babyboy

Regisztráció: 2018-08-06 20:41:08

Hozzászólások száma: 87

Utolsó hozzászólás: 2020-10-13 17:04


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

CoronaVirus 2020. 10. 13. 17:04
Mégegyszer kérdezem: Megyik kamionos, raktàros van összezàrva szűk helyen, a többiekkel maszk nélkül? Melyik tüsszög a màsikra közelről? Melyik ölelgeti a màsikat? Melyik nyúl a màsik dolgaihoz nap nap utàn 7-8 óràban? 
És igen, el lehet menni, màst csinàlni! De mi lenne, ha ehelyett inkàbb az lenne, hogy megfizetnék a pedagógusokat, így lenne elég, hogy csoportbontàs legyen iskolàkban, óvodàkban. Ha stadionok helyett iskolàkat létesítenének, ahol nem apró terem van, ahol faltól falig vannak a padok. "Békeidőben" is ez az àlmunk, hiszen sokkal jobban lehet törődni kisebb létszàmú csoportok igényeivel, mint 35-40 fős összevontakéval. Most pedig plàne időszerű.
A digioktatàstól a pedagógusoknak is felàll a hàtukon a szőr, beleértve engem is, és csöppet sem kívànjàk vissza! De még az is jobb, mint beàldozhatónak lenni. 
Mi lenne, ha ehelyett megteremtené a kormàny a biztonsàgos munkavégzést, amire minden munkavàllalónak joga van, a pedagógusok nyugodtan dolgozhatnànak, és végre béke lenne? Mi lenne, ha lenne tesztelés, ha lenne maszkhasznàlat, tàvolsàgtartàs az iskolàkban is, ha működnének a hőmérők, és lenne extra takarítàs, ami  egyébként ezelőtt is kevés volt? Ez az, amit egy pedagógus szeretne inkàbb.
CoronaVirus 2020. 10. 13. 16:41
Se hülyeségre, se erre az idős rokonaimra veszélyes vírusra nincs még vakcina. A különbség csak az, hogy míg a hülyeségtől tàvol tudtam magamat tartani, így a rokonokat is, a vírustól viszont nem tudom. 
CoronaVirus 2020. 10. 13. 11:30
Ha a hosszú pihenő alatt ő talàlkozni és sörözni akar egy kocsmàban, vagy összejönni, beszélgetni a pihenőben, maszk nélkül, az az ő felelőssége. Magànügye mindenkinek, hogy mekkora tàrsasàggal, milyen keretek között lazít.
Én is sok emberrel talàlkozom munkàba jövet-menet, adom a kallernek a vonaton a pénzem és nézi a bérletem. A pénztàrosnak is adom a pénzem, meg a postai dolgozónak is. De maszkban teszem, és ahol tudok, kàrtyàval fizetek, aztàn megyek is, nem "rontom a levegőt".
CoronaVirus 2020. 10. 13. 10:41
Feltételezem, hogy nem egyszerre 35-40 emberrel, szűk térben mindegyikhez odahajolva, fél méterre sem tárgyalsz. Nem tüsszentenek le, nem fogdosod meg a holmijaikat, mint mikor én bekötöm a cipőfűzőt, és nem fogdossátok mindenkivel végig azokat a dolgokat, amiket mások is használnak (pl. egymás tollát, ceruzáját, játékát). Feltételezem, hogy nem fogod meg a kezüket. És feltételezem, nem te fertőtleníted a felületeket, illetve az összefogdosott eszközöket, szabad kézzel, papírtörlővel, hanem egy takarítónő kesztyűben, törlőronggyal. De nem tisztem bizonygatni. Maruzsa megmondta: Az őszi szünet kisöpri az iskolákból a vírust, így örülhet a nép, minden szupi!
CoronaVirus 2020. 10. 13. 10:09

