Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Sracok vmi elkepeszto milyen atarazasok vannak. ENY budai agloban 130mert adtak mar 1 eve 100 nm koruli ikerhazat picsafust telekkel egymas mogotti epitesben. Feldobtak 149m ftra a heten... Teljes elmazavar lett a sok kormanyzati felbeszeles hatasara. Akivel en epitettem, csinal tarsashazat es 2 heten belul 15-20%al tolja meg az arakat.... Ez rosszabb lesz mint gondoltam...
Többnyire olyat látok, hogy forintban van az ár, de zárójelben euróban is ott van aktuális árfolyamon. Aztán ha nem jó az eurós irány, akkor korrigálja a forintot.
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/drug-use-by-country "The United States consumes more illicit drugs than any other country. It is estimated that approximately six percent of people in the United States use illegal drugs." Szeretnél még valamit mellébeszélni? Csak nyugodtan.
Néhány eladónál volt már próbálkozás eurós árakra, de a vevőknek nem jött be, hogy egyszer 150M Ft egy lakás, rá egy hétre 158M Ft. Általában kudarccal végződik az eurós árazás és marad minden forintban.
Milyen eur arfolyamnal fognak atterni a budapesti ingatlantulajok az euros hirdetesekre? Kovetni fogjak az ingatlan arak az euro dragulast? Nyitott vagyok a velemenyekre, nekem fogalmam csincs. Kirazzak a cihabol azt a par milliocska nyugdijat, abbol megvesznek parszaz lakast, aztan utana? 10 eve tart a rally.
elképesztő amiket irsz. ismerve a háborús topicban irt hozzászólásaidat a nyugati demokráciák káros mivoltától, meg a lelkesedésedet (és utána gyors csalódásodat) Meloni olaszországi győzelmekor és a legújjabb ujjongásodat a német szélsőjobb előretörésekor, egyre kiváncsibb vagyok, hogy miért nem próbálod ki a kinai vagy orosz sérülésmentes demokráciát. Ott is szükség van informatikusra. Nem vagyok drogszakértő, de azt még én is tudom, hogy a drogból rengeteg féle van. van súlyos függőséget okozó és előbb vagy utóbb halálhoz vezető is, amihez hasonló a több tizmilió orosz alkoholista sorsa is, de van olyan is aminek a károssága nem ér fel az alkoholéval. (Nem véletlenül Tiltotta meg Mohamed az alkoholizálást). Ezeket kezdik Amerikában legalizálni és ezért használod a dehonesztáló "drogos demokrácia" jelzőt. Csak remélni tudom, hogy családodat megkiméled ettől az elfedült világnézettől.
Nem várok semmit, tulajdonképpen érdektelen a számomra. Eladás nélkül is tudunk itt kint venni vmit, önerő bőven megvan. Ha óriásira fújják a lufit, akkor elgondolkozunk, hogy minek maradjon bármi is odahaza.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link