Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
KB 160 e ft törlesztőnek 42 e ft ( havonta ez a hasznod -25 évre ) a tőke törlesztése nekem van erre xls em számolva... de szerintem a bankmonitor honlapja .. nyilván áron alul érdemes ( felújítással amit magad végzel) indítani most sajnos ilyen forró piacon bármit is..! (nyersz rögtön pár millát ha anyagköltségen felújítod és talán tudsz is alkudni bár most ez nehéz ) nagyon ügyesnek és rátermett jó tárgyalási képességednek kell legyen most a piacon, hogy egy olcsó felújítandót is meg tudj szerezni.. ez most nehéz. Ezért vettem múlt februárban 26 ért egy készet mondtam magamnak most egy kész van később csak egy felújítandó szutyok lesz ha PMAP lejár.. és kinlódhatok vele ( de ennek is örülök ) erre számítottam most ez a helyzet..!
Köszönöm nekem megvan a boldogulásom, az ingatlanom ra megvan a pénz hogy kifizessem, most a következőt keresem, mindezt bérből úgy hogy 4 éve 0-ra mentem... De ha ez neked nem boldogulás járj előttem jó példával ;).
Tudtommal, most 10% önerő kell (eddig 20%), és az hogy a teljes hitelösszegnél nagyobb legyen az ingatlan értéke (ezen szerintem ez elbukik jelenértéken) így vagy további fedezetet kell bevonni ami rizikó stb... Esetleg amivel tudsz játszani hogy kitolod 25-30 évre. Illetve ha jól értem amit Izomman írt a bérleti díjjat csak a következő évtől számítják bele a hitelképességbe (amennyiben a fizetésed + ingó-ingatlanjaid nem azok)
Megint kezdődik a "mi lesz ha" duma? Próbáljatok már a jelenben boldogulni és ne mindig külső - jövőbeli - vélt vagy remélt intézkedésektől várni a magatok boldogulását... Ne aggód, megoldjuk ezt a kérdést is ha úgy lesz! Egy félhülye is meg tudja oldani... sőt, van aki már most is megoldotta.
Te figyelj már: bezsongatsz engem is. reggel óta borzongok.. ha összekaparok 15M lisztpénzt meg minden konyhapénzt akkor megtámadhatok egy 35-40M-ás panelt? Néztem ha 20M hitelt kérek 20 évre akkor annak 160 a törlesztője. Kb a lakbér kiadja a törlesztőt. Keresni nem tudnék vele de nem is kell. Hitelt adnának fedezet van. Működhet? vagy nálad hogy épült fel?
EU pénz továbbra is jön, az m1 híradó butaságai ellenére is, "csak" az ingyenes részét illetve a nagyon kedvező kamatozásút fogjuk így elbukni. Marad a piaci hitel, drágán, amit pl abból fogunk fizetni - pl az infláción, emelkedő adókon keresztül - amit költhetnénk ingatlanokra is akár...
Hát öregem itt vannak gondok. Előbb talán nézz utána, hogy valóban milyen és mennyi pénz érkezik és ne az M1 ről meg az indexről és mandinerről tájékozódj. Maradjunk annyiban, hogy túrizmus fejlesztésen kapott Lőrincz eleget, de mondhatnám a erdő nélküli lombkorona faösvényt is.. megmutassam hogy néz ki ahol dec-ben jártam ? https://treetop-walks.com/schwarzwald/ Így néz ki egy igazi... oktatásról és kórházak állapotáról meg ne is beszéljünk... Én veled befejeztem.
A szitkozódott vasút állapotát is EU pénzből lehetne megoldani ha megkapnánk azt ami jár az a helyzet .. Erre is alapvetően lehetne pályázni.. ha jöhetne.. de nem a kerítésre kapjuk a napi giga birságot levonva az oda sem adott EU pénz összegből vagy most a mezőgazdasági pénzeket fogják majd megnyirbálni.. EU pénzzel pedig lehet VÉDENI A FT OT a sok sok milliárd EUR átváltásával ergó az infláció sem szaladna el annyira .. Kegyetlen logika (ellenzék lobbizása ) de ez a helyzet minden mindennel összefügg srácok!