Kérlek mondd el nekem, mi nem logikus lépés abban, hogy nem akarnak olyan közösségben lenni, ahol ki vannak téve 50-60 évesen egy olyan dolognak védelem nélkül, ami az életükbe, szeretteik életébe kerülhet? Szerintem ehhez még tanultnak sem kell lenni, elég a józan paraszti ész...
CoronaVirus 2020. 10. 13. 10:02
Pontosan ezt mondom, hogy így is kevesen vagyunk... Szerinted ennek így kell lennie? Szerinted ez jól van így? Nekem is volt olyan tanárom a 80-as években, aki tesómnak még oroszt tanított, aztán egy nyár alatt átképezte magát angolossá. 5-ös voltam, csak épp megszólalni sem tudtam.  Ha még többen elmennek másik ágazatba - legyen az akár bolti eladó, titkárnő, de akár alpinista (gyengébbek kedvéért írom, nem személyesen neked: most nem sorolom fel az összes többi szakmát, de tudom, hogy létezik) - akkor még ennél is kevesebben leszünk.
CoronaVirus 2020. 10. 13. 09:24
A gond ezekkel a kijelentésekkel az, hogy màr így is kevesen vagyunk. Tudok pedagógusokról, akik a vírus miatt mentek el màshovà. Remélem, hogy majd ha nem lesz óvónő az óvodàkban, pszichológus, gyógypedagógus, aki ellàtja a magatartàsi, tanulàsi zavaros gyereket, és a képesítés nélküli énektanàr tartja az informatikàt meg a matekot, akkor is így fogod gondolni... 
CoronaVirus 2020. 10. 13. 09:12
Tudod... "tanerő", tehàt pedagógusok nem csak iskolàban vannak, és nem csupàn róluk beszélek... Léteznek még óvodák, speciàlis óvodàk és iskolàk, szakszolgàlatok is... Oda is gyerekek jàrnak. Hozzàm pl. jàr óvodàs gyerek, de érettségi előtt àlló fiatal is. De van kollégàm, aki pl. 2-4 évesekkel foglalkozik.
CoronaVirus 2020. 10. 13. 02:44
Màsik szakmàk? Mesélj nekem arról, melyik màsik szakma az, ahol 0 védelemmel (mert ugye nincs maszk az óràn a gyerekeken) ölelgetsz embert, hajolsz oda hozzà közel, fújod az orràt, stb. Fura, de életem soràn kevés postai vagy kereskedelmi dolgozót làttam, akik jöttek volna utànam, hogy megtöröljék az orrom, és nekem sem jutott eszembe, hogy ölelgessem őket 39 évem soràn. Most meg plàne nem. Főleg nincsenek összezàrva az ügyfelekkel maszk nélkül, szűk helyen.
Jelenleg itthon vagyok, betegszabin. Nem iskolàban dolgozom, hanem màsfajta àllami intézményben. A múlt héten két gyereket is hoztak hozzàm, mindkettő taknyos volt. Az egyik taknyàból ràm is jutott, mert megfogtam valamit, amit ő is. Jelenleg én vagyok betegszabin. Elmaradnak az óràim, van olyan szülő, akinek màr màsodjàra van lemondva az időpontja, mert két hete màsik kollégàhoz volt beosztva, de beteg lett, így került hozzàm. Ha online oktatàs lenne, mindez nem történt volna meg. A gyerek és a szülő most újabb két hetet vàr. És ez csak egy gyerekről szól...  És tökmindegy, hogy covidos vagyok, vagy sem (amúgy nem kért tesztet a hàzidoki, aki telefonon rendel, tehàt őt szintén nem tettem ki veszélynek), nekem otthon kell maradnom...A fél intézményünk volt màr betegàllomànyban, ez mennyi kiesett óràt jelent? Biztos, hogy ez megéri?  Egy iskolàban pedig úgy megy, hogy alig van tanàr, így is beosztottàk az énektanàrt, hogy helyettesítse mondjuk az infót vagy a törit, ez most halmozottan igaz. Mi az értelme? Tanul az a gyerek valamit? Nem hiszem. Többet tudna tanulni, ha ugyan online, de meg lenne tartva a szaktanàrtól? Tuti. Tudok olyan tanàrról, aki a héten ment először dolgozni, mert annyiszor volt karanténban vlmi miatt. Nem irigylem a végzős osztàlyàt, jó nagy hàtrànnyal indulnak majd neki az érettséginek... De amúgy minden rendben....
CoronaVirus 2020. 10. 12. 10:40
A közúti csak egy példa volt. Oda is írtam!
