mint friscoban. Vegyünk egy átlagos budapesti lakást, nézzük meg mit és hol kapni belőle kertest. Talán még most az első körösök kapnak valamit itt-ott, de az se az az élére állított amerikai kertváros, amit a filmeken látunk. Van ilyen is itthon, egy ilyesmire inkább 50-80 millió a belépő, alatta meg inkább nagymama feeling.
  (Megyeszékhely 3. emeletére meg megint nincs sok értelme kiköltözni, életminőségben semmi változás nem történt, megmarad egy kis zsebpénz, kérdés ezért megéri-e.)
Összességében azzal egyetértek, h bp kicist le, jobb vidéki helyek kicsit fel, de nem gondolnám, hogy bp. elnéptelenedik, a fentebb vázolt problémamák miatt sem.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 09. 12:25
(Szigor van most, az enyémet valószínűleg offtopic és egy kis személyeskedés miatt törölték. Hát bocs.)
Na amit a Balla ír a panelekről abban lehet valami, családtagom vidékre költözés miatt (nem HO) hirdet jó helyen lévő budapesti panelt, eddig teljes nihil. Legalábbis azon a hirdetési áron.
Továbbá 4,7% lett az augusztusi maginfláció.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 08. 14:59
De wazze. Nem azt vitatom, hogy 2008 után nem ez volt amit írsz, én is ezt magyaráztam. Hanem azt, hogy MOST nem ez a helyzet. Olyan furcsa válság van kialakulóban, amiben ha olcsóbbá válnak az ingatlanok, az sokaknak jó, mert tudnak venni. 2008 után örültek az emberek hogy lyuk van a seggükön és még szelel. Most nem ez a helyzet. FB falam tele külföldön nyaralós képekkel, Balaton rogyásig tele volt, olcsó hitel, alacsony kamatok, állami ingyenpénzek "beválni látszik." (Az én munkahelyem is állami beavatkozással menekült meg egyelőre. Gondolom az MNB által frissen vásárolt kötvényekből, mittudomén miből.) 
Igen, az elhalasztott vásárlók miatt mindig lesz némi támasz bizonyos szinteken, ezért én se várok akkora zuhanást, mint 2008 után. De hol írtam én ilyet.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 08. 14:20
"szám szerint sokkal kevesebben tudnak olcsón ingatlant venni a lakhatásiak közül amikor olcsó mint utána amikor drága!"
Szerintem se jó a 2010 utáni párhuzam. Legutóbbi "leárazásnál" óriási nagy bankválság volt iszonyatosan alacsony likviditással, magas kamatok, magas munkanélküliség, rossz hangulat, bedőlt hitelek. Persze, hogy nem vett senki semmit semennyiért sem. Most más a helyzet. Munka van, dübörög a homeoffice, a szakik még mindig több hónapra jönnek ki csilliárdokért. Van pénz rogyásig (~8ezer mrd) (irgalmatlan összeg). Nekem is van több ismerősöm rokonom, aki venne lakhatási céllal, csőre töltött pénzével és valamennyi hitellel, csak nem ezen az árszinten, várja a llektani határt a beszállóra. Tehát igenis jó a mostani csökkenés mindenkinek, kivéve a kiadóknak, hiszen ha egyre többen jutnak saját lakáshoz, nekik annál rosszabb nyilván.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 08. 06:14
Egyetértek Zsidaival abban, hogy a kialakult helyzet magával hozza a minőségi ingatlanok felértékelődését. Erkélyes, madarcsicsergős, teraszos, kertkapcsolatos vidám helyekre gondolnám én is a megmaradt keresletet Budapesten. 
Hogy a kelenföldi panellel mi lesz az jó kérdés. Ha tippelnem kellene, ledobnak magukról jó pár kilót.
Békást nem tudom hova tenni szerintem az is ledob valamennyit. 
