Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
-Private Banking friss:-EURHUF napi: Folytatódott a sávkereskedés, a két fontos szint (390,6-398,4) között. Mivel a sávozáson belül már negyedjére teszteli az ellenállást (398,4), így döntési szituációnál lehetünk. Napokon belül ki kell menjen felfele, mert ha túl hosszú ideig épül az emelkedést előre jelző minta, akkor valószínűleg a helyzet bonyolódhat és nem fog tiszta képet adni a technikai minta a továbbiakban. Az elkövetkező egy-két hétben eldől, hogy kitör felfele vagy újra elhal és folytatódik az oldalazás. A hosszabb távú emelkedő trend még tart, túlságosan nagy forint erősödésnek így kicsi az esélye. Ellenállások: 398,6; 406,25; 414,06. Támaszok: 390,6; 386,7; 382,8; 375.
Eközben tegnap a zloty árfolyama új történelmi csúcsra ment a forinttal szemben. Szegény lengyelek! A Lengyel gazdaság erősebb? 09:05Egy ábra a gyenge forintról
a krumpli a legjobb,. Magunkat se tudjuk ellátni már abból sem amiből egykor export is volt. Majd eszünk akkumulátort ha más nem lesz, meg legelhetünk a stadionok gyepén.......
Egészen más mozit nézünk. Jövőre 3-6% növekedés, 110% foglalkoztatottság, minket irigyel Európa. Emlékezzünk meg a legszebb megfejtésre SzenesK-tól, aki szintén törölte magát: "Szerintem az elmúlt 2000 évben az elmúlt 10 év volt a legsikeresebb 100 év." És akkor egy korábbi figyelemfelhívás tőlem: Ennek a gyümölcse (!) hamarosan beérik: https://hang.hu/gazdasag/harom-ev-mulva-mar-magyar-krumplit-ehetnek-taskentben-156919
Túl sok optimizmusra nem látok okot, egyrészt a meglévő gazdasági és pénzügyi problémák miatt, az EU pénzek hiánya miatt, amit fokoz a közeli USA elnökválasztási bizonytalanság, a terebélyesedő geopolitikai problémák, az év eleji hatalmas fizetési kötelezettség, és hitelminősítői vizsgálatok, valamint a jegybanki vezető váltás. Hacsak a kamatokat nem "piszkálják fel" a Börzsöny aranyára lesz szükség.....
"Fura,h amikor valaki kifordul a fideszbol,hirtelen mekkora szabadsagharcos lesz,es kopi szembe azt,amiben sanyaruan letezett par evtizedig." Magyar Péter sem akart a téglákkal macerálni amikor még szerelem volt az asszonnyal meg csippantak a milliók a diákhitel központtól
Hosszabb távon nem fogadnék kínára, de a mostani élenkítésbe én is belevettem, eddig bejött, meglátom a kiszállót. Jövök neki egy sörrel a kedvcsinálásért :)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)