Ez nekem a Fertővel kezdődött. Gyerekkoromban relaív sokat jártunk oda bicilivel! 12,5km oda- és 12,5 km vissza. A víz nagyon hullámzott, borzasztóan iszapos volt, büdös volt. Hulla fáradtak voltunk a hatalmas dombok mászásától, de mégis imádtuk...
Ahogy kamasz lettem már nem jártunk oda, néha még Lővér uszoda Sopronban de inkább már Ausztria, medencés strand. Engem a balaton soha nem nyűgözött annyira le (persze szép-szép meg érték, de nem olyan tiszta mint pár másik közelebbi alternatíva, és a hangulat, és az árak meg aztán végképp beteszi nekem a kaput.
Mi Neufeldre járunk, ha otthon vagyunk legtöbbet, esetleg Deutschkreutz.
Itt meg Bodensee (nagyon szép tiszta a víz, de hullámzik rendessen, SUP ozni nehéz emiatt). A többi kisebb tó sajnos algás - hínáros, de van azért még pár medencés alternatíva ha csak úszni vágyunk.
És ez szerintem nagyon sokakkal így van.
Az új uszodában meg még nem is voltam Sopronban. Én szerettem a régi fakupolásat, ez az új valahogy nem tetszik nekem.
Ahogy kamasz lettem már nem jártunk oda, néha még Lővér uszoda Sopronban de inkább már Ausztria, medencés strand. Engem a balaton soha nem nyűgözött annyira le (persze szép-szép meg érték, de nem olyan tiszta mint pár másik közelebbi alternatíva, és a hangulat, és az árak meg aztán végképp beteszi nekem a kaput.
Mi Neufeldre járunk, ha otthon vagyunk legtöbbet, esetleg Deutschkreutz.
Itt meg Bodensee (nagyon szép tiszta a víz, de hullámzik rendessen, SUP ozni nehéz emiatt). A többi kisebb tó sajnos algás - hínáros, de van azért még pár medencés alternatíva ha csak úszni vágyunk.
És ez szerintem nagyon sokakkal így van.
Az új uszodában meg még nem is voltam Sopronban. Én szerettem a régi fakupolásat, ez az új valahogy nem tetszik nekem.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link