Belváros kérdéses, meglátjuk mi lesz az airbnbvel, szerintem valamilyen formában meg fog azért maradni, a járványoknak az a természetük, hogy egyszer csak végük. Az angol buszsofőrt aki olcsón akar be**szni meg steaket zabálni, nehezen fogják átterelni drága hotelekbe. De a széket persze ki lehet húzni alóluk. 
Impudent. Rendkívül idegesítő volt a "vérszívó söpredek haziúr" dumájával. Kijelentette hogy neki büdös a lakaskiadással járó munka és felelősség, de azt a plusz 1-2% felárat meg sajnálta a kiadóktól, amit bp hosszútávú kiadással el lehet érni a máphoz képest. Es ezeket nyomta mintha muszáj lenne. De tőlem is visszajöhet.
Ncsedd. Arrogáns, sértő, bántó, de sok sok éven keresztül igaza volt, sok pénzt nyerhetett vagy megspórolhatott, aki hallgatott rá, ellentétben pl Kiszámolóval. És csak ez számít, a jómodort a fejére kenheti az ember. Bár még nincs lejátszva a meccs, ez a kelenföldi panel téma nagy kérdés számomra. Önmagában belső értéke nem sok, az értékét a támogató környezet adta, ami most megszűnni látszik, a pénznyomdát leszámítva, kérdés hogy ez elég lesz e a jövőben.
Összegezve azt gondolom, hogy a turizmus hamar vissza fog állni, mert miért ne állna, a HO meg velünk fog maradni, mert kézenfekvő, logikus és működni látszik. Ez valamennyire biztos hogy meg fogja változtatni a keresleti preferenciákat. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 06. 15:35
"Viszont innentől kezdve tényleg igaza lesz impudentnek, elképzelni nem tudom, hogy a 14-15M-ós árak mellett miért fizet valaki albérletet, ha besétál a bankba, mutat egy működő pulzust és megkapja a hitelt."
Ez nem így működik a magyar valóságban. 
Önrész, önrész, önrész. Sajnos az emberek többsége egyszerűen képtelen összerakni többmillió forintot. Legfőképpen azoknak, akik jelenleg is bérelnek. Így rohadt nehéz kitörni onnan. Sokszor a 2 havi kaució +1 havi bérleti díj összegyűjtése is probléma.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 04. 15:11
Na kipróbálom lehet-e vele beszélgetni. :)
keljfeljancsi2000  a homeoffice-t, hogyan látod a jövőben mennyire fogja érinteni a budapesti lakáspiacot bérleti díj, és vételár szempontjából?
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 04. 00:01
"2008-ban is a nyomorult kisember sz.vott, aki elhitte, hogy a CHF hitellel megteremtheti az álmait.
Ahogy a sok ostoba fog járni, akik azt hitték 2018-19-ben, hogy elég egy lakást venni és az örök időkre táplálja majd őket."
2020-ban meg azt hitték, felvesznek a lakásukra 3,85%-ra jelzáloghitelt fixálva, és kamatoztatják 5%-on az államkincstárban. Majd ha már elég nagyra hízott és a lakásárak is lejjebb mennek, akkor vesznek belőle még egy lakást. Ingatlan ami önmagát teremti lombardhitelből.
Melyik tűnik nagyobb baromságnak? :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 02. 15:14
"Át kell jutni a biodroidon valahogy."
Úgy kell terelni a beszélgetést, hogy neki is megérje felterjeszteni az ajánlatot. Ha értjük.. :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 08. 30. 12:04
A tömeges HO-t, vidékre költözést, elnéptelenedést egyelőre nem tapasztalom a budapesti közlekedésben. Olyan dugók tudnak lenni még most a nyári szünetben is, hogy iszonyat. Ugyanakkor nekem is van nem egy HO-s meg vidékre költözős ismerősöm..
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 08. 23. 16:20
Rendesen bepiált és azt gondolta jó ötlet fórumozni. De legalább tudott valaki impudenttel beszélgetni, ennyi értelme már volt a dolognak. hehehehe

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek