Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
a netto sajnos a szükségszerű deviza konverziós illeték miatt rosszabb, 2x0,9%. feltéve ha nem okoskodod ki vhogy, vagy a visszaváltás nem szükségszerű, akkor csak oda, ha okt 1 utáni a példa.
Egyszerű a megoldás. Azt fogja majd mondani, hogy ő nem Magyarország területére gondolt, hanem a magyarokra. Beleszámolják majd a Romániában, Szlovákiában és nyugaton dolgozó magyarokat is és máris meglesz az 1000 eurós átlagjövedelem.
"Nem vagyok örök válságra figyelmeztető Nouriel Roubini, de ő is azt jósolja, hogy a történelem eddigi legnagyobb válsága közelít és már kopogtat..." --- Ugye jól gondolom, hogy ezt legjobban a BitCoinnal lehet kivédeni, ami több ezer évig jó lesz? 🤔
Az lesz csak az érdekes.....Nem értem, ma sem, hogy ki és miért vész ingatlant Magyarorszagon. Talán az a néhány fiatal ,akinek a szülei nem tudták elmagyarázni, hogy itt nem jó és viszonylag jól keresnek és itt képzelik el az életüket. NER. Orosz, kínai, stb. Egy biztos: nálunk úgy áll az ingatlan piac, mint Katiban a gyerek. Sok szerencsét hozzá. Ha nagy értékű családi ház, akkor meg szerintem nyugodtan elkezdheted az értékesítést akar most, mert az legalább 1 év.
A nagymegyeri kauflandban fele áron volt a gyermelyi, mint a győri spárban. A sörről nem beszélve, most éppen 0,39 € egy üveg zaltý bažant, (ejtsd zlatí bazsant) fordításban arany fácán. :-) pick szalámi 16 euró volt kilója. Azért kell a facebook csoport, mert ezek az árak akciósak és sokszor hűségkártya kell hozzá.
Enyhítő körülménynek talán érdemes egy 4. feladatba betenni, hogy a termelékenység évente 2%-kal nő, de csodát az sem fog tenni, csak egy picit fog javítani a siralmas eredményen. Ha megvalósul Orbán víziója a választásokig, akkor 2026-ban a 450-es árfolyamhoz kapunk majd újra kétszámjegyű inflációt is, szigorúan az év vége felé időzítve a csúcsot.
Az ingatlannal, ha Magyarorszagon van és eszköznek veszed, (befektetes) ,akkor 10 éves Magyar állampapírkent számold. Ha külföldön, akkor az adott ország 10 éves papírjaként. Ha laksz benne sehogy.
Ha 3 évre számolok 50 ft leértékelődést+2% eur kamatot, akkor 6.16% kamat adódik, feltételezve, h nem forgatom vissza a kamatot. Ezzel ma már csak a 3 éves állampapír versenyez a 6.5%-val. Szóval van 0.34% kamatkülönbség, aminél sztem jóval nagyobb az országkockázat.
Ha abban gondolkodsz, hogy az ÁKK.nál veszel állampapírt, akkor csak a kecske elé rakott káposztát cserélted fel sárgarépára... Az a rossz ebben, hogy a kecske még a sárgarépát is jóízűen felfalja....
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)