EU pénzeket alábbiakra lehet felhasználni ( ha jönne 3 éve nem jön politikai okok miatt- Migrancs kötelező kvóta megengedése betelepítése kerítés lebontása alapfeltétel és az ő támogatásuk ) CSak felsorolok pár dolgot mire lehetett régen felhasználni az EU pénzt : - úthálózat fejlesztésre. - energia hatékonyság növelésre - panel program házak szigetelése napelem kiépítés -képzések a munkanélkülieknek. - Korházak iskolák felújítása ( történt is sok ) gyógyászathoz gépek beszerzése -Turizmus fejlesztése kapacitások kiépítése -közművek fejlesztése - víz áram hálózat bővítés Stb stb.. ez mind most hiányzik 3 éve ! Politikai okok miatt sajnos nyilván ez nem jó én se örülök ennek, de ahogy a DK elhitette itt rendkívüli a korrupció ( más országhoz képest ) és meg kell vonni a pénzt ( 4-5 éve munkálkodnak ezen hogy ez legyen sikerült hála ég ) szóval itt az eredmény! Tudják ők is minél sz@rabb az országnak nekik annál jobb mert ha jól mennek a dolgok akkor esélyük sincs nyerni ha rossz akkor pedig sikerülhet nyerni hisz Orbán elb@szta mi megmondtuk! Kegyetlen logika de így működik a politika kívülről próbálnak a "sikertelenségükre segítséget kérni! "
Egy ekkora beruházásnál ami 10- éve indult... (2019 ben bontották le a régit) ne mostdasd már őket!!! vagy rokonaid ?? komolyan csípi a szemem ahogy ezt a tolvaj rendszert véded.
Jól csinálod a folyamatot. Ne foglalkozz a károgókkal. Csak így tovább 👍📈 A gazdagok a lehetőségekre figyelnek megfelelő felkészültséggel. A szegények az akadályokra figyelnek.
Süket fül igen.. Mintha nem ismernétek az ingatlan piacot hogy drágult az építő anyag minden.. Hogy egy beruházást elkezdesz 2-3 év mire kész vagy több és az idő alatt duplázódnak az ingatlan építő anyag árak stb.. ok biztos van lopás is benne, de közel sem olyan amit elképzeltek..! (Ha van ebbe se vagyok biztos minden esetben!) EU pénz nem jön persze hogy nincs ilyen olyan képzés a munkanélkülinek, de egyébként volt öcsém ingyenes képzésen képezte át magát informatikusnak az állam pénzén! és most 1500 euro nettó felett keres pár évre rá.. Szóval nem egészen úgy van az ahogy mondod az a helyzet..! De nyilván az igazság félúton van.. én se vagyok naív.. az hogy a gyereket vállaló meg kap támogatást kapja különben nem tudna nagyobb ingatlanba lenni élettér pedig kell a gyerekeknek.. Ennyi!
Ez durvább mint a Bandi aki 40x köszönt el, ha jól emlékszem de Izommant csak nem eszi el a fene innen :D.Továbbra is "gazdagít" minket hihetlen tudásával és tapasztalatával (már amit megoszt és nem tópszíkret)
Úgy hogy külföldön is él, ott is költ... Sherlock. Mindig a lakóhelyed szerinti helyen adózol Ahol 6 hónapnál több időt vagy. Van magyar ingatlanom is, járműveim is, ezek után természetessen megfizetek mindent. Az meg hogy ez neked nem tetszik, csak azt bizonyítja, hogy jól teszem. Nem akarom se a CSOK osokat se a többi tücsköt pénzelmi. Ez nem ellened szól, ez minden elherdált adóforint ellen szól. Érdekes módon itt Németben van ingyenes jó minőségű autópálya, működő, de helyenként várólistás egészségügy, színvonalas oktatás, és ami nagyon fontos, folyamatos fejlődés, pl új uszoda a városunk mellett, rendszeres programok, továbbképzési lehetőségek stb stb.. Otthon semmi ilyet nem kaptam csak évente a levelet, hogy "ugye milyen sok szépült??? " hát ezzel vitatkoznék , Soproni uszoda 3 vagy 4x lett drágább a végén 3,5x annyiba kerülve mint az eredeti. Az autópálya ami a semmibe vezet, de legalább jó kacskaringós, az aluljáró amire úgy kellett a földet vinni, közben a Csengery utcán 20-30 as táblák és súly korlátozások... szórakozóhelyek jórésze bezár, közbiztonság romlik.. nekem ne magyarázd a bizonyítványt, mert itt süket fülekre találsz.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link