Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Értem, neked egy is elég de én miért nem veszem meg a negyediket úgy, hogy volt már ötödik is csak eladtam és amúgy bármikor KP meg tudnám újra venni ha akarnám. Mesélj még...
Ekkora f.szsagot! "olcsó panel ugorj rá..! azonnalÉn ezt javaslom és csináld meg akkor rögtön 10-20 % al többet fog érni rögtön ( ez egyből a nyerőd )"" Az ne zavarjon hogy virtuális a nyerőd, kepzeletbeli Ahhoz hogy 5% nettó hozamod legyen akkor a jelenlegi hirdetési árak - 30-35% a realis ár.? De hát kit érdekel a matek? Senkit. Jaaa. Azt hittem ez azért egy gazdasági, ingatlan portál. Kaszinónak ott van a Tropicana......
Szerinted engem érdekel, hogy van pár panelod? A minőségi élet, család, utazás stb. ez bőven ki van pipálva, nem is izgat más. Otthon egy izmos lakás már megvan, nulla hitel. Bőven elég, ha itt egyet sikerül behúzni, az egész meg amúgy is inkább egy életreszóló kaland, na de ilyen dolog a tik-tak ugyebár.
Igen, jól írod, asszony örökölni fog tulajdonrészt de az egy ház és szaros ott minden. évekig pereskedni fognak.. az az ő projektje. nemtom ott is mi lesz.. viszont ha megmozdul ott valami készenlétben kell állni kb 10-20M -val és ott viszont keresni is lehet. budai aggló ház. f. tudja.
És tudjátok mi a baj? Hogy ezek a tücsök intézkedések tömkelege miatt a sz.r is minőségi lekvárnak (Buffettnek) képzeli magát. És a legmagasabb polcra helyezi önmagát, és onnan osztja az észt.... Van nekem is ismerősöm vallalkozo, a létező összes ajándék hitelt, vissza nem térítendő támogatást felvette, külön EUs plyazatitoja van 10 éve, már csak azt lesik mire"" palyazzanak." "😉😉De mivel szakmailag látom, ha egyszer a saját lábam piaci körülmények között kellene megelni, az 1 masodpercig se menne. Csak amíg futja a hitelből és habzsidozsibol.
Napi szinten naponta többször nézd a portálokat és ha van valami relative olcsó panel ugorj rá..! azonnal Én ezt javaslom és csináld meg akkor rögtön 10-20 % al többet fog érni rögtön ( ez egyből a nyerőd ) és jobb lesz kiadáskor is a megtérülésed stb stb.. De most nehéz forró a piac licit van.. alkudni nagyon egy jól árasított hirdetésből ne is akarj azt hangsúlyozd már telefonba alku nélkül mész és veszed..! Többi trükköt majd jövőre mondom el szép napot tényleg mentem.!
figyelj: én minden ingatlant amit vettem a szarból kapartam ki. Panel, ház, nyaraló. A valóságban élek. Nyilván egy szakadt felújítandó panelre gondolok. még pesti oldal sőt csepel is játszik , ismerem, vannak ott barátaim. most kezdjem megint újra.. ? Legutóbb 3 éve csináltam a nyaralóval.. nemtudom..
Tucsokorszg tücskök lakoinak újra itt a helikopter pénz.... https://g7.hu/kozelet/20250114/jon-a-helikopterpenz-a-cegeknek-luxusterepjaro-is-lehet-belole/ Emlékszem jó régen anno vissza nem térítendő támogatások volt KKV nak irdodakra. Ti is Emlékeztek? És szinte mindenki lakást vett belole🤣🤣Emlékszem a másik MNB s programra a Széchenyi lizingbol szintén sokan luxus terepjarokat Meci, Audi, BMW t vettek. Végül ki is zártak belőle ezt a lehetőséget, jaa csak addigra fel orszag ezt vett belőle.. .A fehér teherfurgon az olyan snassz🤣🤣. BMW kell, hagy, lássák a nípek🤣. Az a lényeg!! Tucsoknep csak hegedűl...Es adják alá a lovat évek óta. ((A cehhet meg a végén a megtakaritok fizetik természetesen.)) Olyan könnyen megugorhatoak a feltételek mint mindig, hogy nem látom a hatékonyság növekedési követelményeket.?? Nem feletetel? És nem cél? Akkor mi a cel? Költsön mindenki minnel többet hitelből. Így nőjön a GDP? Aztán a visszafizetés meg a holdban a soha napján? Vagy akkor ezt hogy? Segítsen már valaki ért nem látom a célt és az logikát. Biztos vak vagyok. Hát szerintem ez rossz irány nagyon rossz,krva rossz, a véleményem szerint. Ungarische vicsaft.