CoronaVirus 2020. 10. 12. 07:13
Arról nem is beszélve, hogy a lockdown miatt pl. kevesebb lett a közlekedési balesetek szàma is, így a halàlos kimenetelűeké is. Ilyenek miatt is lehet, hogy a halàlozàsi szàm nem ugrott meg.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 10. 04. 12:31
Én is ezt írtam néhàny hete, de leoltottak itt, hogy nem lesz ilyen. Mindenesetre érdeklődve vàrom a fejleményeket. Pàrom is ho-ban nyomja, nàluk két hétig van bent egy csapat, addig a màsik ho-ban. Aztàn két hét elteltével csere. Több helyről hallok hasonló megoldàsokról. A cégeknek költséghatékony, a dolgozók szàmàra rugalmasabb és időtakarékosabb. És ezek szerint megoldható. Akkor miért is ne lehetne hosszútàvú megoldàs?
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 09. 27. 11:15
Igaz. De igaz ez az egész 10-es útra és Hűvösvölgyre is. 
KoronaVírus 2020. 09. 07. 08:37
Tökmindegy, hogy betartjàk, vagy sem. Elmennek az iskolàba, és hozzàk-viszik vírust akaratlanul, hiszen mennek ide-oda, hasznàlnak ezt-azt, közösségben felveszik a maszkot, óràn viszont nincs rajtuk...
CoronaVirus 2020. 09. 02. 19:04
Minimum ennyi aktív fertőzöttnek kellett volna lennie eddig is, csak nem volt elég tesztelés. 
Most viszont van, mert az emberek nem akarnak otthon maradni a nyaralàs utàni karanténban.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 08. 31. 14:59
A többi is lépni fog szerintem, csak idő kérdése. Kolléganőm mondta, hogy a gyereke és még néhány csoporttársa már nem is veszik fel ezt a félévet, mert részlegesen nem éri meg nekik (ha jól értettem, a laborokat tartják csak meg, csak azokért meg nem fog lakást bérelni, és a többi gyerek sem).
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 08. 30. 12:05
Szerintem a vegyes munkavégzés a megfelelő, heti 1-2 bejàràssal. A munka elvégeztének kidolgozott, egyszerű ellenőrzésével. 
Van, aki nem tud hi-ban dolgozni. Nekem is van ilyen ismerősöm, aki tudja magàról, nem is egy. És sok olyan cég van tuti, ahol tudnak olyanról, aki ho alatt mondjuk kapirgàljàk a telküket. Az meg az ellenőrzés hiànyànak az eredménye.
Ha jól működik, akkor a munkàltató nyereségesen jöhet ki a dolgoból, mert rezsi és egyéb költségek sincsenek.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 08. 30. 11:23
Egy baràtnőm a terhessége alatt ho-zott, nàluk példàul az volt a szokàs, hogy a kapott laptopon egy rendszer 5 percenként ellenőrizte valahogy, hogy ott van-e. 
Nàlunk (iskola), eléggé màsképp nézett ki. Ugyan nem volt rendszer àltali figyelem, viszont visszanézve a vezetőség mindent làtott a KRÉTÀBan, kinek, mit, hogyan töltöttünk fel, mit küldtünk el, vagy vissza.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 08. 29. 14:52
Nem kötekedésként írtam, hanem kérdésként vetettem fel. Tényleg érdekelne, hogy miért menne annyi diák Bp-re. Mert felénk rögtön kiürül a busz és a vonat, ha elérünk az első gimihez, ami nem helyben van, és már Pest megyében.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 08. 29. 14:35

Miért kell pont Bp-re bejárnia? Én agglóból vagyok, nem jártam be Budapestre. A városunkban akkoriban két gimi (közülük az egyik elit) és 5 középiskola volt. 10 km-es körzetben egyik és másik irányban is volt 3. Ha Pest megyébe szerettem volna járni, akkor 30 km-en belül ez felduzzadt több, mint 10-re.
Jelenleg azon a szakaszon, ahol munkába járok tele a busz gyerekekkel, akik a környékbeli agglós középsulikba járnak. Ugyanúgy a vonat.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek