Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Szerintem itt nem néhány hónapról van szó. A közszolgáltatásokat már lenullázták, most a magánszféránál tartanak padlássöprést. Aztán majd el kell jutni addig, hogy valahogy ez a bagázs a süllyesztőbe kerüljön és jöjjön egy olyan brancs,aki ismét piaci logika mentén kezdi rendberakni a gazdaságot. Ez a pont még a kanyarban sincs.
Nyugi,be lesz dobva a gyeplo a lovak koze. Amit itt sokan kirohogtek meg tavaly,az egyszer itt valami hasonlo formaban valosag lesz. Sztem a Magyar Peti is egy gumicsont ,26ig elkaristolnak vele,mert mar Gyurcsannyal nem lehetett kelloen osszerantani a birkanyajat. Aztan majd megbillenhet a palya ismet,ha ugy akarjak.
Füstölhet a forintnyomda. A csúti főkomcsi előadta az álmait. Ekkora béremelés, osztogatás csak úgy mehet szerintem, ha nyomtatnak és közben leértékelik a forintot, ahogy ezt a leértékelést 2010 óta teszik a fideszkomcsik.
Az a baj, hogy idióta Marcinak olyan ötletei vannak, hogy normális, nem Pedofidesz propagandán élőknek égnek áll a hajuk és ezen a most havi 6,3 millió Ft-ot keresőn múlhat rövidesen a kamatpolitika. Úgy várják Matolcsy távozását, mint a Messiást. Pedig Matolcsy most féken tartja őket, de már csak márciusig tudja.
Azt gondolom,olyan helyzetbe navigálták az országot amiből marci víziói nem kirángatják,hanem egyre mélyebbre húzzák az országot. Gyakorlatilag hurokba dugták az országot és minél jobban kapálóznak,annál jobban fog szorulni a hurok. Teljesen rossz és fenntarthatatlan az irány. Én mérsékelt szoktam lenni ha a forintról van szó,de egyre inkább úgy érzem, hogy ebből a helyzetből a végén csak egy ma még sokak által elképzelhetetlenül nagy leértékelés lesz a kiút. Nem holnap,egyelőre a maradék jövő és a 35 évben felhalmozott piacgazdasági tartalékok felélése fog folyni,de a vége az lesz,orbán és marci nem hagynak más utat.
Csútinak már agyára ment a kommunizmus, miközben messze ő a legnagyobb kommunista ebben a kuplerájban. Külön gratuláció az új ÁVH III/III-asának, spicliként már bizonyított az előző rendszerben.
Szep lesz ha nem lehet kinti webshopbol vasarolni, ahhoz mondjuk huxit kell, maskent nem megy. Meg szerencse h van osztrak, és meg ket eu orszagban aktiv folyoszamlam.
Vidéken itthon is van olcsó ház, csak senkinek sem kell. A határok nyitottak, az áruk szabadon mehetnek, kb. itthon is annyiba kerül megépíteni egy házat, mint kint. Kint talán több a munkabér (bár már ebben sem vagyok biztos, elnézve itthon a kőművesek, villanyszerelők stb munkadíjait), de kisebb az ÁFA.
EZEK kommunisták, kőkeményen! Kádár alatt is volt alacsony kamatú lakáshitel... a webshop-ok se okoznának gondot, ha legálisan mindenkinek évente csak valamennyi euró vagy dollár vételére lenne lehetősége (...és a többit a feketepiacról kellene vegye 2-3x-os áron... hogy erre még nem gondoltak, csak a baj van ezzel a konvertibilitással és szabad piaccal) .... és a gyöngyszem a végére:
"Az árfolyamveszteség mellett további veszteségek róható fel a jegybanknak: további közel 3 milliárd dollárral növekedett az adósság a jegybank rossz hitelkihelyezései miatt. A jegybank az ország szükségletén túl vett fel hiteleket és helyezte az ki harmadik országok felé, azonban a harmadik országok ezek egy részére csődöt mondott, így a jegybankon maradt az adósság." (PF 2016. január 22. Szabó Gergely)
Nézd már ezek is pont azt csinálják amit a Kádárék... (a Kádári eladósodásról írnak... szóval Kádár=Orbán... szinte már csak a tömegbe lövetés és az oroszok behívása hiányzik a repertoárból...)
Pontosan tudja,hogy mi a baj. Minden ki van merve. Csak ugye azt megsem mondhatja,hogy az elbaszott gazdasagpolitika,es a lopas miatt gyakorlatilag sokminden olcsobb kinn. Amugy erdemes kovetni,h Szlovakiaban Fico mit csinal. Jonep behulyitve,h mit csinalna a balolda,afaemeles,megszoritas. Aztan miutan megszavaztak,afaemeles,mikozben a sajat fizujukat emelik. Azert erto szemeknek cseppet lejon,hogy itt nagyon egy kottabol megy a zene...
"A külföldi rendelések éves szinten 100 milliárd forintos hiányt okoznak a költségvetésnek – fejtegette a nemzetgazdasági miniszter a Gazdasági Versenyhivatal konferenciáján." A hír másképp. A magyarországi világbajnok 27%-os ÁFA, a +4,5%-os különadó (ÁFA 31,5%) és egyéb különadók, adók, útdíj a külföldi rendeléseknél éves szinten 100 milliárd forintos hiányt okoznak a költségvetésnek – fejtegette a nemzetgazdasági miniszter a Gazdasági Versenyhivatal konferenciáján. "A hazai kiskereskedelmi forgalom elszakadt a háztartások fogyasztásától, egyre inkább szolgáltatásokat, illetve külföldről és külföldön fogyasztanak a magyarok a járvány következtében megváltozott fogyasztói szokások miatt” Nem a járvány miatt, te hölye. Annyi esze sincs, hogy rájöjjön, a magyarországi túladóztatás miatt már sok minden olcsóbb külföldön, ezért inkább egyre több magyar külföldön/külföldről vásárol.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)