" "Akkor miért ismerte el a kormány is, hogy lakhatási válság van?" Politikai nyomásra az ellenzék médiában hajtogatott mantrájára reagálnia kellett igy vagy úgy szerencsére csak immel ámmal úgy hogy az ingatlanpiacon a fejlődést ne akassza meg.. eső ingatlanpiac recessziót és munkanélküliséget és adóbevétel kiesést generál ( eső piacon szerintem ti se akarnátok befektetni tudva azt jövőre ugyis olcsóbb lesz annyira vacak a helyzet!) Aki ezt akarja az nem tudja mit akar..!
1. Nem beszélek se le se fel semmit. Szart se számít mit írok ide lakásárak szempontjából, ahogy a sok huhogó - felezést váró - szagértő véleménye se számított eddig.. 2. ezerszer leírtam miért nem veszek. Majd ha a mesés Svájcban lesz egy házad és két lakásod a fővárosban, akkor rá fogsz magadtól is jönni miért nem veszel mellé negyediket. Ja soha.
Unicredit akkor is beszámítja ha van hitel rajta igen következő évtől. ( nyilván a törlesztő csökkenti a bevételed ! Unicreditnél is a hitel törlesztőt figyelembe veszik a bevételből kivonják, de legalább elfogadják és nem csak a mínusz oldalt fogja!) CIB többi bank MBH nem! ha van rajta egy kicsi hitel is lehúzza 0 bevétel mégha le is adóztál előző évben( adóbevallás után lehet NAV tól a jövedelmedre jövedelem igazolsát kikérni ezzel lehet abankba befáradni ) Akinek van egy jó fizetése és önerőkre való ( min 20 % ) az simán 1-2-3 lakást el tud indítani.. Ha jobb volna a megtérülés még lehetne is.. de sajnos nem.. a megtérülést vételkor tudod növelni ha olcsón veszel most olcsón csak esély felújítandó amivel értéket teremtesz ha te csinálod meg .. Ha mással akkor hiába veszel felújítandót sz@r lesz a matek teljesen őrültség 2-3 lakásra behiteleződni 1 el max jó szívvel ezt mondanám.. De a mateknak akkor is ki kell jönnie legalább leadózva a bérletinek meg kell lenni a törlesztő részletednek! De tényleg mentem remélem tudtam segíteni!
Szuper! Ez esetben te vagy az élő példa, hogy nem feltétlen kell a lakásár növekedés és a magyar bérnövekedés között egyenes összefüggést várni... és ha nem 1:1 akkor ordibálni, hogy irreális lakásár. Nem is beszélve a sokezer milliárdos lakossági megtakarítás állományról. *** Hogy-hogy nem a mesés nyugaton vettél valamit? Csak nem vissza szándékozol jönni a mi kis porfészkünkbe?
Franciák is már pedzegették, hogy az USA mintájára bevezetik a külföldön élő állampolgáraiknak a megadóztatását. Gyanítom, hogyha Mo-ról sokan kimennek, akkor nálunk is fel fog ez vetődni sajnos...
Most vette tán? És mondod úgy, hogy te nem veszel mert drága? LoL. Itt azért a topfelbeszélők jellemzően a múltból élnek, fotelből bemantrázzák, hogy simán lehet most is boldogulni, ezt azért nem nehéz levenni. Oké. Akkor miért ismerte el a kormány is, hogy lakhatási válság van?
Később a bérletid viszont legalább inflával emelkedni fog és a törlesztőd fix marad ( legalább 10 évre ) ez növeli a megérülést.. nyilván most én csak azt javasolnám neked ( jó szívvel) ha nem félsz megfogni az ecsetet a kalapácsot akkor egy felújítandót próbálj meg megcsípni ügyesbe csináld meg és úgy már még jobb piaci helyzetbe kerülsz..!
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link